כדורי חמאת בוטנים בציפוי שוקולד חלב

פינוק קטן וקפוא שכיף להכין עם הילדים בחופש הגדול - כדורים קפואים של בצק חמאת בוטנים בציפוי שוקולד חלב על מקל. כיף להכין ולאכול!

  • זמן הכנה זמן הכנה: 4 שעות
  • רמת קושי רמת קושי: קל
  • כמות כמות: 24 כדורים

מצרכים

לכדורים:
3 כפות גדושות (100 גרם) חמאת בוטנים
3 כפות גדושות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 כפות גדושות (100 גרם) גבינת שמנת 30%
5 כפות קמח

לציפוי:
200 גרם שוקולד חלב
2 כפות שמן
24 מקלות

מצרכים טבלת המרות
אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  • מערבבים את כל החומרים למעט הקמח במיקסר. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק. אם ישנה מעט דביקות ניתן להוסיף עוד קצת קמח, הכל תלוי בסוג חמאת הבוטנים בה משתמשים.
  • יוצרים כדורים קטנים בגודל של סוכריה על מקל. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • נועצים בכל כדור מקל סוכריה ומעבירים למקפיא למשך 4 שעות לפחות.
  • ממיסים את השוקולד בקערה מעל סיר עם מים (בן מארי) עד שהשוקולד נמס. מוסיפים לו את השמן ומערבבים היטב.
  • מוציאים את הכדורים מהמקפיא וטובלים כל כדור בשוקולד, מאפשרים לשוקולד מנזול מעט כך שתווצר שכבה דקה של ציפוי. מניחים שוב בתבנית.
  • ניתן להגיש מיד או להעביר למקפיא לעוד חצי שעה לפחות.

הטיפ שלנוהטיפ שלנו

  • אפשר לשמור את הכדורים במקפיא בכלי סגור עד שבועיים.
  • מומלץ לאכול ישירות מהמקפיא או להוציא כ-10 דקות לפני ההגשה למרקם רך יותר.
  • במקום שוקולד חלב אפשר לצפות בשוקולד מריר או לבן באותה כמות.

לטיפים נוספים

לטיפים נוספים

תגובות

תגובות
הוסף תגובה רק משתמשים רשומים יכולים להגיב

תגובות (2 תגובות)

השאירו תגובה