מעבר לתפריט תחתון
הפעל הדגשת קישורים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת בת הים הקטנה

העוגה המושלמת לחובבי בת הים הקטנה! עוגת בת הים הקטנה עם שוקולד, קצפת וסוכריות עדשים צבעוניות. מושלמת לחגיגות יום הולדת!
הוסף למועדפים שלי
זמן הכנה: שעה נטו / 3 שעות וחצי ברוטו
רמת קושי: בינוני
כמות: תבנית קוגלהוף 20 ס"מ + תבנית עגולה 22-24 ס"מ
0 תגובות
מצרכים

לעוגה:2 שקיות תערובת להכנת עוגת שוקולד
300 מ"ל מים או חלב
300 מ"ל שמן
6 ביצים L

לציפוי:500 מ"ל (2 גביעים) שמנת מתוקה חלבית או צמחית
40 גרם (שליש כוס) אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
מעט צבע מאכל ג'ל תכלת או כחול

לקישוט:בובת בת ים
מיני מיני עדשים
50 גרם פתי בר קלאסי, טחון לפירורים

אופן ההכנה:
  • לעוגה: מחממים תנור ל-155 מעלות. מערבבים את כל חומרי העוגה לתערובת אחידה, מחלקים בין
    תבנית קוגלהוף 20 ס”מ ותבנית עגולה 22-24 ס”מ משומנות היטב ומקומחות מעט.
  • אופים את העוגות יחד בתנור במצב טורבו 35-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש, במידת הצורך אופים את עוגת הקוגלהוף 5-10 דקות נוספות. מצננים היטב.
  • לציפוי: מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה, מוסיפים מעט צבע מאכל כחול או תכלת ומקציפים קצרות לגוון תכלת אחיד.
  • מניחים את עוגת הקוגלהוף על גבי העוגה העגולה, מיישרים את העוגה התחתונה בסכין לגודל הקוגלהוף כך שמתקבל מראה של חצאית גבוהה. נעזרים בשאריות העוגה כדי לסתום את המרווחים בין העוגות.
  • נועצים את הבובה בחור שבמרכז העוגה, מצפים את שתי העוגות יחד בשכבה עבה של קצפת, יוצרים בקצפת מריחות לא אחידות בעזרת כפית לקבלת מראה של ים. מעבירים לקירור לשעה או יותר.
  • מסמנים בקרם שבקדמת העוגה צורה של זנב לבת הים בעזרת קיסם עץ, מסדרים מעל סוכריות מיני מיני עדשים בצבעי סגול, ירוק וצהוב לסירוגין לקבלת זנב צבעוני.
  • מהדקים בעדינות פירורי פתי בר סביב חלקה העליון של העוגה, שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.
  • לעוגה: מחממים תנור ל-155 מעלות. מערבבים את כל חומרי העוגה לתערובת אחידה, מחלקים בין
    תבנית קוגלהוף 20 ס”מ ותבנית עגולה 22-24 ס”מ משומנות היטב ומקומחות מעט.
  • אופים את העוגות יחד בתנור במצב טורבו 35-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש, במידת הצורך אופים את עוגת הקוגלהוף 5-10 דקות נוספות. מצננים היטב.
  • לציפוי: מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה, מוסיפים מעט צבע מאכל כחול או תכלת ומקציפים קצרות לגוון תכלת אחיד.
  • מניחים את עוגת הקוגלהוף על גבי העוגה העגולה, מיישרים את העוגה התחתונה בסכין לגודל הקוגלהוף כך שמתקבל מראה של חצאית גבוהה. נעזרים בשאריות העוגה כדי לסתום את המרווחים בין העוגות.
  • נועצים את הבובה בחור שבמרכז העוגה, מצפים את שתי העוגות יחד בשכבה עבה של קצפת, יוצרים בקצפת מריחות לא אחידות בעזרת כפית לקבלת מראה של ים. מעבירים לקירור לשעה או יותר.
  • מסמנים בקרם שבקדמת העוגה צורה של זנב לבת הים בעזרת קיסם עץ, מסדרים מעל סוכריות מיני מיני עדשים בצבעי סגול, ירוק וצהוב לסירוגין לקבלת זנב צבעוני.
  • מהדקים בעדינות פירורי פתי בר סביב חלקה העליון של העוגה, שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.
  • אופים את העוגות יחד בתנור במצב טורבו 35-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש, במידת הצורך אופים את עוגת הקוגלהוף 5-10 דקות נוספות. מצננים היטב.
  • 1
  • לעוגה: מחממים תנור ל-155 מעלות. מערבבים את כל חומרי העוגה לתערובת אחידה, מחלקים בין
    תבנית קוגלהוף 20 ס”מ ותבנית עגולה 22-24 ס”מ משומנות היטב ומקומחות מעט.
  • 2
  • אופים את העוגות יחד בתנור במצב טורבו 35-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש, במידת הצורך אופים את עוגת הקוגלהוף 5-10 דקות נוספות. מצננים היטב.
  • 3
  • לציפוי: מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה, מוסיפים מעט צבע מאכל כחול או תכלת ומקציפים קצרות לגוון תכלת אחיד.
  • 4
  • מניחים את עוגת הקוגלהוף על גבי העוגה העגולה, מיישרים את העוגה התחתונה בסכין לגודל הקוגלהוף כך שמתקבל מראה של חצאית גבוהה. נעזרים בשאריות העוגה כדי לסתום את המרווחים בין העוגות.
  • 5
  • נועצים את הבובה בחור שבמרכז העוגה, מצפים את שתי העוגות יחד בשכבה עבה של קצפת, יוצרים בקצפת מריחות לא אחידות בעזרת כפית לקבלת מראה של ים. מעבירים לקירור לשעה או יותר.
  • 6
  • מסמנים בקרם שבקדמת העוגה צורה של זנב לבת הים בעזרת קיסם עץ, מסדרים מעל סוכריות מיני מיני עדשים בצבעי סגול, ירוק וצהוב לסירוגין לקבלת זנב צבעוני.
  • 7
  • מהדקים בעדינות פירורי פתי בר סביב חלקה העליון של העוגה, שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.
  • הטיפ שלנו
    • אין לכם תבנית קוגלהוף? ניתן גם לאפות עוגה בצורת כיפה במקום בקערת פיירקס, בקערת מתכת או בתבנית בומב.
    • מומלץ לקשט את העוגה בעדשים ביום ההגשה על מנת שלא יאבדו מצבעם.
    0 תגובות
    הוסף תגובה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0