אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת שוקולד פשוטה

מחפשים מתכונים לעוגת שוקולד שוקולד קלה ומרשימה? כשמכינים עוגת שוקולד פשוטה אחד הדברים הכי כיפיים הוא לקשט אותה גם בסוכריות צבעוניות, אפילו אם לאף אחד אין יום הולדת. משהו בקישוט הצבעוני והמשובב הזה מיד תופס את תשומת הלב ועושה שמח. העוגה הבאה פשוט נהדרת, רכה ושוקולדית בדיוק כמו שצריך, ומה שהכי כיף בה זה שבאמת מכינים אותה בחמש דקות עבודה (את כל שאר הזמן עושה התנור), ולבסוף מתקבלת עוגת שוקולד ליום הולדת פשוטה ויפהפיה במינימום מאמץ, מושלמת לימי הולדת לילדים וכמובן שגם למבוגרים. הדליקו את התנור!
  • מתכון: נטלי לוין, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
360 תגובות

העוגה שלא תפסיקו להכין, עוגת שוקולד פשוטה שמכינים בחמש דקות – עוגה רכה, עסיסית ושוקולדית שמתאימה לכל אירוע, למסיבת יום הולדת, פיקניק בפארק או ארוחת שישי (יש גם גרסה פרווה).

והכי כיף? אפשר לתת לילדים להכין והעוגה עדיין תצא מעולה, גם אם הם יעיפו קצת קמח החוצה.

הכנתם? שתפו אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם.

והנה עוד מתכון לעוגת שוקולד פרווה מעולה.

מצרכים

מצרכים:3 ביצים L
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
180 מ"ל (3/4 כוס) שמן
240 מ"ל (1 כוס) חלב (או מים לגרסה פרווה)
60 מ"ל (1/4 כוס) מים
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
75 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו
210 גרם (כוס וחצי) קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
75 גרם שוקולד מריר קצוץ

לציפוי:125 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה (או קרם קוקוס לגרסה פרווה)

לקישוט:סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה גדולה טורפים יחד במטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • מנפים פנימה אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה ושוקולדית.
  • יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים שוקולד קצוץ מעל.
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין לפני הציפוי.
  • ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומצננים כ-1/2 שעה במקרר.
  • מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בסוכריות צבעוניות בנדיבות.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה גדולה טורפים יחד במטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • מנפים פנימה אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה ושוקולדית.
  • יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים שוקולד קצוץ מעל.
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין לפני הציפוי.
  • ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומצננים כ-1/2 שעה במקרר.
  • מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בסוכריות צבעוניות בנדיבות.
  • בקערה גדולה טורפים יחד במטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • 1
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2
  • בקערה גדולה טורפים יחד במטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • 3
  • מנפים פנימה אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה ושוקולדית.
  • 4
  • יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים שוקולד קצוץ מעל.
  • 5
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • 6
  • מצננים לחלוטין לפני הציפוי.
  • 7
  • ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • 8
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 9
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומצננים כ-1/2 שעה במקרר.
  • 10
  • מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בסוכריות צבעוניות בנדיבות.
  • 10
    עוגת שוקולד פשוטה
    הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד שבוע, אך מומלץ להגישה בטמפרטורת החדר.
    • את הסוכריות מומלץ להוסיף ממש לפני ההגשה משום שהן מסירות צבע עם הזמן.
    • במקום סוכריות צבעוניות אפשר לקשט בעדשים צבעוניות, עוגיות, אצבעות שוקולד פרה וכל ממתק אחר שאוהבים.
    • גרסה פרווה: במקום חלב משתמשים בכמות זהה של מים ובמקום שמנת מתוקה משתמשים בקרם קוקוס (לפחות 17% שומן) באותה כמות.
    360 תגובות
    1. Avatar גברת הגיב:

      שמתי את העוגה בתנור למשך 45 דקות כפי שכתוב במתכון, היא לא נאפתה כראוי! החזרתי לעוד 20 דקות וגם אז בקושי

    2. Avatar מירי הגיב:

      היי,ראשית הכנתי את העוגה ויצא מושלם,רכה,טעימה,מהממת!
      אם אני רוצה לעשות אותה גבוהה יותר אז אני צריכה רק להכפיל כמויות?

    3. Avatar שריאל הגיב:

      מה אפשר לשים במקום קוקוס? אם אני רוצה פרווה..

    4. Avatar אברהם יצחק הגיב:

      זאת העוגה הראשונה שהכנתי שבאמת יצא טעים ! תודה רבה !

    5. Avatar שרון הגיב:

      היי, אם אני רוצה להשתמש בתבנית מלבנית – לאיזה גודל מתאים המתכון?

    6. Avatar קלרה הגיב:

      תודה רבה על המתכון.
      עשיתי אותה לבתי לשבת, ליום הולדתה של בתי.
      היא היתה טעימה מאד וחוסלה.
      עשיתי אותה בגירסת פרוו'ה ו'החלפתי את הקקאו בשוקולית.
      עכשיו מכינה אותה שוב.

    7. Avatar גאולה פלייש הגיב:

      באיזה גודל תבנית לאפות את העוגה הזו? אפיתי בתבנית מס' 24 ויצאה נמוכה מאד, ושמתי את כל מה שרשום במתכון

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי גאולה,
        העוגה מתאימה לתבנית 24, אבל אם את רוצה עוגה גבוהה יותר אפשר לאפות גם בתבנית 22 גבוהה.

    8. Avatar גאולה פלייש הגיב:

      היי, לגבי עוגת שוקולד פרווה, כתוב להוסיף או חלב או מים, ומתחת רשום עוד מים, צריך פעמיים להוסיף מים? אני לא שמה חלב בכלל, אשמח לתשובתכם

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי גאולה,
        נכון, אם את מחליפה את החלב במים אז את צריכה להוסיף פעמיים מים.

    9. Avatar משה הגיב:

      עוגה מעולה פשוטה וטעימה הנכדים חיסלו אותה

    10. Avatar אפרת הגיב:

      הכנתי את העוגה בשבוע שעבר, ויצאה מדהים. כולם אהבו אותה, אבל חצי ממנה יצא לא אפוי (לא בדקתי את החצי הזה לפני שבת…). בכל זאת כולם אהבו אותה.
      השבוע הכנתי אותה שוב, כמובן בדקתי שהכל אפוי, אבל היא יצאה ספוגית.
      לא הבנתי למה.

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי אפרת,
        האם אפית על אותו חום בשתי הפעמים? באיזה חום אפית?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0