מעבר לתפריט תחתון
הפעל הדגשת קישורים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת שוקולד פשוטה

מחפשים מתכונים לעוגת שוקולד שוקולד קלה ומרשימה? כשמכינים עוגת שוקולד פשוטה אחד הדברים הכי כיפיים הוא לקשט אותה גם בסוכריות צבעוניות, אפילו אם לאף אחד אין יום הולדת. משהו בקישוט הצבעוני והמשובב הזה מיד תופס את תשומת הלב ועושה שמח. העוגה הבאה פשוט נהדרת, רכה ושוקולדית בדיוק כמו שצריך, ומה שהכי כיף בה זה שבאמת מכינים אותה בחמש דקות עבודה (את כל שאר הזמן עושה התנור), ולבסוף מתקבלת עוגת שוקולד ליום הולדת פשוטה ויפהפיה במינימום מאמץ, מושלמת לימי הולדת לילדים וכמובן שגם למבוגרים. הדליקו את התנור!
  • מתכון: נטלי לוין, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
הוסף למועדפים שלי
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
118 תגובות
מצרכים

מצרכים:3 ביצים L
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
180 מ"ל (3/4 כוס) שמן
240 מ"ל (1 כוס) חלב (או מים לגרסה פרווה)
60 מ"ל (1/4 כוס) מים
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
75 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו
210 גרם (כוס וחצי) קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
75 גרם שוקולד מריר קצוץ

לציפוי:125 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה (או קרם קוקוס לגרסה פרווה)

לקישוט:סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה גדולה טורפים יחד במטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • מנפים פנימה אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה ושוקולדית.
  • יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים שוקולד קצוץ מעל.
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין לפני הציפוי.
  • ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומצננים כ-1/2 שעה במקרר.
  • מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בסוכריות צבעוניות בנדיבות.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה גדולה טורפים יחד במטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • מנפים פנימה אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה ושוקולדית.
  • יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים שוקולד קצוץ מעל.
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין לפני הציפוי.
  • ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומצננים כ-1/2 שעה במקרר.
  • מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בסוכריות צבעוניות בנדיבות.
  • בקערה גדולה טורפים יחד במטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • 1
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2
  • בקערה גדולה טורפים יחד במטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • 3
  • מנפים פנימה אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה ושוקולדית.
  • 4
  • יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים שוקולד קצוץ מעל.
  • 5
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • 6
  • מצננים לחלוטין לפני הציפוי.
  • 7
  • ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • 8
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 9
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומצננים כ-1/2 שעה במקרר.
  • 10
  • מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בסוכריות צבעוניות בנדיבות.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד שבוע, אך מומלץ להגישה בטמפרטורת החדר.
    • את הסוכריות מומלץ להוסיף ממש לפני ההגשה משום שהן מסירות צבע עם הזמן.
    • במקום סוכריות צבעוניות אפשר לקשט בעדשים צבעוניות, עוגיות, אצבעות שוקולד פרה וכל ממתק אחר שאוהבים.
    • גרסה פרווה: במקום חלב משתמשים בכמות זהה של מים ובמקום שמנת מתוקה משתמשים בקרם קוקוס (לפחות 17% שומן) באותה כמות.
    118 תגובות
    הוסף תגובה
    1. עינת הגיב:

      האים אפשר להחליף את הקקאו בשיקולים? ואיזה קוטר של התבנית מומלץ

    2. הדר הגיב:

      העוגה מתאימה לשים מעל דף אכיל מבצק סוכר? לאחר שציפוי השוקולד התקרר כמובן.

    3. אושר הגיב:

      טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם

    4. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      המתכון מתאים לתבנית A4?

    5. מלינה הגיב:

      בגרסת הפרווה, כתוב במקום חלב לשים אותה כמות מים, ואז יש עוד 1/4 כוס מים האם להוסיף גם אותו או רק כוס אחת של מים מספיקה?
      הכוונה האם להוסיף כוס ורבע או רק כוס?

    6. 12345 הגיב:

      אני רוצה להכין עוגה גבוהה, האם לעשות כמות כפולה בתבנית אחת או להפריד ל2 תבניות ולחבר עם קרם באמצע, אחת מעל השנייה?
      אם יעשה כמות כפולה באותה תבנית היא תהיה מוכנה באמצע?

    7. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      אני רוצה להכין עוגה גבוהה, האם לעשות כמות כפולה בתבנית אחת או להפריד ל2 תבניות ולחבר עם קרם באמצע, אחת מעל השנייה?
      אם יעשה כמות כפולה באותה תבנית היא תהיה מוכנה באמצע?

    8. Liel Fridman הגיב:

      יצא סוף הדרך!! תודה!!

    9. גלית הגיב:

      יצאה מושלמת…..וואוו

    10. תמי הגיב:

      העוגה יצאה מדהימה אוורירית וטעימה! הוספתי עליה שוקולד מלמעה ויצאה תודה רבה על המתכון שיהיה בהצלחה לכולם!!!

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0