מאפינס תפוחים ושוקולד לבן עם קישוט רימונים

קינוח קל, מרשים וקוצר מחמאות לראש השנה – מאפינס תפוחים ושוקולד לבן עם קישוט גרגרי רימון שהופכים אותם לחגיגיים במיוחד.

  • זמן הכנה זמן הכנה: שעה
  • רמת קושי רמת קושי: קל
  • כמות כמות: 12 יחידות בתבנית שקעים

מצרכים

למאפינס:
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום כהה
2 ביצים L
125 מ"ל (1/2 כוס) שמן
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
12 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
175 גרם (כוס ורבע) קמח
1 כפית אבקת אפייה
3 תפוחים ירוקים, קלופים
50 גרם שוקולד לבן קצוץ דק

לציפוי וקישוט:
50 גרם שוקולד לבן
1 כפית שמן
גרגרים מרימון קטן

מצרכים טבלת המרות
אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  • מאפינס: מחממים תנור ל-170 מעלות ומסדרים עטרות נייר בתבנית מאפינס.
  • בקערה טורפים יחד סוכר, ביצים, שמן, חלב, וניל, קינמון ומלח לתערובת אחידה.
  • מויספים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שאחיד.
  • חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם שוקולד קצוץ ומערבבים רק עד לפיזור אחיד של התוספת בבלילה.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית וממלאים 3/4 מגובה כל שקע.
  • אופים במשך 15-25 דקות או עד שהמאפינס תפוחים, זהובים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים בטמפרטורת החדר.
  • ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. ממסים במיקרוגל עד שהכל נמס וחלק.
  • מוסיפים שמן ומערבבים לאחידות.
  • מצפים את המאפינס בשוקולד המומס ומקשטים בגרגרי רימון בנדיבות.

הטיפ שלנוהטיפ שלנו

  • שומרים את המאפינס בכלי סגור במקרר עד 5-6 ימים.
  • מומלץ להגיש את המאפינס בטמפרטורת החדר.
  • במקום תפוחים אפשר להשתמש באגסים.

לטיפים נוספים

לטיפים נוספים

תגובות

תגובות
הוסף תגובה רק משתמשים רשומים יכולים להגיב

תגובות (4 תגובות)

  • Maya הגיב:

    רואים את התפוחים מבצבצים מהמאפינס וזה לאנראה יפה מה לעשות??

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      אפשר לקשט עם אבקת סוכר או כמו במתכון – עם שוקולד לבן ורימונים.

  • רימה הגיב:

    אפשר להכין בתבנית אינגלש קייק?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      כן, הכמות תספיק לתבנית אינגליש קייק אחת באורך 30 ס”מ. זמן האפייה יהיה קצת יותר ארוך. בהצלחה!

השאירו תגובה