מעבר לתפריט תחתון
הפעל הדגשת קישורים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת שוקולד עם שטרויזל תבלינים

עוגת שוקולד בחושה, רכה וקלה להכנה עם תוספת שטרויזל תבלינים פריך וזהוב ורוטב שוקולד מבריק. מסוג העוגות שפשוט אי אפשר להפסיק ליישר!
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
הוסף למועדפים שלי
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 2 תבנית אינגליש קייק באורך 25 ס"מ
0 תגובות
מצרכים

לעוגה:2 ביצים L
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
125 מ"ל (1/2 כוס) שמן
200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה
80 מ"ל (1/3 כוס) חלב
קורט מלח
50 גרם (5 כפות) אבקת קקאו
140 גרם (1 כוס) קמח
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד מריר

לשטרויזל תבלינים:75 גרם אבקת שקדים
70 גרם (1/2 כוס) קמח
70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

לרוטב שוקולד לקישוט:50 גרם שוקולד מריר
60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.
  • בקערה טורפים יחד ביצים, סוכר, שמן, שמנת חמוצה, חלב ומלח לתערובת אחידה.
  • מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שאחיד.
  • קוצצים את השוקולד לחתיכות קטנטנות ומוסיפים לתערובת בקיפול עד לפיזור אחיד.
  • יוצקים את הבלילה לתבניות ומיישרים את החלק העליון.
  • שטרויזל תבלינים: בקערה בינונית שמים אבקת שקדים, קמח, חמאה, סוכר, קינמון, הל וג’ינג’ר ומעבדים בידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מפזרים את השטרויזל על גבי העוגות בשכבה נדיבה.
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגות תפוחות, זהובות ויציבות.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • רוטב שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה קטנה. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד.
  • מקשטים את העוגות בגנאש החם ומגישים.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.
  • בקערה טורפים יחד ביצים, סוכר, שמן, שמנת חמוצה, חלב ומלח לתערובת אחידה.
  • מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שאחיד.
  • קוצצים את השוקולד לחתיכות קטנטנות ומוסיפים לתערובת בקיפול עד לפיזור אחיד.
  • יוצקים את הבלילה לתבניות ומיישרים את החלק העליון.
  • שטרויזל תבלינים: בקערה בינונית שמים אבקת שקדים, קמח, חמאה, סוכר, קינמון, הל וג’ינג’ר ומעבדים בידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מפזרים את השטרויזל על גבי העוגות בשכבה נדיבה.
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגות תפוחות, זהובות ויציבות.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • רוטב שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה קטנה. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד.
  • מקשטים את העוגות בגנאש החם ומגישים.
  • בקערה טורפים יחד ביצים, סוכר, שמן, שמנת חמוצה, חלב ומלח לתערובת אחידה.
  • 1
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.
  • 2
  • בקערה טורפים יחד ביצים, סוכר, שמן, שמנת חמוצה, חלב ומלח לתערובת אחידה.
  • 3
  • מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שאחיד.
  • 4
  • קוצצים את השוקולד לחתיכות קטנטנות ומוסיפים לתערובת בקיפול עד לפיזור אחיד.
  • 5
  • יוצקים את הבלילה לתבניות ומיישרים את החלק העליון.
  • 6
  • שטרויזל תבלינים: בקערה בינונית שמים אבקת שקדים, קמח, חמאה, סוכר, קינמון, הל וג’ינג’ר ומעבדים בידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • 7
  • מפזרים את השטרויזל על גבי העוגות בשכבה נדיבה.
  • 8
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגות תפוחות, זהובות ויציבות.
  • 9
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • 10
  • רוטב שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה קטנה. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד.
  • 11
  • מקשטים את העוגות בגנאש החם ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגות בכלי סגור עד שבוע.
    • אפשר להשתמש בכל תבלין שאוהבים בשטרויזל, לפי הטעם האישי.
    • במקום אבקת שקדים אפשר להשתמש בקוקוס טחון באותה כמות.
    • העוגה במיטבה בטמפרטורת החדר ולא קרה מהמקרר.
    • אפשר להכין את המתכון גם בתבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ.
    0 תגובות
    הוסף תגובה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0