אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
ы
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

פאי פקאן ושוקולד

אם אתם אוהבים פאי פקאן, אל תפספסו את המתכון הזה שמשלב בין 2 קלאסיקות – פאי פקאן עם מלית אגוזים עשירה וקרמלית וציפוי שוקולד מושחת במרקם פאדג'.
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: 3 שעות
רמת קושי: קל
כמות: תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ
8 תגובות

מצרכים

לבצק פריך:150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 חלמון
1-2 כפות מים קרים

למלית פקאן:2 ביצים L
120 גרם (1/3 כוס) דבש
100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
25 גרם חמאה מומסת
100 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס

לציפוי שוקולד:100 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה

לקישוט:חצאי פקאנים

אופן ההכנה:
  • בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.
  • מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.
  • עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ ומרפדים את תבנית האפייה. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, מה שיבטיח שהשוליים יישארו גבוהים.
  • דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג.
  • מקפיאים את הקלתית במשך כשעה.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • אפייה עיוורת: מניחים על הקלתית הקפואה יריעה של ניילון נצמד עמיד בחום או נייר אפייה מקומט וממלאים בקטניות או משקלות מיוחדות לאפייה.
  • אופים בצורה זו במשך 12-14 דקות.
  • מסירים את המשקלות והניילון וממשיכים לאפות את הקלתית עוד 8-10 דקות או עד שהיא מזהיבה קלות ועדיין בהירה יחסית.
  • מצננים בטמפרטורת החדר.
  • מלית פקאן: בקערה טורפים יחד ביצים, דבש, סוכר, מלח, וניל וחמאה מומסת לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים.
  • יוצקים את המלית על גבי הקלתית החצי אפויה ומחזירים להמשך אפייה ב-170 מעלות במשך 15-18 דקות או עד שהמלית מתייצבת בצדדים אך עדיין מעט רכה במרכז.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • ציפוי שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים היטב עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד ומבריק.
  • יוצקים את הגנאש על גבי מלית הפקאן ומיישרים את החלק העליון.
  • מצננים במשך 2-3 במקרר עד להתייצבות מוחלטת.
  • לפני ההגשה מסדרים חצאי פקאן קלויים על גבי שכבת השוקולד.
  • בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.
  • מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.
  • עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ ומרפדים את תבנית האפייה. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, מה שיבטיח שהשוליים יישארו גבוהים.
  • דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג.
  • מקפיאים את הקלתית במשך כשעה.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • אפייה עיוורת: מניחים על הקלתית הקפואה יריעה של ניילון נצמד עמיד בחום או נייר אפייה מקומט וממלאים בקטניות או משקלות מיוחדות לאפייה.
  • אופים בצורה זו במשך 12-14 דקות.
  • מסירים את המשקלות והניילון וממשיכים לאפות את הקלתית עוד 8-10 דקות או עד שהיא מזהיבה קלות ועדיין בהירה יחסית.
  • מצננים בטמפרטורת החדר.
  • מלית פקאן: בקערה טורפים יחד ביצים, דבש, סוכר, מלח, וניל וחמאה מומסת לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים.
  • יוצקים את המלית על גבי הקלתית החצי אפויה ומחזירים להמשך אפייה ב-170 מעלות במשך 15-18 דקות או עד שהמלית מתייצבת בצדדים אך עדיין מעט רכה במרכז.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • ציפוי שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים היטב עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד ומבריק.
  • יוצקים את הגנאש על גבי מלית הפקאן ומיישרים את החלק העליון.
  • מצננים במשך 2-3 במקרר עד להתייצבות מוחלטת.
  • לפני ההגשה מסדרים חצאי פקאן קלויים על גבי שכבת השוקולד.
  • מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.
  • 1
  • בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • 2
  • מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.
  • 3
  • מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.
  • 4
  • עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
  • 5
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ ומרפדים את תבנית האפייה. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, מה שיבטיח שהשוליים יישארו גבוהים.
  • 6
  • דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג.
  • 7
  • מקפיאים את הקלתית במשך כשעה.
  • 8
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 9
  • אפייה עיוורת: מניחים על הקלתית הקפואה יריעה של ניילון נצמד עמיד בחום או נייר אפייה מקומט וממלאים בקטניות או משקלות מיוחדות לאפייה.
  • 10
  • אופים בצורה זו במשך 12-14 דקות.
  • 11
  • מסירים את המשקלות והניילון וממשיכים לאפות את הקלתית עוד 8-10 דקות או עד שהיא מזהיבה קלות ועדיין בהירה יחסית.
  • 12
  • מצננים בטמפרטורת החדר.
  • 13
  • מלית פקאן: בקערה טורפים יחד ביצים, דבש, סוכר, מלח, וניל וחמאה מומסת לתערובת אחידה.
  • 14
  • מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים.
  • 15
  • יוצקים את המלית על גבי הקלתית החצי אפויה ומחזירים להמשך אפייה ב-170 מעלות במשך 15-18 דקות או עד שהמלית מתייצבת בצדדים אך עדיין מעט רכה במרכז.
  • 16
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • 17
  • ציפוי שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 18
  • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים היטב עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד ומבריק.
  • 19
  • יוצקים את הגנאש על גבי מלית הפקאן ומיישרים את החלק העליון.
  • 20
  • מצננים במשך 2-3 במקרר עד להתייצבות מוחלטת.
  • 21
  • לפני ההגשה מסדרים חצאי פקאן קלויים על גבי שכבת השוקולד.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את הפאי בכלי סגור במקרר עד שבוע.
    • מומלץ להוציא את הפאי לטמפרטורת החדר כשעה לפני הגשה למרקם אופטימלי.
    • אפשר להשתמש בכל סוג של אגוזים שאוהבים במקום פקאן.
    8 תגובות
    1. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      האם יש תחליף אלטרנטיבי לבצק הפריך לפסח?

    2. Avatar משה הגיב:

      נראה מתכון מווושלם, אפשר להחליף את החמאה במרגרינה או במזולה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי משה,
        כיף שאהבת! עדיף להחליף את החמאה בשמן קוקוס או מחמאה.

    3. Avatar יעל הגיב:

      אחלה מתכון, יצא מאוד טעים, ממליצה להשאיר את הבסיס עוד קצת בתנור בשביל אקסטרה קריספיות

    4. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      מתכון נהדר, העוגה יצאה טעימה מאוד אולי כדאי להשאיר את הבצק עוד כמה דק בתנור שיהיה פריך יותר

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0