אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגיות טחינה ושוקולד חלב

חובבי החלבה - העוגיות האלה בשבילכם! עוגיות טחינה פריכות מנוקדות בשוקולד חלב עם ציפוי שוקולד מבריק. לא תאמינו כמה קל להכין אותן
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 20-25 עוגיות
14 תגובות
מצרכים

לעוגיות:140 גרם (1 כוס) קמח
75 גרם (3/4 כוס) שקדים טחונים
75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
75 גרם (1/3 כוס) סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם (1/2 כוס) טחינה גולמית

לקישוט:50 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, שקדים, חמאה, סוכר, וניל, מלח וקוביות שוקולד ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה.
  • מוסיפים טחינה וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
  • יוצרים כדורים בגודל של אגוז ומניחים במרווחים על גבי התבנית.
  • משטחים מעט את כדורי הבצק ואופים במשך 10-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות ומתייצבות בשוליים, אך עדיין מעט רכות במרכז.
  • מצננים לחלוטין.
  • קישוט: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • ממסים במיקרוגל או על בן מארי.
  • מעבירים את השוקולד המומס לשק זילוף קטן ומזלפים פסים דקיקים על גבי העוגיות.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, שקדים, חמאה, סוכר, וניל, מלח וקוביות שוקולד ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה.
  • מוסיפים טחינה וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
  • יוצרים כדורים בגודל של אגוז ומניחים במרווחים על גבי התבנית.
  • משטחים מעט את כדורי הבצק ואופים במשך 10-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות ומתייצבות בשוליים, אך עדיין מעט רכות במרכז.
  • מצננים לחלוטין.
  • קישוט: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • ממסים במיקרוגל או על בן מארי.
  • מעבירים את השוקולד המומס לשק זילוף קטן ומזלפים פסים דקיקים על גבי העוגיות.
  • במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, שקדים, חמאה, סוכר, וניל, מלח וקוביות שוקולד ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה.
  • 1
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • 2
  • במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, שקדים, חמאה, סוכר, וניל, מלח וקוביות שוקולד ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה.
  • 3
  • מוסיפים טחינה וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
  • 4
  • יוצרים כדורים בגודל של אגוז ומניחים במרווחים על גבי התבנית.
  • 5
  • משטחים מעט את כדורי הבצק ואופים במשך 10-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות ומתייצבות בשוליים, אך עדיין מעט רכות במרכז.
  • 6
  • מצננים לחלוטין.
  • 7
  • קישוט: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 8
  • ממסים במיקרוגל או על בן מארי.
  • 9
  • מעבירים את השוקולד המומס לשק זילוף קטן ומזלפים פסים דקיקים על גבי העוגיות.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגיות בקופסה סגורה עד שבוע.
    • במקום שוקולד חלב אפשר להשתמש בשוקולד מריר או לבן בכמות זהה.
    • במקום שקדים טחונים אפשר להשתמש בקוקוס טחון בכמות זהה.
    14 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar תמר הגיב:

      אפשר קמח רגיל במקום שקדים?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        כן, באותה כמות. קחי בחשבון שמרקם העוגיות מעט ישתנה ויהיה פחות פריך ונמס בפה.

    2. Avatar מאירה הגיב:

      האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס או במי / חלב קוקוס במקום בחמאה? תודה

    3. Avatar כנרת הגיב:

      אפשר להשתמש במיקסר? אם כן באיזה וו?
      בנוסף האם אפשר לעשות כמות כפולה בפעם אחת במיקסר?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        כן, אין בעיה – אפשר להכין במיקסר עם וו גיטרה (זה פשוט לוקח קצת יותר זמן מאשר במעבד מזון). אפשר להכין כמות כפולה בפעם אחת. בהצלחה!

    4. Avatar לילך הגיב:

      עוד מתכון מעולה של רגע מתוק הילדים שלי אהבו אני מרוצה תודה

    5. Avatar אלון הגיב:

      אפשר להמיס את החמאה והשוקולד ולערבב אותם עם שאר המרכיבים? זה בגלל שאני לא רוצה להתעסק עם מעבד מזון

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        כן, אין בעיה, אבל קח בחשבון שמרקם העוגיות ישתנה קצת ויהיה פחות פריך. בהצלחה!

    6. Avatar רויטל הגיב:

      במקום חמאה אפשר להשתמש בשמן.?
      אם כן מה הכמות.??

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        לא, במקרה הזה שמן לא יתאים כי הוא ישנה את מרקם העוגיות. אם רוצים שהעוגיות יהיו פרווה אפשר להשתמש במרגרינה. בהצלחה!

    7. Avatar דניאלה הגיב:

      אין לי מעבד מזון
      אפשר בבלנדר?

    8. Avatar יערה הגיב:

      הכנתי. יצא טעים.

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0