מעבר לתפריט תחתון
הפעל הדגשת קישורים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת כדורים פורחים

עוגת כדורים פורחים שוקולדית, צבעונית ומושלמת לימי הולדת של ילדים (וגם מבוגרים). עם גדר שוקולד מתוקה, עדשים צבעוניות, שוקולד צ'יפס וכדורי שוקולד עם פתי בר - לא תאמינו כמה קל להכין אותה!
  • מתכון, צילום וסטיילינג: רחלי קרוט
הוסף למועדפים שלי
זמן הכנה: 3 שעות
רמת קושי: קל
כמות: תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ
0 תגובות
מצרכים

לעוגה:1 תערובת להכנת עוגת שוקולד
3 ביצים
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מים

לכדורי שוקולד:1 שרוול פתי בר וניל
100 גרם שוקולד חלב/מריר
50 גרם חמאה
קוקוס לבן לעיטור

לגדר שוקולד ולקישוט:1 חבילה כיף כף מקלות
180 גרם שוקולד חלב/מריר
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 שקית מיני עדשים צבעוניות

אופן ההכנה:
  • שופכים לקערה בינונית את תערובת העוגה ומוסיפים ביצים, שמן ומים. טורפים היטב.
  • מעבירים לתבנית בקוטר 22, משומנת היטב, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות או עד שקיסם המוחדר לאמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • כשהעוגה יוצאת מהתנור מיישרים את חלקה העליון ואת שאריות העוגה מניחים בקערה.
  • טוחנים או שוברים את הפתי בר לחתיכות קטנות ומוסיפים לשאריות העוגה.
  • ממיסים 100 גרם שוקולד ביחד עם חמאה עד שנוצר רוטב מבריק ומוסיפים לעוגה עם הפתי בר. מערבבים היטב ומעבירים למקרר להתייצבות במשך 30 דקות.
  • יוצרים כדורים מהתערובת ומגלגלים בקוקוס.
  • מכינים גדר שוקולד (לא חובה): ממיסים במיקרו 80 גרם שוקולד (מתוך ה-180 גרם) ומערבבים עד שנוצר רוטב מבריק. מורחים את השוקולד על שקף עוגות (להשיג בחנויות אפייה) ומצמידים את השקף, כשהצד של השוקולד פונה פנימה, אל דפנות העוגה. מהדקים היטב ומעבירים למקפיא.
  • ממיסים 100 גרם שוקולד ביחד עם שמנת מתוקה במיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב מבריק. מצננים היטב במשך 30 דקות. חשוב מאוד לצנן את הגאנש אחרת הוא ירכך את גדר השוקולד וימיס אותה.
  • מוציאים את העוגה מהמקפיא, שופכים מעליה את גנאש השוקולד ומיישרים כדי שהגאנש יגיע לכל המקומות. מעבירים למקרר.
  • שמים את כדורי השוקולד על מקלות הכיף כף, מקפידים לשבור את המקלות לאורכים שונים.
  • מפזרים על העוגה מיני עדשים צבעוניות ונועצים את מקלות הכיף כף עם הכדורים על העוגה. שומרים במקרר.
  • שופכים לקערה בינונית את תערובת העוגה ומוסיפים ביצים, שמן ומים. טורפים היטב.
  • מעבירים לתבנית בקוטר 22, משומנת היטב, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות או עד שקיסם המוחדר לאמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • כשהעוגה יוצאת מהתנור מיישרים את חלקה העליון ואת שאריות העוגה מניחים בקערה.
  • טוחנים או שוברים את הפתי בר לחתיכות קטנות ומוסיפים לשאריות העוגה.
  • ממיסים 100 גרם שוקולד ביחד עם חמאה עד שנוצר רוטב מבריק ומוסיפים לעוגה עם הפתי בר. מערבבים היטב ומעבירים למקרר להתייצבות במשך 30 דקות.
  • יוצרים כדורים מהתערובת ומגלגלים בקוקוס.
  • מכינים גדר שוקולד (לא חובה): ממיסים במיקרו 80 גרם שוקולד (מתוך ה-180 גרם) ומערבבים עד שנוצר רוטב מבריק. מורחים את השוקולד על שקף עוגות (להשיג בחנויות אפייה) ומצמידים את השקף, כשהצד של השוקולד פונה פנימה, אל דפנות העוגה. מהדקים היטב ומעבירים למקפיא.
  • ממיסים 100 גרם שוקולד ביחד עם שמנת מתוקה במיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב מבריק. מצננים היטב במשך 30 דקות. חשוב מאוד לצנן את הגאנש אחרת הוא ירכך את גדר השוקולד וימיס אותה.
  • מוציאים את העוגה מהמקפיא, שופכים מעליה את גנאש השוקולד ומיישרים כדי שהגאנש יגיע לכל המקומות. מעבירים למקרר.
  • שמים את כדורי השוקולד על מקלות הכיף כף, מקפידים לשבור את המקלות לאורכים שונים.
  • מפזרים על העוגה מיני עדשים צבעוניות ונועצים את מקלות הכיף כף עם הכדורים על העוגה. שומרים במקרר.
  • מעבירים לתבנית בקוטר 22, משומנת היטב, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות או עד שקיסם המוחדר לאמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • 1
  • שופכים לקערה בינונית את תערובת העוגה ומוסיפים ביצים, שמן ומים. טורפים היטב.
  • 2
  • מעבירים לתבנית בקוטר 22, משומנת היטב, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות או עד שקיסם המוחדר לאמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • 3
  • כשהעוגה יוצאת מהתנור מיישרים את חלקה העליון ואת שאריות העוגה מניחים בקערה.
  • 4
  • טוחנים או שוברים את הפתי בר לחתיכות קטנות ומוסיפים לשאריות העוגה.
  • 5
  • ממיסים 100 גרם שוקולד ביחד עם חמאה עד שנוצר רוטב מבריק ומוסיפים לעוגה עם הפתי בר. מערבבים היטב ומעבירים למקרר להתייצבות במשך 30 דקות.
  • 6
  • יוצרים כדורים מהתערובת ומגלגלים בקוקוס.
  • 7
  • מכינים גדר שוקולד (לא חובה): ממיסים במיקרו 80 גרם שוקולד (מתוך ה-180 גרם) ומערבבים עד שנוצר רוטב מבריק. מורחים את השוקולד על שקף עוגות (להשיג בחנויות אפייה) ומצמידים את השקף, כשהצד של השוקולד פונה פנימה, אל דפנות העוגה. מהדקים היטב ומעבירים למקפיא.
  • 8
  • ממיסים 100 גרם שוקולד ביחד עם שמנת מתוקה במיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב מבריק. מצננים היטב במשך 30 דקות. חשוב מאוד לצנן את הגאנש אחרת הוא ירכך את גדר השוקולד וימיס אותה.
  • 9
  • מוציאים את העוגה מהמקפיא, שופכים מעליה את גנאש השוקולד ומיישרים כדי שהגאנש יגיע לכל המקומות. מעבירים למקרר.
  • 10
  • שמים את כדורי השוקולד על מקלות הכיף כף, מקפידים לשבור את המקלות לאורכים שונים.
  • 11
  • מפזרים על העוגה מיני עדשים צבעוניות ונועצים את מקלות הכיף כף עם הכדורים על העוגה. שומרים במקרר.
  • 11
    הטיפ שלנו
    • במידה ורוצים לוותר על גדר השוקולד פשוט מורידים 80 גרם שוקולד מהמצרכים של גדר השוקולד.
    • אופציה נוספת לעיטור מסביב היא להכין כמות כפולה של גאנש שוקולד (במקום 100 שוקולד + 1/2 מיכל שמנת משתמשים ב-200 שוקולד ומיכל שמנת), מצננים היטב ומורחים גם על דפנות העוגה ולא רק למעלה.

     

    0 תגובות
    הוסף תגובה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0