אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת מוס שוקולד לבן עם קראמבל דבש

העוגה המושלמת לראש השנה – שילוב משגע של טעמים ומרקמים עם בסיס פריך, מוס שוקולד לבן ודבש ומעל הכל פירורי קראמבל דבש מתפצפצים.
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: יותר מ-3 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
10 תגובות
מצרכים

לבסיס ולקראמבל דבש:210 גרם (כוס וחצי) קמח
100 גרם שקדים טבעיים
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גרם סוכר חום כהה
2 כפות דבש
1 כפית קינמון טחון

למוס שוקולד לבן ודבש:5 גרם (1 כפית) ג'לטין
25 מ"ל (5 כפיות) מים קרים
400 גרם שוקולד לבן
1 כף דבש
500 מ"ל (2 כוסות) שמנת להקצפה, קרה מאוד

קראמבל דבש:
  • מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית ומסדרים תבנית תנור עם נייר אפייה.
  • במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, שקדים, חמאה, סוכר, דבש, קינמון ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מעבירים 2/3 מכמות הפירורים לבסיס התבנית המשומנת ומהדקים היטב ליצירת בסיס.
  • את 1/3 הפירורים הנותר מעבירים לתבנית עם נייר האפייה ומסדרים בשכבה אחידה.
  • אופים את הבסיס והפירורים במשך 10-15 דקות עד הזהבה עמוקה.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית ומסדרים תבנית תנור עם נייר אפייה.
  • במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, שקדים, חמאה, סוכר, דבש, קינמון ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מעבירים 2/3 מכמות הפירורים לבסיס התבנית המשומנת ומהדקים היטב ליצירת בסיס.
  • את 1/3 הפירורים הנותר מעבירים לתבנית עם נייר האפייה ומסדרים בשכבה אחידה.
  • אופים את הבסיס והפירורים במשך 10-15 דקות עד הזהבה עמוקה.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, שקדים, חמאה, סוכר, דבש, קינמון ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • 1
  • מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית ומסדרים תבנית תנור עם נייר אפייה.
  • 2
  • במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, שקדים, חמאה, סוכר, דבש, קינמון ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • 3
  • מעבירים 2/3 מכמות הפירורים לבסיס התבנית המשומנת ומהדקים היטב ליצירת בסיס.
  • 4
  • את 1/3 הפירורים הנותר מעבירים לתבנית עם נייר האפייה ומסדרים בשכבה אחידה.
  • 5
  • אופים את הבסיס והפירורים במשך 10-15 דקות עד הזהבה עמוקה.
  • 6
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • מוס שוקולד לבן ודבש:
    • בקערית קטנה שמים ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את הנוזלים.
    • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
    • מוסיפים דבש ו-2-3 כפות מהשמנת לשוקולד וממסים יחד במיקרוגל או על גבי סיר אדים כפול. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
    • ממסים את הג'לטין במיקרוגל במשך כמה שניות ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים היטב.
    • בקערת מיקסר מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה אך רכה.
    • מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד עד שמתקבל מוס אחיד ומעט דליל.
    • יוצקים את המוס על גבי הבסיס האפוי ומיישרים.
    • מקפיאים למשך 4-5 שעות (עדיף לילה שלם) להתייצבות.
    • בקערית קטנה שמים ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את הנוזלים.
    • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
    • מוסיפים דבש ו-2-3 כפות מהשמנת לשוקולד וממסים יחד במיקרוגל או על גבי סיר אדים כפול. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
    • ממסים את הג'לטין במיקרוגל במשך כמה שניות ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים היטב.
    • בקערת מיקסר מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה אך רכה.
    • מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד עד שמתקבל מוס אחיד ומעט דליל.
    • יוצקים את המוס על גבי הבסיס האפוי ומיישרים.
    • מקפיאים למשך 4-5 שעות (עדיף לילה שלם) להתייצבות.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 1
  • בקערית קטנה שמים ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את הנוזלים.
  • 2
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 3
  • מוסיפים דבש ו-2-3 כפות מהשמנת לשוקולד וממסים יחד במיקרוגל או על גבי סיר אדים כפול. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 4
  • ממסים את הג'לטין במיקרוגל במשך כמה שניות ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים היטב.
  • 5
  • בקערת מיקסר מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה אך רכה.
  • 6
  • מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד עד שמתקבל מוס אחיד ומעט דליל.
  • 7
  • יוצקים את המוס על גבי הבסיס האפוי ומיישרים.
  • 8
  • מקפיאים למשך 4-5 שעות (עדיף לילה שלם) להתייצבות.
  • קישוט והגשה:
    • מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית.
    • מפזרים את הפירורים בחלק העליון בנדיבות ומפשירים 1-2 שעות במקרר עד להגשה.
    • מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית.
    • מפזרים את הפירורים בחלק העליון בנדיבות ומפשירים 1-2 שעות במקרר עד להגשה.
  • מפזרים את הפירורים בחלק העליון בנדיבות ומפשירים 1-2 שעות במקרר עד להגשה.
  • 1
  • מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית.
  • 2
  • מפזרים את הפירורים בחלק העליון בנדיבות ומפשירים 1-2 שעות במקרר עד להגשה.
  • הטיפ שלנו
    • העוגה נשמרת במקרר עד 3 ימים.
    • אפשר להקפיא את העוגה עד חודש. את הפירורים מומלץ להוסיף סמוך להגשה.
    10 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar אור הגיב:

      אפשר לא לשים במקפיא את העוגה אלא במקרר במשך שעתיים

    2. Avatar מעיין הגיב:

      צריך שקדים טחונים?

    3. Avatar אידה הגיב:

      האם ניתן לעשות את העוגה פרווה? במקום חמאה מחמאה? וקצפת צמחית?

    4. Avatar בלהה שוק הגיב:

      האם העוגה תעמוד בנסיעה של שעה ורבע אם אני מוציאה אותה מהמקפיא?

    5. Avatar שירי הגיב:

      האם ניתן להוסיף פודינג וניל במקום גלוטן?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0