קוביות עוגת שמרים במילוי שוקולד

במקום להכין עוגת שמרים אחת גדולה - לכו על גרסת הקוביות מיני! קוביות עוגת שמרים רכה וטעימה שמכינים בתבנית קרח במילוי קוביות שוקולד מפתיעות שמתגלות בביס הראשון.

  • זמן הכנה זמן הכנה: שעתיים
  • רמת קושי רמת קושי: קל
  • כמות כמות: 3 תבניות קרח

מצרכים

לבצק:
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
1/4 כפית מלח
1/3 כוס סוכר
2 ביצים
160 מ״ל מים חמימים
1/2 כוס שמן

למילוי:
100 גרם שוקולד

להברשה:
1 ביצה טרופה

מצרכים טבלת המרות
אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  • מכינים את הבצק: שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ומערבלים בעזרת וו לישה כשמונה דקות. חשוב לנקות את דפנות הקערה מדי כמה דקות כדי לוודא שכל החומרים התלכדו. אפשר גם לערבב את כל החומרים בקערה, להעביר למשטח עבודה וללוש ידנית כשמונה דקות.
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • לאחר שהבצק תפח, מקמחים היטב את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל-2 ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה גדול  בעובי של 5-4 מ״מ.
  • יוצרים 2 מלבנים – הראשון בגודל כ35/20 ס״מ, ומלבן נוסף ממש בגודל תבנית הקרח שברשותכם. הפרפקציוניסטים שביניכם יכולים לחתוך את הבצק בעזרת גלגלת פיצה (או סכין) לצורת מלבן ישרה.
  • חותכים קוביות שוקולד שאוהבים.
  • משמנים היטב מגש קרח, מניחים את הבצק בפנים ומסדרים אותו יפה.
  • ממלאים בקוביות שוקולד. מכסים בבצק נוסף ונפטרים משאריות הבצק שבצדדים בעזרת סכין.
  • מקפיאים לפחות 30 דקות והופכים את המגש על קרש חיתוך.
  • מפרידים בין הקוביות בעזרת סכין חדה, מברישים בביצה ואופים כ-15 דקות על 180 מעלות עד שהקוביות מזהיבות ומשחימות בצדדים.

קוביות עוגת שמרים במילוי שוקולד
הטיפ שלנוהטיפ שלנו

  • מומלץ להגיש את הקוביות טריות וחמות, אז הן במיטבן.
  • אפשר להשתמש בכל סוג של שוקולד שאוהבים, מומלץ לגוון בין הסוגים השונים לקבלת הפתעה חדשה בכל קוביה.

לטיפים נוספים

לטיפים נוספים

  • מתכון: אפרת ליכטנשטט
  • צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט וסטודיו שלומי ארביב
תגובות

תגובות
הוסף תגובה רק משתמשים רשומים יכולים להגיב

השאירו תגובה