אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

מוס שוקולד ב-2 מצרכים

מוס שוקולד קלאסי אמנם מכיל ביצים שלא עוברות בישול, אבל את המוס הבא מכינים בקלי קלות, בלי ביצים ובלי יותר מדי מאמץ, והוא פשוט מעולה. שוקולד ושמנת מתוקה, זה כל מה שתצטרכו כדי להכין את העונג הבא, ואם תוסיפו לו גם קצת אגוזים קלויים מעל או פירורי עוגיות תקבלו קינוח מושלם במינימום השקעה. הוא אינו מכיל קמח ולכן מתאים גם כקינוח לפסח ולנמנעים מגלוטן, ואפילו יש לו גרסה פרווה טבעונית, שבוודאי תשמחו לאמץ.
  • מתכון: נטלי לוין, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: 3 שעות
רמת קושי: קל
כמות: 5-6 כוסות אישיות בנפח 200 מ"ל
ללא גלוטן
פרווה
טבעוני
79 תגובות
מצרכים

200 גרם שוקולד מריר 60% עלית
500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה או קרם קוקוס

לקישוט:שוקולד עלית קצוץ

אופן ההכנה
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים לקערה 250 מ"ל שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהתערובת אחידה.
  • מצננים את תערובת השוקולד במקרר במשך 2-3 שעות לפחות, או עד שהיא קרה לגמרי.
  • מעבירים את תערובת השוקולד הקרה לקערת מיקסר ומוסיפים פנימה את יתרת השמנת.
  • מקציפים יחד במהירות גבוהה עד שמתקבל מוס אחיד ומעט רך.
  • מעבירים את המוס לשק זילוף וממלאים את הכוסות עד ל-2/3 מגובהן.
  • מקשטים בשוקולד קצוץ ומגישים.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים לקערה 250 מ"ל שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהתערובת אחידה.
  • מצננים את תערובת השוקולד במקרר במשך 2-3 שעות לפחות, או עד שהיא קרה לגמרי.
  • מעבירים את תערובת השוקולד הקרה לקערת מיקסר ומוסיפים פנימה את יתרת השמנת.
  • מקציפים יחד במהירות גבוהה עד שמתקבל מוס אחיד ומעט רך.
  • מעבירים את המוס לשק זילוף וממלאים את הכוסות עד ל-2/3 מגובהן.
  • מקשטים בשוקולד קצוץ ומגישים.
  • מוסיפים לקערה 250 מ"ל שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהתערובת אחידה.
  • 1
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 2
  • מוסיפים לקערה 250 מ"ל שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהתערובת אחידה.
  • 3
  • מצננים את תערובת השוקולד במקרר במשך 2-3 שעות לפחות, או עד שהיא קרה לגמרי.
  • 4
  • מעבירים את תערובת השוקולד הקרה לקערת מיקסר ומוסיפים פנימה את יתרת השמנת.
  • 5
  • מקציפים יחד במהירות גבוהה עד שמתקבל מוס אחיד ומעט רך.
  • 6
  • מעבירים את המוס לשק זילוף וממלאים את הכוסות עד ל-2/3 מגובהן.
  • 7
  • מקשטים בשוקולד קצוץ ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את כוסיות המוס, עטופות היטב בניילון נצמד, עד שבוע במקרר. מומלץ להוציא לטמפרטורת החדר כ-10 דקות לפני ההגשה.
    • גרסה פרווה/ טבעונית: במקום שמנת מתוקה משתמשים בקרם קוקוס (לפחות 17% שומן). חשוב לקרר את הקרם קוקוס היטב לפני ההקצפה ולהשתמש רק בחלק השומני (שמתקשה במקרר).
    • אפשר לקשט באגוזים קצוצים, שוקולד חלב או לבן.
    • המוס אינו מכיל גלוטן ולכן מתאים גם כקינוח לפסח או לנמנעים מגלוטן.
    79 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar רות הגיב:

      וכאשר שמים קרם קוקוס גם צריך להקציף אחרי הקרור?

    2. Avatar יסמין הגיב:

      אני בשלב ההתחלה תערובת עדיין במקרר ובינתיים אני ממש מרוצה מהטעם של זה

    3. Avatar חני ריחני הגיב:

      מדהים וכל כך קל להכין. אלפי תודות וחג שמח

    4. Avatar יעל הגיב:

      ממש מרוצה. כבר פעם שנייה שאני עושה את זה בשבועיים האחרונים. עשיתי בדיוק לפי המתכון והפעם שילשתי אות… תודה רבה!!!

    5. Avatar מוסי הגיב:

      אני ממליצה את השמנת מתוקה קודם להקציף ואז לקפל עם השוקולד המומס… אחרת סתם יוצא שוקו

    6. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      מתכון נורא ואיום. הכנתי ערב לפני שהייתי צריכה להגיש ונותר שוקו מררררר כל מה שניסיתי לא עזר. בזבוז מוצרים ואין לי מה להגיש

    7. Avatar M.love.cook הגיב:

      זה הופך לשוקו עם בועות.
      מערבבת כבר רבע שעה ולא קורה כלום

    8. Avatar עפרי הגיב:

      האם ניתן להכין בלי מיקסר- לערבב ידנית?

    9. Avatar נועה הגיב:

      אפשר עם ריץ׳ במקום קרם קוקוס?

    10. Avatar אושר הגיב:

      הכנתי לפסח ויצא מדהים. כולם נהנו

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0