קסטה בראוניז שוקולד וקרם שוקולד לבן

מתכון כייפי, קליל, אביבי ומנצח לקינוח חגיגי. לא רק שהוא מושלם, הוא גם מהיר הכנה כך ששווה לאמץ

  • זמן הכנה זמן הכנה: 3 שעות
  • רמת קושי רמת קושי: בינוני
  • כמות כמות: 10 מנות

מצרכים

לעוגיות:
300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
6 ביצים
כוס וחצי סוכר חום
1 כף תמצית וניל
1/4 כפית מלח
2 כפות אבקת קקאו
300 גרם שקדים טחונים

לקרם השוקולד הלבן:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
4 כפות פודינג וניל
100 גרם שוקולד לבן, מגורר גס

לקישוט:
100 גרם שוקולד מריר, מומס

מצרכים טבלת המרות
אופן ההכנה

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • העוגיות: שמים את השוקולד והחמאה בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל בהפסקות (בודקים ומערבבים כל 30 שניות), עד שהשוקולד נמס ונוצר קרם מבריק. מצננים.
  • בקערה נפרדת טורפים היטב את הביצים עם הסוכר, הווניל והמלח. מנפים פנימה את הקקאו ומערבבים בעדינות.
  • מוסיפים את קרם השוקולד לבלילת הביצים ומערבבים בעדינות לעיסה אחידה. מוסיפים את השקדים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. יוצקים לתבנית, משטחים ואופים כ-25 דקות עד שנוצר קרום עליון שחום. מצננים ומאחסנים במקפיא לשעה.
  • המלית: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר והפודינג ומקציפים לקרם יציב. מוסיפים את השוקולד המגורר. ומערבבים בתנועות קיפול.
  • מוציאים את תבנית העוגיות מהמקפיא וקורצים כ-20 עוגיות בקוטר של 6 ס”מ (אפשר באמצעות מיקד או כוס בקוטר המתאים).
  • מעבירים את המלית לשק זילוף. מזלפים את הקרם על מחצית מהעוגיות, מכסים בעוגיות הנותרות. ומגישים.

הטיפ שלנוהטיפ שלנו

  • במקום קרם אפשר להניח בין העוגיות כף של גלידה ולקבל קסטה בראוניס ביתית אמיתית.
  • מומלץ לשמור במקפיא.

לטיפים נוספים

לטיפים נוספים

  • מתכון וסטיילינג: עמית דונסקוי צילום: בעז לביא
תגובות

תגובות
הוסף תגובה רק משתמשים רשומים יכולים להגיב

תגובות (41 תגובות)

השאירו תגובה