אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת בבקה שוקולד

עוגת בבקה שוקולד נוסטלגית מפוצצת במילוי שוקולד עם בצק שמרים קל להכנה, רך וטעים. מושלמת לצד כוס קפה.
זמן הכנה: 3 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות: עוגה עגולה בקוטר 24-26 ס"מ
0 תגובות
מצרכים

לבצק שמרים:500 גרם קמח, רצוי קמח לחם
כף (8 גרם) שמרים יבשים או 25 גרם שמרית
רבע כוס (50 גרם) סוכר
שתי כפות אבקת פודינג וניל
כוס ורבע חלב
150 גרם חמאה רכה
2 חלמונים
קורט מלח

למילוי שוקולד:200 גרם שוקולד מריר מעולה לאפייה 64% מוצקי קקאו
150 גרם חמאה
חצי כוס סוכר חום
חצי כפית קינמון (לא חייבים)

בצק:
  • מערבבים ביחד בקערת המיקסר קמח ושמרים. מוסיפים סוכר ואבקת פודינג.
  • מוסיפים חמאה, חלב, חלמונים ומלח ומעבדים כ-10 דקות עם וו לישה, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך.
  • מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (בערך שעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר).
  • מערבבים ביחד בקערת המיקסר קמח ושמרים. מוסיפים סוכר ואבקת פודינג.
  • מוסיפים חמאה, חלב, חלמונים ומלח ומעבדים כ-10 דקות עם וו לישה, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך.
  • מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (בערך שעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר).
  • מוסיפים חמאה, חלב, חלמונים ומלח ומעבדים כ-10 דקות עם וו לישה, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך.
  • 1
  • מערבבים ביחד בקערת המיקסר קמח ושמרים. מוסיפים סוכר ואבקת פודינג.
  • 2
  • מוסיפים חמאה, חלב, חלמונים ומלח ומעבדים כ-10 דקות עם וו לישה, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך.
  • 3
  • מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (בערך שעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר).
  • מילוי:
    • ממיסים ביחד שוקולד וחמאה (אפשר במיקרו), מערבבים לתערובת חלקה.
    • מוסיפים סוכר חום וקינמון ומצננים לטמפרטורת החדר.
    • ממיסים ביחד שוקולד וחמאה (אפשר במיקרו), מערבבים לתערובת חלקה.
    • מוסיפים סוכר חום וקינמון ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • מוסיפים סוכר חום וקינמון ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • 1
  • ממיסים ביחד שוקולד וחמאה (אפשר במיקרו), מערבבים לתערובת חלקה.
  • 2
  • מוסיפים סוכר חום וקינמון ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • הרכבה ואפייה:
    • מחממים תנור ל-170 מעלות.
    • מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן של כ-30 על 50 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ.
    • מורחים את תערובת השוקולד על הבצק.
    • מגלגלים את הבצק לגליל הדוק.
    • חותכים את הגליל באמצע לאורכו. מגלגלים את שני החלקים אחד מעל השני, כאשר החלק החתוך פונה כלפי מעלה.
    • מגלגלים את ה"צמה" שהתקבלה סביב עצמה לשבלול, ומניחים בתבנית אפיה.
    • אופים כ-25-30 דקות עד שהבצק מזהיב מעט.
    • מחממים תנור ל-170 מעלות.
    • מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן של כ-30 על 50 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ.
    • מורחים את תערובת השוקולד על הבצק.
    • מגלגלים את הבצק לגליל הדוק.
    • חותכים את הגליל באמצע לאורכו. מגלגלים את שני החלקים אחד מעל השני, כאשר החלק החתוך פונה כלפי מעלה.
    • מגלגלים את ה"צמה" שהתקבלה סביב עצמה לשבלול, ומניחים בתבנית אפיה.
    • אופים כ-25-30 דקות עד שהבצק מזהיב מעט.
  • מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן של כ-30 על 50 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ.
  • 1
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2
  • מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן של כ-30 על 50 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ.
  • 3
  • מורחים את תערובת השוקולד על הבצק.
  • 4
  • מגלגלים את הבצק לגליל הדוק.
  • 5
  • חותכים את הגליל באמצע לאורכו. מגלגלים את שני החלקים אחד מעל השני, כאשר החלק החתוך פונה כלפי מעלה.
  • 6
  • מגלגלים את ה"צמה" שהתקבלה סביב עצמה לשבלול, ומניחים בתבנית אפיה.
  • 7
  • אופים כ-25-30 דקות עד שהבצק מזהיב מעט.
  • הטיפ שלנו
    • העוגה במיטבה כאשר היא טרייה וחמה.
    • אפשר להקפיא עד חודש.
    0 תגובות
    הוסף תגובה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0