מעבר לתפריט תחתון
הפעל הדגשת קישורים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת שמרים שוקולד ואגוזים של סבתא

מחפשים עוגת שמרים שוקולד נוסטלגית בדיוק כמו של פעם? המתכון הבא מבוסס על מתכון קלאסי של סבתא, עם מעט עדכונים והתאמות. בצק שמרים עשיר שמרדדים דק-דק, במילוי שוקולד ואגוזים (אפשר גם תוספות אחרות), ובתום האפייה מתקבלת עוגת שמרים שוקולד ריחנית ופשוט מושלמת.
  • מתכון: נטלי לוין, צילום וסטיילינג: דניה ויינר ודיאנה לינדר
הוסף למועדפים שלי
זמן הכנה: יותר מ-3 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות: 2 עוגות בתבנית אינגליש קייק באורך 27 ס"מ
פרווה
123 תגובות
מצרכים

לבצק:500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן
75 גרם (1/4 כוס ועוד 2 כפות) סוכר
1 ביצה
2 חלמונים
180 מ"ל (3/4 כוס) מים
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל

למלית שוקולד:200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה (או שמן קוקוס לגרסה פרווה)
50-60 גרם אגוזים קצוצים
ביצה טרופה להברשה

לסירופ:125 מ"ל (1/2 כוס) מים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר

אופן ההכנה:
  • בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצה, חלמונים, מים, מלח ותמצית וניל במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.
  • בידיים מקומחות יוצרים מהבצק כדור, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • מלית שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מצננים את התערובת במשך כשעה בטמפרטורת החדר, עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח.
  • עיצוב העוגות: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
  • על משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-1/2 ס”מ.
  • מורחים מחצית מכמות מלית השוקולד בשכבה דקה.
  • בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצה, חלמונים, מים, מלח ותמצית וניל במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.
  • בידיים מקומחות יוצרים מהבצק כדור, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • מלית שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מצננים את התערובת במשך כשעה בטמפרטורת החדר, עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח.
  • עיצוב העוגות: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
  • על משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-1/2 ס”מ.
  • מורחים מחצית מכמות מלית השוקולד בשכבה דקה.
  • בידיים מקומחות יוצרים מהבצק כדור, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 1
  • בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצה, חלמונים, מים, מלח ותמצית וניל במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.
  • 2
  • בידיים מקומחות יוצרים מהבצק כדור, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 3
  • מלית שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 4
  • מצננים את התערובת במשך כשעה בטמפרטורת החדר, עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח.
  • 5
  • עיצוב העוגות: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
  • 6
  • על משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-1/2 ס”מ.
  • 7
  • מורחים מחצית מכמות מלית השוקולד בשכבה דקה.
  • 7
    מורחים מחצית מכמות מלית השוקולד בשכבה דקה.
    שלב 1:
    • מפזרים אגוזים קצוצים.
    • מפזרים אגוזים קצוצים.
    1
  • מפזרים אגוזים קצוצים.
  • 1
    מפזרים אגוזים קצוצים.
    שלב 2:
    • מגלגלים לרולדה הדוקה.
    • מגלגלים לרולדה הדוקה.
    1
  • מגלגלים לרולדה הדוקה.
  • 1
    מגלגלים לרולדה הדוקה
    שלב 3:
    • מלפפים את שתי הרצועות שנוצרו כך שתיווצר צורת בורג.
    • מעבירים לתבנית וחוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי.
    • אפשר לגוון ולהכין מהחלק השני של הבצק צורת בורג קלאסית, לא קראנץ: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מרדדים כל אחד מהם למלבן, מורחים מילוי ומגלגלים לרולדה הדוקה. בסוף פשוט יוצרים צורת בורג מ-2 הרולדות הקטנות יותר ושמים בתבנית להתפחה.
    • מכסים את העוגות ומתפיחים בטמפרטורת החדר במשך כשעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
    • מחממים תנור ל-170 מעלות.
    • מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה בעדינות.
    • מלפפים את שתי הרצועות שנוצרו כך שתיווצר צורת בורג.
    • מעבירים לתבנית וחוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי.
    • אפשר לגוון ולהכין מהחלק השני של הבצק צורת בורג קלאסית, לא קראנץ: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מרדדים כל אחד מהם למלבן, מורחים מילוי ומגלגלים לרולדה הדוקה. בסוף פשוט יוצרים צורת בורג מ-2 הרולדות הקטנות יותר ושמים בתבנית להתפחה.
    • מכסים את העוגות ומתפיחים בטמפרטורת החדר במשך כשעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
    • מחממים תנור ל-170 מעלות.
    • מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה בעדינות.
  • מעבירים לתבנית וחוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי.
  • 1
  • מלפפים את שתי הרצועות שנוצרו כך שתיווצר צורת בורג.
  • 2
  • מעבירים לתבנית וחוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי.
  • 3
  • אפשר לגוון ולהכין מהחלק השני של הבצק צורת בורג קלאסית, לא קראנץ: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מרדדים כל אחד מהם למלבן, מורחים מילוי ומגלגלים לרולדה הדוקה. בסוף פשוט יוצרים צורת בורג מ-2 הרולדות הקטנות יותר ושמים בתבנית להתפחה.
  • 4
  • מכסים את העוגות ומתפיחים בטמפרטורת החדר במשך כשעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
  • 5
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 6
  • מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה בעדינות.
  • 6
    מלפפים את שתי הרצועות שנוצרו כך שתיווצר צורת בורג.
    שלב 4:
    • אופים במשך 28-35 דקות או עד שהעוגות תפוחות, זהובות ויציבות.
    • סירופ: בסיר קטן שמים מים וסוכר ומחממים לרתיחה. חשוב לודא שכל הסוכר נמס. מבשלים עוד 1-2 דקות לאחר הרתיחה ומסירים מהאש.
    • מברישים את העוגות בסירופ בנדיבות כשהן יוצאות מהתנור
    • אופים במשך 28-35 דקות או עד שהעוגות תפוחות, זהובות ויציבות.
    • סירופ: בסיר קטן שמים מים וסוכר ומחממים לרתיחה. חשוב לודא שכל הסוכר נמס. מבשלים עוד 1-2 דקות לאחר הרתיחה ומסירים מהאש.
    • מברישים את העוגות בסירופ בנדיבות כשהן יוצאות מהתנור
  • סירופ: בסיר קטן שמים מים וסוכר ומחממים לרתיחה. חשוב לודא שכל הסוכר נמס. מבשלים עוד 1-2 דקות לאחר הרתיחה ומסירים מהאש.
  • 1
  • אופים במשך 28-35 דקות או עד שהעוגות תפוחות, זהובות ויציבות.
  • 2
  • סירופ: בסיר קטן שמים מים וסוכר ומחממים לרתיחה. חשוב לודא שכל הסוכר נמס. מבשלים עוד 1-2 דקות לאחר הרתיחה ומסירים מהאש.
  • 3
  • מברישים את העוגות בסירופ בנדיבות כשהן יוצאות מהתנור
  • 3
    אפשר לגוון ולהכין מהחלק השני של הבצק צורת בורג קלאסית
    הטיפ שלנו

    • העוגות במיטבן ביום ההכנה. אם רוצים לשמור אותן לאורך זמן, אפשר להקפיא אותן אפויות לחלוטין ואז פשוט לחמם מעט לפני ההגשה. החימום מחזיר אותן לחיים.
    • מומלץ להגיש את העוגות חמימות ולא קרות מדי.
    • אם לא אוהבים אגוזים, אפשר להשמיט אותם מהמלית ורק למלא בשוקולד.
    • אפשר למלא את הרולדות בכל מילוי אחר שאוהבים.

    123 תגובות
    הוסף תגובה
    1. חן הגיב:

      מה לעשות אם הבצק לא תפח ??

    2. אסתר בצלאל הגיב:

      כמות המים לבצק הרשומה במתכון, כפולה!!!
      מהכמות הנדרשת.
      חבל מאוד.
      הבצק יצא רטוב מאוד.
      לא ניתן היה לעבוד איתו.
      חבל על כל העבודה והחומרים שהשקעתי.

    3. פיטר הגיב:

      מתכון מעולה

    4. קרן הגיב:

      האם הבצק הזה מתאים גם למילוי של קקאו סוכר או שחייבים ממרח?

    5. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      רציתי לשאול מה ההבדל במרקם ובטעם בין המתכון הזה לבין המתכונים הרגילים עם חמאה או מרגרינה?

    6. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      היי
      אפשר להשתמש בקמח שמרים ?

    7. דבורה סיטבון הגיב:

      אני לא מבינה איך מכינים את הרולדות אחרי ההתפחה של הבצק?

      • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

        מרדדים למלבן, מורחים את המילוי ומגלגלים לרולדה הדוקה. יש כמה אפשרויות – לחצות את הרולדה לאורכה כך שנוצרות 2 רצועות ארוכות ואז ללפף אותן סביב עצמן כמו בורג. האפשרות השנייה היא לחלק את הבצק (לעוגה אחת) ל-2 חלקים, לרדד כל אחד למלבן, למרוח מלית, לגלגל לרולדה הדוקה וכשנוצרות 2 רולדות סגורות ללפף את שתיהן כמו בורג. בהצלחה!

    8. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      האם אפשר להשתמש למילוי במחמאה פרווה במקום חמאה?

    9. דבורה סיטבון הגיב:

      שלום. אני לא מבינה מה מה עושים ומהם השלבים אחרי ההתפחה של הבצק?

    10. איריס הגיב:

      עישיתי בדיוק לפי המתכון למה לא תפח לי?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0