עוגת שוקולד ותותים

עוגת שוקולד בחושה, רכה ולחה במיוחד עם ציפוי שוקולדי שמזכיר טראפלס ולקישוט מניפה של פרוסות תותים טריים. שילוב מושלם של צבעים וטעמים בעוגה חורפית טעימה.

  • זמן הכנה זמן הכנה: 2-3 שעות
  • רמת קושי רמת קושי: קל
  • כמות כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

מצרכים

לעוגה:
200 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
קורט מלח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
3 ביצים L
125 מ"ל (1/2 כוס) חלב
140 גרם (1 כוס) קמח
1 כפית אבקת אפייה

לציפוי שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה

לקישוט:
200-300 גרם תותים טריים

מצרכים לרכישה און ליין טבלת המרות
אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  • עוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מוסיפים מלח וסוכר וטורפים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבוב בין הוספה להוספה.
  • מוסיפים את החלב ומערבבים עד שאחיד.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בעדינות רק עד שהבלילה אחידה.
  • יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
  • ציפוי שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה הקרה ומצננים במקרר עד שהציפוי מתייצב לחלוטין במשך 3-4 שעות.
  • חותכים את התותים לפרוסות דקות ומסדרים בצורת מניפה על גבי קרם השוקולד.
  • מגישים מיד.

הטיפ שלנוהטיפ שלנו

  • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 2-3 ימים, אך היא במיטבה ביום ההכנה.
  • אם רוצים, אפשר להקפיא את העוגה ללא התותים עד חודש (עטופה היטב).
  • במקום תותים אפשר להשתמש בכל פרי אחר שאוהבים ומתחבר לכם לשוקולד.

לטיפים נוספים

לטיפים נוספים

  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
תגובות

תגובות
הוסף תגובה רק משתמשים רשומים יכולים להגיב

תגובות (6 תגובות)

  • שרית הגיב:

    איך עושים ככה את השוליים היפים של השוקולד כמו בתמונה

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      משמנים היטב את התבנית וכשהעוגה מוכנה יוצקים עליה את הציפוי. רק כשהיא מתקררת לחלוטין מחלצים מהתבנית. בהצלחה!

  • אסתי יוסף הגיב:

    איזו דרך הכי נכונה להפשיר את העוגה אחר כך ושתהיה במיטבה?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      חשוב להקפיא את העוגה ללא התותים כמובן, ואת ההפשרה פשוט עושים לילה במקרר. לפני ההגשה מומלץ להוסיף את התותים. בהצלחה!

  • רינת הגיב:

    שלום, האם יכוליה להכין המתכון ולהוסיף על הכמיות עוד חצי ? כלומר 300 שוקולד.כוס וחצי קמח… מכוון לקבל עוגה גבוהה ?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      בטח, אין בעיה. רק קחי בחשבון שזמן האפייה יתארך קצת. בהצלחה!

השאירו תגובה