עוגת ביסקוויטים טריקולד

במיוחד לאוהבי עוגת ביסקוויטים קלאסית, גרסה שוקולדית ומושחתת עם 3 סוגי שוקולד - קרם שוקולד חלב, קרם שוקולד לבן ומעל הכל ציפוי גנאש שוקולד מריר והכל בין שכבות של ביסקוויטים פריכים.

  • זמן הכנה זמן הכנה: שעתיים
  • רמת קושי רמת קושי: קל
  • כמות כמות: עוגה אחת בתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

מצרכים

לקרם שוקולד חלב:
50 גרם שוקולד חלב
100 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה
1 כפית גדושה אינסטנט פודינג וניל

לקרם שוקולד לבן ווניל:
50 גרם שוקולד לבן
1/2 כפית תמצית וניל
100 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה
1 כפית גדושה אינסטנט פודינג וניל

לביסקוויטים:
1 חבילה ביסקוויטים (פתי בר)
1/2 כוס חלב

לגנאש שוקולד מריר:
75 גרם שוקולד מריר
קורט מלח
75 מ"ל שמנת מתוקה

לקישוט:
שוקולד לבן מגורר

מצרכים טבלת המרות
אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  • קרם שוקולד חלב: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מצננים את הקרם במקרר במשך שעתיים או עד שהוא קר לחלוטין.
  • מעבירים את הקרם הקר לקערת מיקסר, מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים במיקסר עד שהוא יציב.
  • קרם שוקולד לבן: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים וניל ושמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מצננים את הקרם במקרר במשך שעתיים עד שהוא קר לחלוטין.
  • מעבירים את הקרם הקר לקערת מיקסר, מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים במיקסר עד שהוא יציב.
  • הרכבת העוגה: שמים שכבה אחת של פתי בר בתחתית התבנית ומברישים בחלב בעדינות. הוא ייספג מעט בביסקוויט וזה בסדר.
  • יוצקים את קרם השוקולד החלב על גבי שכבה הביסקוויט ומיישרים.
  • מניחים שכבה נוספת של ביסקוויט ומברישים בעוד קצת חלב.
  • יוצקים את הקרם השוקולד הלבן ומיישרים.
  • מניחים שכבה שלישית של ביסקוויט ומברישים בעוד קצת חלב.
  • גנאש שוקולד מריר: שוברים את השוקולד ושמים בקערה.
  • מוסיפים מלח ושמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד ומבריק.
  • יוצקים את הגנאש על גבי הביסקוויט העליון ומיישרים בעדינות.
  • מצננים את העוגה לפחות לילה במקרר, עטופה היטב.
  • מקשטים בפירורי ביסקוויטים ושוקולדים קצוצים ומגישים.

הטיפ שלנוהטיפ שלנו

  • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 4-5 ימים.
  • מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה.
  • אפשר להקפיא את העוגה ולהגיש עוגת ביסקוויטים קפואה, שתהיה דומה לעוגת גלידה.

לטיפים נוספים

לטיפים נוספים

  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
תגובות

תגובות
הוסף תגובה רק משתמשים רשומים יכולים להגיב

השאירו תגובה