אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת מוס שוקולד ג'יאנדויה ובראוניז אגוזי לוז

עוגת מוס שוקולד ג'יאנדויה גבוהה, עשירה, מרשימה שוקולדית במיוחד שאף אחד לא יוכל לסרב לה! עם תחתית של עוגת בראוניז בחושה משובצת באגוזי לוז, ומוס ג'יאנדויה קרמי ואוורירי ללא טיפת ג'לטין- מי יאמין שהכנתם אותה בסך הכל בשעה?
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
18 תגובות
מצרכים

לבראוניז אגוזי לוז:150 גרם חמאה
180 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר
3 ביצים L
2 כפיות קפה נמס
80 גרם (חצי כוס ועוד כף) קקאו, מנופה
70 גרם (חצי כוס) קמח
שליש כפית מלח
80 גרם אגוזי לוז, קצוצים גס
50 גרם שוקולד חלב ג'יאנדויה לאפיה, קצוץ

למוס שוקולד ג'יאנדויה:240 מ"ל (כוס) חלב
3 חלמונים L
20 גרם (2 כפות) סוכר
1/4 כפית מלח
550 גרם שוקולד חלב ג'יאנדויה לאפיה, קצוץ
500 מ"ל (2 גביעים) שמנת להקצפה 38%

לציפוי שוקולד:100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
120 מ"ל (חצי כוס) שמנת להקצפה 38%
½ כפית קפה נמס
50 גרם אגוזי לוז קצוצים גס, לעיטור

בראוניז אגוזי לוז:
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • במיקרוגל או בסיר קטן ממיסים חמאה.
  • מוסיפים פנימה סוכר ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם תוך טריפה לתערובת אחידה.
  • ממיסים קפה בכף מים רותחים ומערבבים פנימה. מוסיפים קקאו מנופה וטורפים נמרצות לבלילה סמיכה ומבריקה.
  • לסיום מוסיפים קמח ומלח וטורפים לתערובת חלקה.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה 24 ס"מ מרופדת בתחתיתה בנייר אפייה, מפזרים מעל את אגוזי הלוז הקצוצים ואת שוקולד הג'יאנדויה הקצוץ.
  • אופים 16-20 דקות, כך שהעוגה תפוחה ואפויה למראה אך עדיין מעט רכה במרכז. מצננים היטב.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • במיקרוגל או בסיר קטן ממיסים חמאה.
  • מוסיפים פנימה סוכר ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם תוך טריפה לתערובת אחידה.
  • ממיסים קפה בכף מים רותחים ומערבבים פנימה. מוסיפים קקאו מנופה וטורפים נמרצות לבלילה סמיכה ומבריקה.
  • לסיום מוסיפים קמח ומלח וטורפים לתערובת חלקה.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה 24 ס"מ מרופדת בתחתיתה בנייר אפייה, מפזרים מעל את אגוזי הלוז הקצוצים ואת שוקולד הג'יאנדויה הקצוץ.
  • אופים 16-20 דקות, כך שהעוגה תפוחה ואפויה למראה אך עדיין מעט רכה במרכז. מצננים היטב.
  • במיקרוגל או בסיר קטן ממיסים חמאה.
  • 1
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2
  • במיקרוגל או בסיר קטן ממיסים חמאה.
  • 3
  • מוסיפים פנימה סוכר ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם תוך טריפה לתערובת אחידה.
  • 4
  • ממיסים קפה בכף מים רותחים ומערבבים פנימה. מוסיפים קקאו מנופה וטורפים נמרצות לבלילה סמיכה ומבריקה.
  • 5
  • לסיום מוסיפים קמח ומלח וטורפים לתערובת חלקה.
  • 6
  • יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה 24 ס"מ מרופדת בתחתיתה בנייר אפייה, מפזרים מעל את אגוזי הלוז הקצוצים ואת שוקולד הג'יאנדויה הקצוץ.
  • 7
  • אופים 16-20 דקות, כך שהעוגה תפוחה ואפויה למראה אך עדיין מעט רכה במרכז. מצננים היטב.
  • מוס ג'יאנדויה:
    • בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב.
    • במקביל טורפים בקערה קטנה חלמונים, סוכר ומלח.
    • יוצקים לחלמונים מחצית מהחלב החם בהדרגה תוך עירבוב רצוף להשוואת טמפרטורות.
    • שופכים את תערובת החלמונים חזרה לסיר ומבשלים על להבה נמוכה תוך עירבוב רצוף, עד שהתערובת מסמיכה קלות ומצפה גב של כף לקבלת קרם אנגלז.
    • מעבירים את שוקולד הג'יאנדויה הקצוץ לקערה גדולה ויוצקים את קרם האנגלז החם דרך מסננת פנימה. מניחים לשבת לדקה-שתיים כך שהשוקולד יתרכך ומערבבים היטב לקרם חלק, מצננים לטמפרטורת החדר.
    • במערבל חשמלי מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה ומקפלים לקרם השוקולד, יוצקים את הקרם על תחתית הבראוניז ומקפיאים ל-6 שעות ורצוי למשך הלילה.
    • בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב.
    • במקביל טורפים בקערה קטנה חלמונים, סוכר ומלח.
    • יוצקים לחלמונים מחצית מהחלב החם בהדרגה תוך עירבוב רצוף להשוואת טמפרטורות.
    • שופכים את תערובת החלמונים חזרה לסיר ומבשלים על להבה נמוכה תוך עירבוב רצוף, עד שהתערובת מסמיכה קלות ומצפה גב של כף לקבלת קרם אנגלז.
    • מעבירים את שוקולד הג'יאנדויה הקצוץ לקערה גדולה ויוצקים את קרם האנגלז החם דרך מסננת פנימה. מניחים לשבת לדקה-שתיים כך שהשוקולד יתרכך ומערבבים היטב לקרם חלק, מצננים לטמפרטורת החדר.
    • במערבל חשמלי מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה ומקפלים לקרם השוקולד, יוצקים את הקרם על תחתית הבראוניז ומקפיאים ל-6 שעות ורצוי למשך הלילה.
  • במקביל טורפים בקערה קטנה חלמונים, סוכר ומלח.
  • 1
  • בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב.
  • 2
  • במקביל טורפים בקערה קטנה חלמונים, סוכר ומלח.
  • 3
  • יוצקים לחלמונים מחצית מהחלב החם בהדרגה תוך עירבוב רצוף להשוואת טמפרטורות.
  • 4
  • שופכים את תערובת החלמונים חזרה לסיר ומבשלים על להבה נמוכה תוך עירבוב רצוף, עד שהתערובת מסמיכה קלות ומצפה גב של כף לקבלת קרם אנגלז.
  • 5
  • מעבירים את שוקולד הג'יאנדויה הקצוץ לקערה גדולה ויוצקים את קרם האנגלז החם דרך מסננת פנימה. מניחים לשבת לדקה-שתיים כך שהשוקולד יתרכך ומערבבים היטב לקרם חלק, מצננים לטמפרטורת החדר.
  • 6
  • במערבל חשמלי מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה ומקפלים לקרם השוקולד, יוצקים את הקרם על תחתית הבראוניז ומקפיאים ל-6 שעות ורצוי למשך הלילה.
  • ציפוי שוקולד:
    • ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים לציפוי חלק.
    • מצננים ויוצקים את הציפוי על העוגה כך שנוזל מהצדדים. מקררים קלות להתייצבות ומפזרים אגוזי לוז קצוצים לעיטור.
    • ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים לציפוי חלק.
    • מצננים ויוצקים את הציפוי על העוגה כך שנוזל מהצדדים. מקררים קלות להתייצבות ומפזרים אגוזי לוז קצוצים לעיטור.
  • מצננים ויוצקים את הציפוי על העוגה כך שנוזל מהצדדים. מקררים קלות להתייצבות ומפזרים אגוזי לוז קצוצים לעיטור.
  • 1
  • ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים לציפוי חלק.
  • 2
  • מצננים ויוצקים את הציפוי על העוגה כך שנוזל מהצדדים. מקררים קלות להתייצבות ומפזרים אגוזי לוז קצוצים לעיטור.
  • הטיפ שלנו
    • העוגה נשמרת במקרר עד 4 ימים.
    18 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar שני הגיב:

      ביצים חיות זה לא דוחה ומסוכן??????????

    2. Avatar יהודית גולדהבר הגיב:

      ועוד שאלה,היא תיהיה יציבה הרבה אחרי שמוציאים אותה מהתבנית ולא תצנח ?

    3. Avatar יהודית גולדהבר הגיב:

      ילדים אוהבים את העוגה הזאת ?אני רוצה להכין אותה ליומולדת של הבת שלי, מומלץ ?

    4. Avatar הדר הגיב:

      אפשר לוותר על ציפוי השוקולד העליון? והאם מפשירים את.העוגה והיא נשארת יציבה?

    5. Avatar אביגיל הגיב:

      זה העוגה הכי מושלמת שטעמתי בעולם

    6. Avatar יפית הגיב:

      אפשר לוותר על האגוזים כדי שיתאים גם לילדים?

    7. Avatar אורלי הגיב:

      אפיתי ברגע זה את הבראוניז… התחתית וכל האגוזי לוז והשוקולד שקצצתי ופיזרתי מעל לא שקעו….נשארו מעל הבראוניז. בתמונה זה נראה שהם בתוך בלילת הבראוניז.. מדוע?

    8. Avatar יעל הגיב:

      מה מיוחד בשוקולד שהוא מיועד לכפייה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        הוא מגיע באריזות גדולות יותר מהטבלאות הרגילות. כמובן שגם אפשר לאכול אותו כמו שהוא 🙂

    9. Avatar אתי הגיב:

      הקצפת השמנת היא למרקם יוגורט או יציבה יותר ?

    10. Avatar מירה ביטון הגיב:

      איפה מוצאים את השוקולד ג'יאנדויה הזה ? ואיך נראית האריזה שלו ?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0