מאפינס סילאן, שוקולד ופקאן

מחפשים גיוון לעוגת הדבש המסורתית? לכו על מאפינס סילאן רכים וריחניים עם תוספת שוקולד ושברי פקאן שמוסיפים קראנץ' בין ביס לביס. קערה אחת ומטרפה – והם שלכם.

  • זמן הכנה זמן הכנה: שעה
  • רמת קושי רמת קושי: קל
  • כמות כמות: 15 מאפינס

מצרכים

למאפינס:
3 ביצים L
75 גרם (1/3 כוס) סוכר
160 גרם (1/2 כוס) סילאן
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
125 מ"ל (1/2 כוס) שמן
125 מ"ל (1/2 כוס) קפה מוכן, פושר
210 גרם (כוס וחצי) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
100 גרם פקאנים קצוצים גס

מצרכים לרכישה און ליין טבלת המרות
אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר.
  • בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, סילאן, מלח, וניל, שמן וקפה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה וטורפים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  • מוסיפים 100 גרם מכמות השוקולד הקצוץ ואת הפקאנים ומקפלים בעדינות לפיזור אחיד בתערובת.
  • יוצקים את הבלילה לשקעים וממלאים עד 3/4 מגובהם.
  • מפזרים את יתרת השוקולד הקצוץ בחלק העליון של המאפינס.
  • אופים במשך 15-25 דקות או עד שהמאפינס מזהיבים, תופחים ומתייצבים, וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין ומגישים.

הטיפ שלנוהטיפ שלנו

  • שומרים את המאפינס בכלי סגור במקרר עד שבוע.
  • במקום סילאן אפשר להשתמש בדבש או מייפל באותה כמות.
  • במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן באותה כמות.
  • במקום פקאנים אפשר להשתמש בכל אגוז אחר שאוהבים.

לטיפים נוספים

לטיפים נוספים

  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
תגובות

תגובות
הוסף תגובה רק משתמשים רשומים יכולים להגיב

השאירו תגובה