אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת שוקולד ללא ביצים ואלרגנים

עוגת שוקולד לגן ללא ביצים, אגוזים ואלרגנים נוספים (פרט לחלב) - עוגה עסיסית ושוקולדית במיוחד שמכינים במהירות ונהנים ממנה כולם ביחד
  • צילום: נמרוד סונדרס
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: תבנית מלבנית בגודל 20*30
פרווה
טבעוני
7 תגובות

אנחנו מתרגשים ממש לפרסם לכם את המתכון הזה לעוגת שוקולד קלה להכנה וטעימה בטירוף שלא מכילה את רוב האלרגנים (עלולה להכיל חלב). בזכות השוקולד החדש של עלית שיוצר בפס ייצור נקי מאלרגנים (מלבד חלב), עכשיו כל הילדים יכולים להנות מעוגת שוקולד מעולה עם שוקולד אמיתי בפנים.

הכנתם? שתפו אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם.

ואם אתם מחפשים קינוח נוסף ללא אלרגנים אתם חייבים לנסות את המתכון המעולה הזה למיני פנקייקים עם הפתעה בפנים.

מצרכים

1 קופסת שימורים (400 מ”ל) קרם קוקוס או שמנת מתוקה
1/4 כוס שמן קנולה/סויה/חמניות/זית 
1/4 כוס שמן קוקוס או חמאה (אם הוא מוצק פשוט תמיסו אותו קצת)
1 כף חומץ 5% – לא לוותר בשום אופן
140 גרם (2/3 כוס) סוכר לבן
210 גרם (1 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
3/4 כפית סודה לשתייה
70 גרם (1/2 כוס) קקאו איכותי

לציפוי:100 גרם שוקולד מריר
120 מ”ל (1/2 כוס) קרם קוקוס או שמנת מתוקה
2 כפות מייפל/סילאן

אופן ההכנה:
  • בקערה גדולה שמים קרם קוקוס, שמן קנולה, שמן קוקוס, חומץ וסוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית.
  • מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקקאו וטורפים רק עד שהתערובת אחידה.
  • מעבירים לתבנית משומנת היטב ואופים בתנור שחומן מראש ל-170 מעלות (ולא יותר) במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה יציבה, סדוקה וקיסם המוחדר לאמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • בינתיים ממיסים במיקרו שוקולד ביחד עם קרם קוקוס ומייפל/סירופ סוכר. מערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
  • שופכים את רוטב השוקולד על העוגה ומאפשרים לעוגה להצטנן לפני שפורסים.
  • בקערה גדולה שמים קרם קוקוס, שמן קנולה, שמן קוקוס, חומץ וסוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית.
  • מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקקאו וטורפים רק עד שהתערובת אחידה.
  • מעבירים לתבנית משומנת היטב ואופים בתנור שחומן מראש ל-170 מעלות (ולא יותר) במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה יציבה, סדוקה וקיסם המוחדר לאמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • בינתיים ממיסים במיקרו שוקולד ביחד עם קרם קוקוס ומייפל/סירופ סוכר. מערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
  • שופכים את רוטב השוקולד על העוגה ומאפשרים לעוגה להצטנן לפני שפורסים.
  • מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקקאו וטורפים רק עד שהתערובת אחידה.
  • 1
  • בקערה גדולה שמים קרם קוקוס, שמן קנולה, שמן קוקוס, חומץ וסוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית.
  • 2
  • מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקקאו וטורפים רק עד שהתערובת אחידה.
  • 3
  • מעבירים לתבנית משומנת היטב ואופים בתנור שחומן מראש ל-170 מעלות (ולא יותר) במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה יציבה, סדוקה וקיסם המוחדר לאמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • 4
  • בינתיים ממיסים במיקרו שוקולד ביחד עם קרם קוקוס ומייפל/סירופ סוכר. מערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
  • 5
  • שופכים את רוטב השוקולד על העוגה ומאפשרים לעוגה להצטנן לפני שפורסים.
  • הטיפ שלנו
    • על אחריות המכין לבדוק את כל רכיבי המתכון ולקרוא היטב את אזהרות האלרגנים על המוצרים השונים שבמתכון
    7 תגובות
    1. Avatar אנונימית הגיב:

      הם כתבו בפירוש שהעוגה מכילה גלוטן ועלולה להכיל חלב (אם בוחרים להשתמש במוצרי חלב)!
      אם הם לא היו כותבים את זה ובכל זאת מופיע מוצר עם גלוטן זאת בעיה אחרת.

    2. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      קוקוס לא שייך למשפחת האגוזים

    3. Avatar פרח חודדה הגיב:

      אם שמים חמאה במקום קאם קוקוס אז כמה חמאה ומה נותן החומץ?

    4. Avatar מאי הגיב:

      מצחיקים רושמים עוגה שאין בה את רוב
      האלרגניים אבל את הקריטיים יש… מה נשאר עוד כאילו?, יש חלב יש גלוטן וקרם קוקוס אסור למי שאלרגי לאגוזים..

    5. Avatar לילך הגיב:

      יש גם המון מתכונים לצליאקים. ספציפית העוגה הזאת היא בעלי יתרונות אחרים ואם היא לא מתאימה למי שאסור לו גלוטן זה לא אומר שאסור לפרסם אותה. פשוט ניתן להיכנס למתכונים מתאימים.

    6. Avatar צליאק הגיב:

      גלוטן זה לא אלרגן? מישהו פה התבלבל וחבל…

    7. Avatar אנונימי הגיב:

      יש המון אנשים צליאקים שאסור להם לאכול גלוטן שיש בקמח. חבל שהמתכון לא מתחשב גם בהם.

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0