טבלת המרות

חומרי בסיס

  • 1 כוס קמח = 140 גרם1 כף = 10 גרם
  • 1 כוס קמח מלא = 125 גרם1 כף = 8 גרם
  • 1 כוס קורנפלור = 140 גרם1 כף = 10 גרם
  • 1 כוס קקאו = 140 גרם1 כף = 10 גרם
  • 1 כוס סולת = 200 גרם1 כף = 10 גרם
  • 1 כוס אבקת סוכר = 120 גרם1 כף = 8 גרם
  • 1 כוס סוכר/ סוכר דמררה = 200 גרם1 כף = 10 גרם
  • 1 כוס (דחוסה) סוכר חום כהה = 240 גרם1 כף = 15 גרם
  • 1 כף מלח = 20 גרם1 כפית = 5 גרם

חומרי התפחה וייצוב

  • 1 כפית אבקת אפייה = 5 גרם
  • 1 כפית סודה לשתייה = 5 גרם
  • 1 כפית שמרים יבשים = 5 גרם
  • 1 שקית אבקת ג'לטין = 14 גרם1 כפית = 5 גרם
  • 1 כפית פקטין = 5 גרם

יבשים ותבלינים

  • 1 כוס פרג טחון = 100 גרם
  • 1 כוס שקדים/ אגוזים טחונים = 100 גרם
  • 1 כוס שיבולת שועל = 100 גרם
  • 1 כוס קוקוס = 100 גרם
  • 1 כף קינמון טחון = 10 גרם1 כפית = 5 גרם

נוזלים, סירופים ורטבים

  • 1 כוס דבש/ סילאן = 360 גרם1 כף = 20 גרם
  • 1 כוס סירופ תירס/ גלוקוזה = 360 גרם1 כף = 20 גרם
  • 1 כוס מייפל אמתי = 240 גרם
  • 1 כוס שמן = 200 גרם
  • 1 כוס שמנת מתוקה = 250 מ"ל
  • 1 כוס חלב = 240 מ"ל1 כף = 15 מ"ל
  • 1 כוס מים = 240 מ"ל1 כף = 15 מ"ל
  • 1 כוס מיץ תפוזים/ מיץ לימון = 240 מ"ל1 כף = 15 מ"ל

ממרחים ותוספות

  • 1 כוס ריבת חלב = 400 גרם
  • 1 כוס ריבה = 330 גרם
  • 1 כוס חמאת בוטנים = 250 גרם
  • 1 כוס ממרח שוקולד = 280 גרם
  • 1 כוס טחינה גולמית = 240 גרם
  • 1 כוס פירות יער קפואים = 125 גרם
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס = 200 גרם
  • 1 פחית קרם/ חלב קוקוס = 400 גרם
  • 1 פחית חלב מרוכז ממותק = 398 גרם

המרת שמרים יבשים בטריים

  • 1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים

המרת מידות של תבניות שונות

הגדלת מתכונים

  • מתבנית בקוטר 22 ס"מ ל-24 ס"ממוסיפים 20% מכמות החומרים
  • מתבנית בקוטר 22 ס"מ ל-26 ס"ממוסיפים 40% מכמות החומרים
  • מתבנית בקוטר 22 ס"מ ל-28 ס"ממוסיפים 60% מכמות החומרים

הקטנת מתכונים

  • מתבנית בקוטר 26 ס"מ ל-24 ס"ממפחיתים 15% מכמות החומרים
  • מתבנית בקוטר 26 ס"מ ל-22 ס"ממפחיתים 30% מכמות החומרים
  • מתבנית בקוטר 28 ס"מ ל-22 ס"ממפחיתים 40% מכמות החומרים

הכנת קמחים ייעודיים בבית

  • 1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח + 25 גרם אבקת אפייה
  • 1 ק"ג קמח שמרים = 1 ק"ג קמח + 15 גרם שמרים יבשים
  • 1 ק"ג קמח עוגות = 900 גרם קמח + 100 גרם קורנפלור
  • 1 ק"ג קמח לחם = 1 ק"ג קמח + 20 גרם אבקת גלוטן