עוגת שיש שוקולד ודבש

עוגת שיש רכה ונמסה בפה בטעמי דבש ושוקולד שמכינים בקלי קלות. נהדרת לאירוח בראש השנה ובחגי תשרי או לשבירת צום יום כיפור.

  • זמן הכנה זמן הכנה: שעה
  • רמת קושי רמת קושי: קל
  • כמות כמות: תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

מצרכים

לעוגה:
2 ביצים L
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
1 כפית קינמון טחון
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
75 גרם (1/3 כוס) סוכר
80 גרם (1/4 כוס) דבש
140 גרם (1 כוס) קמח
1 כפית אבקת אפייה

לשוקולד:
50 גרם שוקולד מריר
30 מ"ל (2 כפות) חלב

לציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה

לקישוט:
אגוזים או קוקוס קלוי

מצרכים לרכישה און ליין טבלת המרות
אופן ההכנה

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה טורפים יחד ביצים, שמנת, קינמון, מלח, וניל, סוכר ודבש עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
  • בקערה נפרדת שוברים את השוקולד לקוביות ומוסיפים חלב. ממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים כ-1/3 מהבלילה לתוך תערובת השוקולד ומערבבים עד אחידות.
  • יוצקים 1/2 מכמות הבלילה שנותרה לתבנית, מעליה את בלילת השוקולד ומעל הכל את יתרת הבלילה הבהירה.
  • בעזרת סכין “מקשקשים” מעט בין שתי התערובות בתבנית ליצירת מראה שיש.
  • אופים במשך 45-50 דקות או עד שהעוגה תפוחה, זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין לפני הקישוט.
  • ציפוי שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומניחים לו לנזול מעט גם לדפנות.
  • מקשטים באגוזים קצוצים או קוקוס ומגישים.

הטיפ שלנוהטיפ שלנו

  • מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר.
  • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד שבוע.
  • במקום דבש אפשר להשתמש בסילאן או מייפל באותה כמות.

לטיפים נוספים

לטיפים נוספים

  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
תגובות

תגובות
הוסף תגובה רק משתמשים רשומים יכולים להגיב

השאירו תגובה