עוגת שוקולד, קפה ואגוזים

אם מתחשקת לכם עוגה פשוטה וטעימה ליד הקפה – לכו על העוגה הזאת. היא משלבת בתוכה שלושה טעמים של שוקולד מריר, קפה ואגוזים, מכינים אותה בכמה דקות של עבודה, מבלי ללכלך יותר מדי כלים, וכמה שהיא פשוטה, ככה היא טעימה.

  • זמן הכנה זמן הכנה: שעה
  • רמת קושי רמת קושי: קל
  • כמות כמות: תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

מצרכים

120 גרם (1/2 כוס) סוכר חום כהה
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן
3 ביצים L
קורט מלח
1 כפית אבקת נס קפה
1/2 כפית תמצית וניל
100 גרם (3/4 כוס) קמח
75 גרם (3/4 כוס) אגוזים טחונים
1 כפית אבקת אפייה
50 גרם שוקולד מריר
25 גרם אגוזי מלך

לתערובת השוקולד:
50 גרם שוקולד מריר
1/2 כפית אבקת נס קפה
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב

לקישוט:
20 גרם אגוזי מלך קצוצים

מצרכים טבלת המרות
אופן ההכנה

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה גדולה טורפים יחד סוכר חום כהה, סוכר לבן, שמן, ביצים, מלח, נס קפה ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח, אגוזים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • קוצצים את השוקולד והאגוזים ומוסיפים פנימה. מערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
  • יוצקים בערך 2/3 מהתערובת לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.
  • שוברים את השוקולד לקוביות.
  • בקערה קטנה ממיסים יחד שוקולד, נס קפה וחלב במיקרוגל או על בן מארי עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את תערובת השוקולד המומס לתוך 1/3 הבלילה שנותרה ומערבבים היטב.
  • יוצקים את הבלילה השוקולדית על גבי הבלילה בתבנית.
  • בעזרת סכין יוצרים צורת שיש. מפזרים אגוזי מלך קצוצים מעל.
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה תופחת, מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.

הטיפ שלנוהטיפ שלנו

  • גרסה פרווה: כדי להכין את העוגה ללא מוצרי חלב פשוט משתמשים בחלב סויה במקום החלב הרגיל באותה כמות.
  • אם לא אוהבים נס קפה אפשר להשמיט ותתקבל עוגת שוקולד ואגוזים.
  • במקום אגוזי מלך אפשר להשתמש בשקדים, פיסטוקים, קשיו או פקאנים באותה כמות.
  • שומרים את העוגה בקופסה סגורה במקרר עד 5 ימים. מומלץ להוציא כ-1/2 שעה לפני ההגשה לטמפרטורת החדר, אז היא במיטבה מבחינת המרקם.

לטיפים נוספים

לטיפים נוספים

  • מתכון: נטלי לוין, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
תגובות

תגובות
הוסף תגובה רק משתמשים רשומים יכולים להגיב

תגובות (33 תגובות)

  • איילת הגיב:

    היי..
    לא אוהבים אצלינו תפוזים ואני רוצה לעשות עוגה פרווה מה אפקר לשים במקום חלב ?
    מים? ריץ’ ?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      אפשר להשתמש בחלב סויה או כל חלב צמחי אחר (חלב שקדים, חלב אגוזי לוז) באותה כמות במקום החלב ברגיל. בהצלחה!

  • גאולה הגיב:

    ממש טעימה!!!! גם בלי אגוזים (אבל עדיף עם) מתחסלת בשניות!

  • נורית הגיב:

    האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח קונדיטור ללא גלוטן?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      קמח קונדיטור לא יתאים, אבל אפשר להכין עם קמח “תמי” או קמח “כרגיל” באותה כמות כדי לקבל גרסה נטולת גלוטן. בהצלחה!

  • יוכי טל הגיב:

    היי האם אפשר להשתמש בקמח תופח של פסח במקום קמח רגיל? תודה

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    מה אפשר לשים במקום אגוזים אני אלרגית לאגוזים וכן כמה מבני המשפחה
    תודה ופסח כשר

  • שרון הגיב:

    3/4 כוס אגוזים טחונים=75 גר’ לפני טחינה?

  • דניאלה הגיב:

    אפשר לשים במקום החלב, חלב סויה?

  • רונית הגיב:

    שלום,
    “תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס”מ”, אבל באיזה רוחב? יש מגוון רחבים באורך זה.
    תודה.

  • לינוי הגיב:

    אפשר להחליף את השמן בחמאה?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      לא מומלץ, זה ישנה את מרקם העוגה ויהפוך אותה לכבדה ו”קשה” יותר.

  • חגית הגיב:

    עוגה מעולה! מרקם רך, שוקולדית, עם אגוזים שמעשירים את טעמה,
    נשמרה מחוץ למקרר 5 ימים.

  • gili הגיב:

    ואוו יצא מעולה!!! מתכון פשוט מהיר וטעים

  • מיטל ביטון הגיב:

    הכנתי את עוגת שוקולד קפה אגוזים, היא פשוט מצויינת!!! קלה מאוד להכנה, יחסית מעט חומרים אך מאוד עשירה בטעם! תודה רבה 🙂

  • אולפת הגיב:

    אפשר להכין אותו מתכון בלי אגוזים ??

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      כן, אבל את האגוזים הטחונים יש להמיר בעוד 50 גרם קמח. את האגוזים הקצוצים פשוט משמיטים. בהצלחה!

  • karing הגיב:

    כאלה עוגות פשוטות אני אוהבת

  • רימה הגיב:

    אפשר להשמיט ה 50 גרם שוקולד שבעוגה?
    והאם אפשר להשתמש רק בסוכר רגיל! יש לי סוכר חום שלא נמס בזמן האפיה.

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      אפשר להשמיט את השוקולד ואין בעיה להשתמש בסוכר רגיל באותה כמות במקום. בהצלחה!

  • נואה הגיב:

    מתכון קל מהיר ומעולה! רק תיקון קטן ושולי, בסעיף השני- *בקערה גדולה (ולא קערה גדול) 🙂

  • תהילה הגיב:

    שלום רב, האם אפשר לשים מיץ תפוזים במקום החלב? אם כן, באיזו כמות?
    תודה רבה

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      כן, אין בעיה. באותה כמות. קחי בחשבון שהטעם יהיה קצת יותר תפוזי.

  • חגית הגיב:

    יש במתכון 2 סוגי אגוזים, הסוג הראשון 75 גר’ לא צוין איזה סוג.
    אשמח לעדכון, תודה

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      ניתן להשתמש בכל סוג של אגוזים שאוהבים – אגוזי מלך, אגוזי לוז, שקדים וכו’. בהצלחה!

  • נעמי הגיב:

    אפשר להכין כמאפינס במקום? אם כן, כמה בערך יוצא בכמות ובזמן?

    תודה!

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      כן, אין בעיה. בנוגע לכמות – ככל הנראה 12-15 יחידות. זמן האפייה יתקצר ל-15-20 דקות. בהצלחה!

השאירו תגובה