אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת גבינה קרה עם דובדבנים בציפוי שוקולד רובי

עוגת גבינה קרה יפהפייה, עם פירות יער ותחתית פתי בר. וגם: ציפוי ורוד מושלם של שוקולד רובי! תתכוננו להתאהב במתכון של אפרת ליכטנשטט
  • מתכון, צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט
זמן הכנה: 10 שעות
רמת קושי: קל
כמות: תבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ
6 תגובות
מצרכים

לתחתית:24 (200 גרם) עוגיות פתי בר
1/2 (45 גרם) כוס קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה
1/4 כפית מלח
100 גרם חמאה מומסת

לעוגה:200 גרם (כ-1.5 כוסות) דובדבנים קפואים/פירות יער קפואים
500 גרם גבינה לבנה 9%
450 גרם גבינת שמנת/מסקרפונה בטמפרטורת החדר
100 גרם אבקת סוכר
1 (80 גרם) חבילה אינסטנט פודינג וניל
500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה
גרידה מלימון שלם

לציפוי אופציה א׳ - גנאש (מומלץ):90 גרם שוקולד רובי ספלנדיד עלית, קצוץ
100 גרם שוקולד פרה לבן, קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ״ל)

לציפוי אופציה ב׳ - שוקולד:יתרון - יותר וורוד ויפה, חסרון - אפשר לחתוך אותו רק כשהעוגה קפואה כי אחרת הוא נשבר
90 גרם שוקולד רובי ספלנדיד עלית, קצוץ
100 גרם שוקולד פרה לבן, קצוץ
1 כפית שמן

תחתית
  • מרפדים תבנית בקוטר 22-24 ס״מ בנייר אפייה עגול בתחתית ומניחים שקף על הדפנות. (השקף זה לא חובה, זה יגרום לדפנות להיות חלקות, אפשר בהחלט להשתמש ברצועת נייר אפיה)
  • במעבד מזון טוחנים ביחד ביסקוויטים, קוואקר ומלח עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד עד שנוצרים פירורים.
  • משטחים את תערובת הפירורים בתוך תבנית ומהדקים לבסיס בשכבה אחידה (הכי נוח עם גב של כוס מידה).
  • מצננים במקפיא בזמן שמכינים את המילוי.
  • מרפדים תבנית בקוטר 22-24 ס״מ בנייר אפייה עגול בתחתית ומניחים שקף על הדפנות. (השקף זה לא חובה, זה יגרום לדפנות להיות חלקות, אפשר בהחלט להשתמש ברצועת נייר אפיה)
  • במעבד מזון טוחנים ביחד ביסקוויטים, קוואקר ומלח עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד עד שנוצרים פירורים.
  • משטחים את תערובת הפירורים בתוך תבנית ומהדקים לבסיס בשכבה אחידה (הכי נוח עם גב של כוס מידה).
  • מצננים במקפיא בזמן שמכינים את המילוי.
  • במעבד מזון טוחנים ביחד ביסקוויטים, קוואקר ומלח עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • 1
  • מרפדים תבנית בקוטר 22-24 ס״מ בנייר אפייה עגול בתחתית ומניחים שקף על הדפנות. (השקף זה לא חובה, זה יגרום לדפנות להיות חלקות, אפשר בהחלט להשתמש ברצועת נייר אפיה)
  • 2
  • במעבד מזון טוחנים ביחד ביסקוויטים, קוואקר ומלח עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • 3
  • מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד עד שנוצרים פירורים.
  • 4
  • משטחים את תערובת הפירורים בתוך תבנית ומהדקים לבסיס בשכבה אחידה (הכי נוח עם גב של כוס מידה).
  • 5
  • מצננים במקפיא בזמן שמכינים את המילוי.
  • עוגה
    • מפשירים את הדובדבנים/פירות יער דקה במיקרו (לא יותר מדי, רק קצת) וטוחנים במעבד מזון לתערובת חלקה. מסננים במסננת אם רוצים שהקרם יהיה חלק (לא חובה).
    • בקערת מיקסר טורפים יחד גבינת שמנת וגבינה לבנה.
    • מוסיפים אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל, וגרידת לימון.
    • מעבירים את התערובת לקערה גדולה אחרת.
    • מבלי לשטוף את הקערה (אבל בלי שאריות של גבינה), מקציפים בה שמנת מתוקה עד שמתקבלת קצפת רכה.
    • מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב בשלוש פעימות.
    • מחלקים את הקרם ל-2 חלקים (אפשר שוב להשתמש בקערת המיקסר).
    • לחלק אחד מוסיפים את הדובדבנים הטחונים, ומקפלים בעדינות – גם כאן עדיף בשלוש פעימות.
    • יוצקים את קרם הגבינה הורוד עם הדובדבנים על גבי הבסיס שהכנו, ומיישרים את החלק העליון למפלס אחיד.
    • מקפיאים את העוגה במשך כשעה, ואת הקערה עם הקרם הנותר מצננים במקרר.
    • אחרי שעה מוסיפים את הקרם הלבן על הקרם הוורוד ומיישרים.
    • מצננים במקפיא כחמש שעות ועדיף לילה שלם.
    • מפשירים את הדובדבנים/פירות יער דקה במיקרו (לא יותר מדי, רק קצת) וטוחנים במעבד מזון לתערובת חלקה. מסננים במסננת אם רוצים שהקרם יהיה חלק (לא חובה).
    • בקערת מיקסר טורפים יחד גבינת שמנת וגבינה לבנה.
    • מוסיפים אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל, וגרידת לימון.
    • מעבירים את התערובת לקערה גדולה אחרת.
    • מבלי לשטוף את הקערה (אבל בלי שאריות של גבינה), מקציפים בה שמנת מתוקה עד שמתקבלת קצפת רכה.
    • מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב בשלוש פעימות.
    • מחלקים את הקרם ל-2 חלקים (אפשר שוב להשתמש בקערת המיקסר).
    • לחלק אחד מוסיפים את הדובדבנים הטחונים, ומקפלים בעדינות – גם כאן עדיף בשלוש פעימות.
    • יוצקים את קרם הגבינה הורוד עם הדובדבנים על גבי הבסיס שהכנו, ומיישרים את החלק העליון למפלס אחיד.
    • מקפיאים את העוגה במשך כשעה, ואת הקערה עם הקרם הנותר מצננים במקרר.
    • אחרי שעה מוסיפים את הקרם הלבן על הקרם הוורוד ומיישרים.
    • מצננים במקפיא כחמש שעות ועדיף לילה שלם.
  • בקערת מיקסר טורפים יחד גבינת שמנת וגבינה לבנה.
  • 1
  • מפשירים את הדובדבנים/פירות יער דקה במיקרו (לא יותר מדי, רק קצת) וטוחנים במעבד מזון לתערובת חלקה. מסננים במסננת אם רוצים שהקרם יהיה חלק (לא חובה).
  • 2
  • בקערת מיקסר טורפים יחד גבינת שמנת וגבינה לבנה.
  • 3
  • מוסיפים אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל, וגרידת לימון.
  • 4
  • מעבירים את התערובת לקערה גדולה אחרת.
  • 5
  • מבלי לשטוף את הקערה (אבל בלי שאריות של גבינה), מקציפים בה שמנת מתוקה עד שמתקבלת קצפת רכה.
  • 6
  • מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב בשלוש פעימות.
  • 7
  • מחלקים את הקרם ל-2 חלקים (אפשר שוב להשתמש בקערת המיקסר).
  • 8
  • לחלק אחד מוסיפים את הדובדבנים הטחונים, ומקפלים בעדינות – גם כאן עדיף בשלוש פעימות.
  • 9
  • יוצקים את קרם הגבינה הורוד עם הדובדבנים על גבי הבסיס שהכנו, ומיישרים את החלק העליון למפלס אחיד.
  • 10
  • מקפיאים את העוגה במשך כשעה, ואת הקערה עם הקרם הנותר מצננים במקרר.
  • 11
  • אחרי שעה מוסיפים את הקרם הלבן על הקרם הוורוד ומיישרים.
  • 12
  • מצננים במקפיא כחמש שעות ועדיף לילה שלם.
  • גנאש
    • בקערה קטנה שמים את השוקולד הקצוץ.
    • בקלחת קטנה מביאים את השמנת לסף רתיחה ומוזגים אותה על השוקולד. ממתינים כחצי דקה ומערבבים לתערובת חלקה. אם לא כל השוקולד נמס אפשר לחמם 10 שניות במיקרוגל.
    • בקערה קטנה שמים את השוקולד הקצוץ.
    • בקלחת קטנה מביאים את השמנת לסף רתיחה ומוזגים אותה על השוקולד. ממתינים כחצי דקה ומערבבים לתערובת חלקה. אם לא כל השוקולד נמס אפשר לחמם 10 שניות במיקרוגל.
  • בקלחת קטנה מביאים את השמנת לסף רתיחה ומוזגים אותה על השוקולד. ממתינים כחצי דקה ומערבבים לתערובת חלקה. אם לא כל השוקולד נמס אפשר לחמם 10 שניות במיקרוגל.
  • 1
  • בקערה קטנה שמים את השוקולד הקצוץ.
  • 2
  • בקלחת קטנה מביאים את השמנת לסף רתיחה ומוזגים אותה על השוקולד. ממתינים כחצי דקה ומערבבים לתערובת חלקה. אם לא כל השוקולד נמס אפשר לחמם 10 שניות במיקרוגל.
  • או ציפוי שוקולד
    • בקערת המתאימה למיקרוגל ממיסים את השוקולד בפולסים של 15 שניות (השוקולדים האלה רגישים אז תעבדו לאט) עם ערבוב בין חימום לחימום. כשהשוקולד כמעט נמס לגמרי עוצרים, ונותנים לו להנמס לבד.
    • מוסיפים כפית שמן ומערבבים.
    • את ציפוי השוקולד אי אפשר לחתוך כשהעוגה מופשרת כי הוא נשבר ומועך את העוגה. אפשר לחתוך את העוגה לפרוסות בעזרת סכין קונדיטור גדולה כשהיא קפואה, ולהפשיר אותה כשהיא כבר חתוכה.
    • בקערת המתאימה למיקרוגל ממיסים את השוקולד בפולסים של 15 שניות (השוקולדים האלה רגישים אז תעבדו לאט) עם ערבוב בין חימום לחימום. כשהשוקולד כמעט נמס לגמרי עוצרים, ונותנים לו להנמס לבד.
    • מוסיפים כפית שמן ומערבבים.
    • את ציפוי השוקולד אי אפשר לחתוך כשהעוגה מופשרת כי הוא נשבר ומועך את העוגה. אפשר לחתוך את העוגה לפרוסות בעזרת סכין קונדיטור גדולה כשהיא קפואה, ולהפשיר אותה כשהיא כבר חתוכה.
  • מוסיפים כפית שמן ומערבבים.
  • 1
  • בקערת המתאימה למיקרוגל ממיסים את השוקולד בפולסים של 15 שניות (השוקולדים האלה רגישים אז תעבדו לאט) עם ערבוב בין חימום לחימום. כשהשוקולד כמעט נמס לגמרי עוצרים, ונותנים לו להנמס לבד.
  • 2
  • מוסיפים כפית שמן ומערבבים.
  • 3
  • את ציפוי השוקולד אי אפשר לחתוך כשהעוגה מופשרת כי הוא נשבר ומועך את העוגה. אפשר לחתוך את העוגה לפרוסות בעזרת סכין קונדיטור גדולה כשהיא קפואה, ולהפשיר אותה כשהיא כבר חתוכה.
  • הרכבה
    • מחלצים מהתבנית הקפואה, אפשר להמתין 5 דקות או לחמם את הדפנות קלות בעזרת ברנר.
    • מניחים את העוגה על הצלחת איתה תרצו להגיש, מסירים את השקף ומוזגים את הגנאש/שוקולד מומס על העוגה.
    • מפשירים את העוגה כ-3 שעות במקרר עד ההגשה (חשוב!!).
    • מקשטים בפירות סמוך להגשה.
    • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 5 ימים.
    • מחלצים מהתבנית הקפואה, אפשר להמתין 5 דקות או לחמם את הדפנות קלות בעזרת ברנר.
    • מניחים את העוגה על הצלחת איתה תרצו להגיש, מסירים את השקף ומוזגים את הגנאש/שוקולד מומס על העוגה.
    • מפשירים את העוגה כ-3 שעות במקרר עד ההגשה (חשוב!!).
    • מקשטים בפירות סמוך להגשה.
    • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 5 ימים.
  • מניחים את העוגה על הצלחת איתה תרצו להגיש, מסירים את השקף ומוזגים את הגנאש/שוקולד מומס על העוגה.
  • 1
  • מחלצים מהתבנית הקפואה, אפשר להמתין 5 דקות או לחמם את הדפנות קלות בעזרת ברנר.
  • 2
  • מניחים את העוגה על הצלחת איתה תרצו להגיש, מסירים את השקף ומוזגים את הגנאש/שוקולד מומס על העוגה.
  • 3
  • מפשירים את העוגה כ-3 שעות במקרר עד ההגשה (חשוב!!).
  • 4
  • מקשטים בפירות סמוך להגשה.
  • 5
  • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 5 ימים.
  • הטיפ שלנו
    • כמובן אפשר לקשט רק בפרי אחד!
    • אפשר לוותר על הגנאש ולצפות רק בפירות
    • אפשר לעשות דיאטה לעוגה ולהשתמש בגבינת שמנת 5% ובגבינה לבנה 5%, אבל אל תוותרו על השמנת המתוקה.
    • מומלץ להכין את העוגה יום או יומיים לפני ההגשה כדי שיהיה לה זמן להתייצב במקרר
    6 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar נילי הגיב:

      שלום, האם יש אפשרות להגיע לצבע קרם יותר כחול וגם גנאש כחול במקום ורוד? למשל להשתמש אולי באוכמניות כדי שהקרם גבינה יצא כחול?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי נילי,
        כן, את יכולה להשתמש באוכמניות כדי שהקרם גבינה יצא בגוון כחול.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    2. Avatar מור הגיב:

      האם אפשר להמיא את הדובדבנים בתותים קפואים?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי מור,
        בתוך העוגה אין בעיה להשתמש בתותים קפואים, אך לקישוט למעלה יש להשתמש רק בפירות טריים.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    3. Avatar נטלי הגיב:

      באיזה דובדבנים מומלץ להשתמש? ראיתי שלסנפרוסט יש דובדבנים קפואים מתוקים ויש חמוצים. מה עדיף?תודה

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי נטלי,
        אפשר להשתמש בשניהם. המתוקים הופכים את העוגה למתוקה יותר אבל גם החמוצים יעשו את העבודה וישתלבו נהדר עם המתיקות של הגבינה (:
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0