מוס שוקולד ב-2 מצרכים

מוס שוקולד קלאסי אמנם מכיל ביצים שלא עוברות בישול, אבל את המוס הבא מכינים בקלי קלות, בלי ביצים ובלי יותר מדי מאמץ, והוא פשוט מעולה. שוקולד ושמנת מתוקה, זה כל מה שתצטרכו כדי להכין את העונג הבא, ואם תוסיפו לו גם קצת אגוזים קלויים מעל או פירורי עוגיות תקבלו קינוח מושלם במינימום השקעה. הוא אינו מכיל קמח ולכן מתאים גם כקינוח לפסח ולנמנעים מגלוטן, ואפילו יש לו גרסה פרווה טבעונית, שבוודאי תשמחו לאמץ.

  • זמן הכנה זמן הכנה: 3 שעות
  • רמת קושי רמת קושי: קל
  • כמות כמות: 5-6 כוסות אישיות בנפח 200 מ"ל

מצרכים

200 גרם שוקולד מריר 60%
500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה או קרם קוקוס

לקישוט:
שוקולד קצוץ

מצרכים טבלת המרות
אופן ההכנה

אופן ההכנה

  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים לקערה 250 מ”ל שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהתערובת אחידה.
  • מצננים את תערובת השוקולד במקרר במשך 2-3 שעות לפחות, או עד שהיא קרה לגמרי.
  • מעבירים את תערובת השוקולד הקרה לקערת מיקסר ומוסיפים פנימה את יתרת השמנת.
  • מקציפים יחד במהירות גבוהה עד שמתקבל מוס אחיד ומעט רך.
  • מעבירים את המוס לשק זילוף וממלאים את הכוסות עד ל-2/3 מגובהן.
  • מקשטים בשוקולד קצוץ ומגישים.

הטיפ שלנוהטיפ שלנו

  • שומרים את כוסיות המוס, עטופות היטב בניילון נצמד, עד שבוע במקרר. מומלץ להוציא לטמפרטורת החדר כ-10 דקות לפני ההגשה.
  • גרסה פרווה/ טבעונית: במקום שמנת מתוקה משתמשים בקרם קוקוס (לפחות 17% שומן). חשוב לקרר את הקרם קוקוס היטב לפני ההקצפה ולהשתמש רק בחלק השומני (שמתקשה במקרר).
  • אפשר לקשט באגוזים קצוצים, שוקולד חלב או לבן.
  • המוס אינו מכיל גלוטן ולכן מתאים גם כקינוח לפסח או לנמנעים מגלוטן.

לטיפים נוספים

לטיפים נוספים

  • מתכון: נטלי לוין, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
תגובות

תגובות
הוסף תגובה רק משתמשים רשומים יכולים להגיב

תגובות (62 תגובות)

  • אנונימי הגיב:

    ניתן לערבב בבלנדר?

  • מישהו הגיב:

    זה הופך לסתם נוזל שוקולד כמו שוקו מאוד מתוק

  • גליה הגיב:

    שלום, רציתי לדעת אם אני עושה את המתכון עם שוקולד חלב, הכמויות הן אותן כמויות??

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      כן, אפשר להכין עם שוקולד חלב באותה כמות. התוצאה תהיה כמובן מתוקה יותר. בהצלחה!

  • מרי הגיב:

    האם בשלב שממיסים את הקרם קוקוס עם השוקולד צריך להשתמש גם רק בחלק המוקשה?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      כן, במקרה הזה חשוב להשתמש תמיד רק בחלק השומני המוקשה של קרם הקוקוס.

  • זהבה הגיב:

    לכמה מנות מספיקה כמות זו?

  • גיזל הגיב:

    האם ניתן להכין מראש ולהקפיא

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    מדהים מחכה להכין

  • לין הגיב:

    יש לחברה הזו מתכונים נהדרים.אני מאוד ממליצה על המתכון הטעים הזה❤❤❤

  • רוית רוית הגיב:

    מעולה!

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    ט

  • דנה הגיב:

    שלום,
    אם אין לי מיקסר, האם ניתן להקציף עם מטרפה ידנית? או שזה לא יצליח?
    תודה

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      מטרפה ידנית לא תתאים, אבל אפשר עם מיקסר חשמלי ידני. בהצלחה!

  • הילה הגיב:

    האם אפשר לקבל מתכון זהה לשוקולד לבן? אני מעוניינת לעשות כוסות בכמה טוענים. תודה

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      היי הילה, את יכולה להכין את המתכון עם שוקולד לבן, אבל הכמויות יהיו שונות – 100 גרם שוקולד לבן + 250 מ”ל שמנת מתוקה.

      • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

        למה השינוי בכמויות? זה ממש חצי מהכמות של חומרי הגלם. איזו כמות תצא במקרה הזה?

        • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

          כי שוקולד לבן דורש יחסים אחרים בין השוקולד לשמנת, ולכן זה בעצם יוצא מתכון אחר. אפשר להכפיל כמויות כמובן לפי היחס המתאים לשוקולד הלבן.

          • סהר הגיב:

            לא הבנתי: כתוב במתכון 200 גר’ שוקולד מריר ו500 מ”ל שמנת מתוקה ו100 גר’ שוקולד לבן ו250 מ”ל, זה בדיוק אותו היחס, מה פה בדיוק משתנה?

          • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

            צודק, נשאר אותו הדבר.

  • שמוליק הגיב:

    גם אם אני משתמשת בקרם קוקוס אני צריכה לקחת חצי מהכמות ולהמיס עם השוקולד?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      כן, אופן ההכנה זהה גם אם משתמשים בקרם קוקוס. חשוב להשתמש רק בחלק השומני המוקשה ולא בנוזל. בהצלחה!

  • הודיה הגיב:

    ואם אני כבר שואלת..
    באחת הפעמים שהכנתי מתכון שלכם, כשהמסתי את השוקולד עם שמנת מתוקה והעברתי לקערה, יחד עם השוקולד נישפכו גם מים
    אז שפכתי אותם לכיור, האם עשיתי נכון? ולמה הופיעו המים עם השוקולד?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      היי הודיה, לא ממש ברור מאיפה הגיעו המים. את ממיסה על בן מארי? יכול להיות שהמים הגיעו מהאדים שבסיר. בכל מקרה זה בסדר שהוצאת אותם.

  • הודיה הגיב:

    עם שוקולד מריר מעולה של עלית זה גם יויצא טוב?

  • אורי אלמקייס הגיב:

    אם אני רוצה לכן אבל אין לי זמן להשאיר במקרר ל 2 זה בסדר שעה וחצי??

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      כן, גם שעה וחצי זה בסדר, אולי הוא יהיה טיפה יותר רך, אבל עדיין בסדר גמור. בהצלחה!

  • אביטל הגיב:

    זה טעים גם עם שוקולד לבן או חלב?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      אפשר להכין עם שוקולד חלב – זה יוצא מצוין. עם שוקולד לבן המתכון הזה פחות מתאים כי דרושים יחסים אחרים בין השמנת לשוקולד.

  • אנונימי/ת הגיב:

    וואו!
    נורא פשוט!
    מגניב!

  • אביבה שטרן הגיב:

    בוקר טוב ליאת.. אשמח לקבל את רשימת המוצרים שלכם ללא גלוטן. ובאיזה רשת ניתן לקנות אותם..נכדתי עם צליאק . ואני זאת שמפנקת אותה במתוקים. אני גרה באשקלון.

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      בוקר טוב אביבה,
      איזו סבתא מפנקת, איזה תענוג:)
      תודה על התעניינות במוצרינו.
      מוזמנת לציין כתובת מייל בהודעה פרטית ואשמח לשלוח עבורך רשימת מוצרים ללא גלוטן.
      שיהיה לך שבוע מקסים:)
      ליאת – שירות צרכנים

  • נועה המלכה הגיב:

    כן

  • שני הגיב:

    חולה על שוקולד!!@!

  • שני הגיב:

    משעמפ גחל מלדכגךה

  • ה הגיב:

    בכמה קרם קוקוס להשתמש? אם אפשר, מידה בכוס ולא במשקל/נפח
    ואיך בדיוק משתמשים? מקציפים כמו שמנת רגילה?
    אני חדשה בעסק..
    תודה רבה!

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      500 מ”ל זה בערך 2 כוסות קרם קוקוס, אבל על מנת להשתמש בקרם קוקוס בשביל הקצפה צריך להשתמש רק בחלק השומני המוקשה – מקררים 2 פחיות קרם קוקוס (לפחות 17% שומן) במשך 8-9 שעות במקרר, פותחים בזהירות ומודדים רק את החלק השומני המוקשה ולא את הנוזלים ומקציפים כמו שמנת רגילה. בהצלחה!

  • ליאת הגיב:

    השוקולד של עלית מכיל גחוטן
    ולכן זה לא יכול להתאים לצליאקים

    • ענת הגיב:

      יש שוקולד מריר של סופרשל דיל בלי גלוטן.תמיד לבדוק..

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      היי ליאת,
      יש שוקולד פרה מריר וחלב ללא גלוטן. אנו אורזים את השוקולד ללא גלוטן באריזות של רביעייה.
      להלן מספרי הברקוד : 7290003151080, 7290003151073.
      על גבי האריזה רשום ללא גלוטן ויש סמל של פרח בצבע אדום.
      בנוסף, יש לנו רשימה של מוצרים ללא גלוטן, נשמח לשלוח אלייך את הרשימה.
      אם תרצי, מוזמנת לציין מספר טלפון בהודעה פרטית ואצור קשר על מנת להפנותך לנקודות מכירה באזור מגורייך בהם תוכלי לרכוש המוצר.
      אשמח לעמוד לשירותך לכל שאלה נוספת
      יום נעים:)
      ליאת – שירות צרכנים

      • אביבה שטרן הגיב:

        בוקר טוב ליאת. אשמח לקבל את הרשימה של המוצרים ללא גלוטן. ואיפה ניתן לקנות אותם.. אני אופה בשביל נכדתי שסובלת מצליאק.
        אני גרה באשקלון. תודה רבה.. אביבה

        • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

          בוקר טוב אביבה,
          איזו סבתא מפנקת, איזה תענוג:)
          תודה על התעניינות במוצרינו.
          מוזמנת לציין כתובת מייל בהודעה פרטית ואשמח לשלוח עבורך רשימת מוצרים ללא גלוטן.
          שיהיה לך שבוע מקסים:)
          ליאת – שירות צרכנים

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      היי ליאת ובוקר טוב,
      יש שוקולד פרה מריר וחלב ללא גלוטן. אנו אורזים את השוקולד ללא גלוטן באריזות של רביעייה.
      להלן מספרי הברקוד : 7290003151080, 7290003151073.
      על גבי האריזה רשום ללא גלוטן ויש סמל של פרח בצבע אדום.
      בנוסף, יש לנו רשימה של מוצרים ללא גלוטן, נשמח לשלוח אלייך את הרשימה.
      אם תרצי, מוזמנת לציין מספר טלפון בהודעה פרטית ואצור קשר על מנת להפנותך לנקודות מכירה באזור מגורייך בהם תוכלי לרכוש המוצר.
      אשמח לעמוד לשירותך לכל שאלה נוספת
      יום נעים:)
      ליאת – שירות צרכנים

  • כ לכלכ הגיב:

    אפשר שוקולד חלב במקום מריר?

  • אזולאי גילה הגיב:

    בבקשה עוד מתכונים פרווה תודה

  • הילה הגיב:

    במה אפשר להשתמש כתחלופה לקרם קוקוס, אבל שהמתכון ישאר עדיין פרווה?

  • יריב הגיב:

    לכמה מנות מתאימות הכמויות במתכון?

  • מעיין הגיב:

    טעים בטרוף , מומלץ נורא

השאירו תגובה