אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

מילקי תוצרת בית

אם אתם אוהבים מילקי, אל תפספסו את הגרסה הביתית למעדן הנהדר. פודינג שוקולדי סמיך עם ציפוי של קצפת שלא תאמינו כמה קל להכין
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: חצי שעה
רמת קושי: בינוני
כמות: 6 כוסות אישיות בנפח 150 מ"ל
ללא גלוטן
62 תגובות
מצרכים

לפודינג שוקולד:500 מ"ל (2 כוסות) חלב
75 גרם (1/3 כוס) סוכר
קורט מלח
25 גרם חמאה
25 גרם (2 כפות) קורנפלור
1/4 כוס מים
100 גרם שוקולד מריר עלית, קצוץ

לקצפת:250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר

לקישוט:שוקולד מריר עלית מגורר

אופן ההכנה:
  • בסיר בינוני שמים חלב, סוכר, מלח וחמאה ומחממים עד לסף רתיחה.
  • בקערית נפרדת קטנה מערבבים קורנפלור ומים לתערובת אחידה.
  • כשתערובת החלב רותחת מוסיפים את תערובת הקורנפלור פנימה תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה.
  • מנמיכים את גובה הלהבה לבינוני וממשיכים לטרוף את התערובת עד שמתקבל פודינג סמיך.
  • מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ וממשיכים לערבב עד שהוא נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הפודינג לכוסות אישיות וממלאים עד 2/3 מגובהן.
  • מצננים את כוסות הפודינג מכוסות במקרר עד שהן קרות לחלוטין.
  • קצפת: בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
  • מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על גבי הפודינג.
  • מקשטים בשוקולד מגורר ומגישים.
  • בסיר בינוני שמים חלב, סוכר, מלח וחמאה ומחממים עד לסף רתיחה.
  • בקערית נפרדת קטנה מערבבים קורנפלור ומים לתערובת אחידה.
  • כשתערובת החלב רותחת מוסיפים את תערובת הקורנפלור פנימה תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה.
  • מנמיכים את גובה הלהבה לבינוני וממשיכים לטרוף את התערובת עד שמתקבל פודינג סמיך.
  • מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ וממשיכים לערבב עד שהוא נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הפודינג לכוסות אישיות וממלאים עד 2/3 מגובהן.
  • מצננים את כוסות הפודינג מכוסות במקרר עד שהן קרות לחלוטין.
  • קצפת: בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
  • מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על גבי הפודינג.
  • מקשטים בשוקולד מגורר ומגישים.
  • בקערית נפרדת קטנה מערבבים קורנפלור ומים לתערובת אחידה.
  • 1
  • בסיר בינוני שמים חלב, סוכר, מלח וחמאה ומחממים עד לסף רתיחה.
  • 2
  • בקערית נפרדת קטנה מערבבים קורנפלור ומים לתערובת אחידה.
  • 3
  • כשתערובת החלב רותחת מוסיפים את תערובת הקורנפלור פנימה תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה.
  • 4
  • מנמיכים את גובה הלהבה לבינוני וממשיכים לטרוף את התערובת עד שמתקבל פודינג סמיך.
  • 5
  • מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ וממשיכים לערבב עד שהוא נמס והתערובת אחידה.
  • 6
  • יוצקים את הפודינג לכוסות אישיות וממלאים עד 2/3 מגובהן.
  • 7
  • מצננים את כוסות הפודינג מכוסות במקרר עד שהן קרות לחלוטין.
  • 8
  • קצפת: בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
  • 9
  • מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על גבי הפודינג.
  • 10
  • מקשטים בשוקולד מגורר ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את המילקי מכוסים בניילון נצמד במקרר עד 4-5 ימים.
    • במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן באותה כמות לגיוון טעמים.
    • אפשר לקשט גם באגוזים קצוצים או קוקוס קלוי.
    62 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar דני הגיב:

      היי אפשר לעשות כעוגה עם בסיס למטה?

    2. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      לא יצא טוב חבללל

    3. Avatar חן הגיב:

      לא יצא טוב חבל

    4. Avatar דני הגיב:

      הקצפת של מילקי הרבה יותר אוורירית לעומת הקצפת שיוצאת מהקצפה של שמנת להקצפה, בין אם רגילה או של מילקי, אני יכול לתת טיפ קטן וחשוב והוא להכניס את השמנת, הקערה והמטרפה ל 20 דקות במקפיא ואז להוציא ומידי להכין את הקצפת, 3 דקות הקצפה במהירות בינונית-גבוהה במיקסר חשמלי, הקצפת תהיה יותר אוורירית ויציבה אבל עדיין אל כמו הקצפת של מילקי שהיא אוורירית במיוחד

    5. Avatar אנונימית הגיב:

      האם אפשר להחליף את החלב והחמאה בחלב סויה או כל חלב פרווה אחר ואת החמאה במחאה?

    6. Avatar מוריה הגיב:

      אם יצא לי מיימי מידי?
      אפשר לשים במקרר לקצת?

    7. Avatar מתולה חזקות הגיב:

      איכס זה יצא דוחה ברמות קשות הקצפת יצאה פשוט מעדון ושוקולד יצא קקי עשיתי בדיוק לפי המתכון אני לא מבינה מה פתאום קרה שזה יצא כך ובנוסף ביזבזנו שעה וחצי מחיינו

    8. Avatar דקל הגיב:

      יש לי שאלה.. אני רוצה להכין את זה עם קבוצה של ילדים בכיתה ג' שאני מדריך והפעולה שאני מעביר היא פעולה של שעה, אפשר אחרי שמכינים את הפודינג לחלק לכוסות ולשמור בהקפאה רבע שעה עשרים דק' כדי לקצר זמנים? כי במקרר זה יקח יותר זמן שאין לי.
      במקום הקצפת אפשר להקציף שמנת עם ממרח שוקולד? אם כן באיזה יחס? והאם להקציף אותם ביחד או לאחר ההקצפה לקפל את הממרח לקצפת?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        אפשר להקפיא למשך רבע שעה לזירוז. אפשר להקציף שמנת עם 1-2 כפות ממרח שוקולד, עדיף הכל יחד. בהצלחה!

    9. Avatar רותם הגיב:

      מה אפשר במקום הקונפלור?

    10. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      קל להכנה וגם טעים:)

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0