אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת קרמבו

אוהבים עוגת קרמבו? קבלו את העוגה עם השילוב המושלם בין שוקולד לוניל - עוגת קרמבו שוקולד חגיגית ומרשימה עם בסיס שוקולדי עשיר, קרם וניל מהיר וציפוי שוקולד מבריק. מושלמת לכל מי שאוהב עוגת קרמבו. תתכוננו למחמאות!
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: 3 שעות
רמת קושי: קל
כמות: תבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ
108 תגובות

מצרכים

לעוגת שוקולד:75 מ"ל (1/3 כוס) שמן
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
קורט מלח
2 ביצים L
2 כפות חלב
100 גרם (3/4 כוס) קמח
40 גרם (4 כפות) קקאו
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ

לקרם וניל:375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
2 כפות אבקת סוכר

לקרם שוקולד:100 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה

לקישוט:20 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:
  • עוגת שוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה גדולה טורפים יחד שמן, סוכר, מלח, ביצים וחלב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח, קקאו ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
  • קוצצים את השוקולד ומוסיפים לתערובת. מערבבים בעדינות לפיזור אחיד.
  • יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.
  • אופים במשך 20-25 דקות או עד שעוגת השוקולד מתייצבת וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין לפני הוספת הקרם.
  • קרם וניל: בקערת מיקסר שמים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג, תמצית וניל ואבקת סוכר ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
  • יוצקים 3/4 מכמות הקרם על גבי עוגת השוקולד ומיישרים את החלק העליון באמצעות פלטה או קלף. את הרבע הנותר מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן ושומרים במקרר.
  • מצננים לחלוטין במקפיא במשך כשעה.
  • קרם שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את ציפוי השוקולד על גבי שכבת קרם הוניל ומיישרים.
  • מצננים את העוגה לפחות 2-3 שעות במקרר.
  • מקשטים בזילופי קצפת על גבי ציפוי השוקולד (לאחר שהתייצב), מגררים מעל שוקולד מריר ומגישים.
  • עוגת שוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה גדולה טורפים יחד שמן, סוכר, מלח, ביצים וחלב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח, קקאו ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
  • קוצצים את השוקולד ומוסיפים לתערובת. מערבבים בעדינות לפיזור אחיד.
  • יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.
  • אופים במשך 20-25 דקות או עד שעוגת השוקולד מתייצבת וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין לפני הוספת הקרם.
  • קרם וניל: בקערת מיקסר שמים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג, תמצית וניל ואבקת סוכר ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
  • יוצקים 3/4 מכמות הקרם על גבי עוגת השוקולד ומיישרים את החלק העליון באמצעות פלטה או קלף. את הרבע הנותר מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן ושומרים במקרר.
  • מצננים לחלוטין במקפיא במשך כשעה.
  • קרם שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את ציפוי השוקולד על גבי שכבת קרם הוניל ומיישרים.
  • מצננים את העוגה לפחות 2-3 שעות במקרר.
  • מקשטים בזילופי קצפת על גבי ציפוי השוקולד (לאחר שהתייצב), מגררים מעל שוקולד מריר ומגישים.
  • בקערה גדולה טורפים יחד שמן, סוכר, מלח, ביצים וחלב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 1
  • עוגת שוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2
  • בקערה גדולה טורפים יחד שמן, סוכר, מלח, ביצים וחלב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 3
  • מוסיפים קמח, קקאו ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
  • 4
  • קוצצים את השוקולד ומוסיפים לתערובת. מערבבים בעדינות לפיזור אחיד.
  • 5
  • יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.
  • 6
  • אופים במשך 20-25 דקות או עד שעוגת השוקולד מתייצבת וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • 7
  • מצננים לחלוטין לפני הוספת הקרם.
  • 8
  • קרם וניל: בקערת מיקסר שמים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג, תמצית וניל ואבקת סוכר ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
  • 9
  • יוצקים 3/4 מכמות הקרם על גבי עוגת השוקולד ומיישרים את החלק העליון באמצעות פלטה או קלף. את הרבע הנותר מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן ושומרים במקרר.
  • 10
  • מצננים לחלוטין במקפיא במשך כשעה.
  • 11
  • קרם שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 12
  • יוצקים את ציפוי השוקולד על גבי שכבת קרם הוניל ומיישרים.
  • 13
  • מצננים את העוגה לפחות 2-3 שעות במקרר.
  • 14
  • מקשטים בזילופי קצפת על גבי ציפוי השוקולד (לאחר שהתייצב), מגררים מעל שוקולד מריר ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 4-5 ימים. מומלץ להוציאה כ-10 דקות לפני ההגשה לטמפרטורת החדר.
    • במקום שוקולד מריר בעוגת הבסיס אפשר להשתמש בשוקולד לבן או חלב בכמות זהה.
    108 תגובות
    1. Avatar ? הגיב:

      אפשר בלי שמנת מתוקה?

    2. Avatar ? הגיב:

      אפשר בלי שמנת מתוקה

    3. Avatar שיר הגיב:

      היי , הכנו את העוגה לשבועות ויצא מוצלח ממש!
      נקי ואסתטי – והשכבות שנמרו ממש טוב.
      תודה על המתכון המושלם!

    4. Avatar עידן הגיב:

      מה הכמות לתבנית 28 קפיצי?

    5. Avatar פרי הגיב:

      שלום,
      האם ניתן להחליף או לוותר על השוקלד בבסיס?
      תודה רבה!

    6. Avatar רעות הגיב:

      האם ניתן להכין את העוגה יומיים מראש ולשמור בהקפאה?

    7. Avatar הדס הגיב:

      הי מה אפשר לשים במקום חלב כדי שיהיה פרווה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי הדס,
        אפשר להחליף את החלב בחלב סויה.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    8. Avatar אושי הגיב:

      מה הכמויות לתבנית בקוטר 24?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי אושי,
        לתבנית בקוטר 24 יש להכפיל את המצרכים במתכון פי 1 ו-1/4
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    9. Avatar עדן הגיב:

      העוגה מומלצת להכנה או לא?? רוצה להכין עוגת קרמבו ליומהולדת שתהיה מוצלחת וטעימהה.. אבל אני בספק עם התגובות פה. אשמח לחוות דעת מבנות שהכינו 🙂

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי עדן,
        קיבלנו המון תגובות טובות על העוגה הזאת והכנו אותה גם מספר פעמים בעצמנו עד שהמתכון יצא מושלם (:
        אנחנו גם תמיד זמינים לך פה בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה.

    10. Avatar ברכי הגיב:

      עשינו לשבועות ויצא על הפנים, הכל נמרח ונהיה בלילה שלמה של קרם לבן עם החום מלמעלה- כמו ארטיקים נמסים, אמנם המילוי היה טעים אבל מאד לא אסתטי והעוגה שבתחתית לא היתה טעימה בכלל

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי ברכי,
        מצטערים לשמוע, בעוגה הזאת הקרם צריך להיות יציב אבל רך מעט, ובכל מקרה ניתן להוסיף עוד 2 כפות פודינג ליציבות חזקה יותר וחשוב מאוד להקפיד על הקצפה עד שהקרם יציב ועל הזמן קירור בין שכבה לשכבה.

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0