מעבר לתפריט תחתון
הפעל הדגשת קישורים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

אוזני המן שוקולד במילוי חלבה

אוזני המן שוקולדיות במיוחד עם בצק שוקולד רך ונמס בפה במילוי חלבה וקישוט שוקולד לבן. מתכון חגיגי ומעולה לקראת משלוחי המנות של פורים.
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
הוסף למועדפים שלי
זמן הכנה: 3 שעות
רמת קושי: קל
כמות: 25-30 אוזני המן קטנות
0 תגובות
מצרכים

לבצק שוקולד:50 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
140 גרם (1 כוס) קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם (5 כפות) אבקת סוכר
20 גרם (2 כפות) אבקת קקאו
קורט מלח
1 חלמון L
1-2 כפות מים קרים (לא חובה, לפי הצורך)

למילוי:ממרח חלבה

לקישוט:50 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:
  • בצק שוקולד: במעבד מזון עם להב פלדה שמים שוקולד מריר וקמח וטוחנים יחד עד שכל השוקולד נטחן ומתקבל קמח שוקולדי.
  • מוסיפים חמאה, אבקת סוכר, קקאו ומלח ומעבדים יחד לתערובת פירורית.
  • מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים בהדרגה מעט מים.
  • מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 6-7 ס"מ.
  • מניחים על גבי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.
  • במרכז כל עיגול מניחים כמות של כפית ממרח חלבה וסוגרים למשולש. חשוב להדק את הקצוות היטב כדי שאוזני ההמן לא ייפתחו במהלך האפייה.
  • מצננים את אוזני ההמן במשך כחצי שעה במקפיא לפני האפייה.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • אופים את אוזני ההמן במשך 15-20 דקות או עד שהן מתייצבות.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • קישוט: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. ממסים במיקרוגל או על בן מארי עד המסה מלאה.
  • מעבירים את השוקולד המומס לשק זילוף קטן ומזלפים פסים דקים על גבי אוזני ההמן.
  • מצננים את האוזניים המקושטות כ-10 דקות במקפיא להתייצבות השוקולד.
  • בצק שוקולד: במעבד מזון עם להב פלדה שמים שוקולד מריר וקמח וטוחנים יחד עד שכל השוקולד נטחן ומתקבל קמח שוקולדי.
  • מוסיפים חמאה, אבקת סוכר, קקאו ומלח ומעבדים יחד לתערובת פירורית.
  • מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים בהדרגה מעט מים.
  • מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 6-7 ס"מ.
  • מניחים על גבי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.
  • במרכז כל עיגול מניחים כמות של כפית ממרח חלבה וסוגרים למשולש. חשוב להדק את הקצוות היטב כדי שאוזני ההמן לא ייפתחו במהלך האפייה.
  • מצננים את אוזני ההמן במשך כחצי שעה במקפיא לפני האפייה.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • אופים את אוזני ההמן במשך 15-20 דקות או עד שהן מתייצבות.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • קישוט: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. ממסים במיקרוגל או על בן מארי עד המסה מלאה.
  • מעבירים את השוקולד המומס לשק זילוף קטן ומזלפים פסים דקים על גבי אוזני ההמן.
  • מצננים את האוזניים המקושטות כ-10 דקות במקפיא להתייצבות השוקולד.
  • מוסיפים חמאה, אבקת סוכר, קקאו ומלח ומעבדים יחד לתערובת פירורית.
  • 1
  • בצק שוקולד: במעבד מזון עם להב פלדה שמים שוקולד מריר וקמח וטוחנים יחד עד שכל השוקולד נטחן ומתקבל קמח שוקולדי.
  • 2
  • מוסיפים חמאה, אבקת סוכר, קקאו ומלח ומעבדים יחד לתערובת פירורית.
  • 3
  • מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים בהדרגה מעט מים.
  • 4
  • מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
  • 5
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 6-7 ס"מ.
  • 6
  • מניחים על גבי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.
  • 7
  • במרכז כל עיגול מניחים כמות של כפית ממרח חלבה וסוגרים למשולש. חשוב להדק את הקצוות היטב כדי שאוזני ההמן לא ייפתחו במהלך האפייה.
  • 8
  • מצננים את אוזני ההמן במשך כחצי שעה במקפיא לפני האפייה.
  • 9
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 10
  • אופים את אוזני ההמן במשך 15-20 דקות או עד שהן מתייצבות.
  • 11
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • 12
  • קישוט: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. ממסים במיקרוגל או על בן מארי עד המסה מלאה.
  • 13
  • מעבירים את השוקולד המומס לשק זילוף קטן ומזלפים פסים דקים על גבי אוזני ההמן.
  • 14
  • מצננים את האוזניים המקושטות כ-10 דקות במקפיא להתייצבות השוקולד.
  • הטיפ שלנו
    • במקום ממרח חלבה אפשר להתשמש בכל ממרח אחר שאוהבים.
    • במקום שוקולד לבן אפשר לקשט את אוזני ההמן בשוקולד חלב או מריר מומס.
    • שומרים את אוזני ההמן בכלי אטום עד שבוע.
    0 תגובות
    הוסף תגובה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0