אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת שוקולד פשוטה

מחפשים מתכונים לעוגת שוקולד שוקולד קלה ומרשימה? כשמכינים עוגת שוקולד פשוטה אחד הדברים הכי כיפיים הוא לקשט אותה גם בסוכריות צבעוניות, אפילו אם לאף אחד אין יום הולדת. משהו בקישוט הצבעוני והמשובב הזה מיד תופס את תשומת הלב ועושה שמח. העוגה הבאה פשוט נהדרת, רכה ושוקולדית בדיוק כמו שצריך, ומה שהכי כיף בה זה שבאמת מכינים אותה בחמש דקות עבודה (את כל שאר הזמן עושה התנור), ולבסוף מתקבלת עוגת שוקולד ליום הולדת פשוטה ויפהפיה במינימום מאמץ, מושלמת לימי הולדת לילדים וכמובן שגם למבוגרים. הדליקו את התנור!
  • מתכון: נטלי לוין, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
211 תגובות
מצרכים

מצרכים:3 ביצים L
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
180 מ"ל (3/4 כוס) שמן
240 מ"ל (1 כוס) חלב (או מים לגרסה פרווה)
60 מ"ל (1/4 כוס) מים
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
75 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו
210 גרם (כוס וחצי) קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
75 גרם שוקולד מריר קצוץ

לציפוי:125 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה (או קרם קוקוס לגרסה פרווה)

לקישוט:סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה גדולה טורפים יחד במטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • מנפים פנימה אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה ושוקולדית.
  • יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים שוקולד קצוץ מעל.
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין לפני הציפוי.
  • ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומצננים כ-1/2 שעה במקרר.
  • מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בסוכריות צבעוניות בנדיבות.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה גדולה טורפים יחד במטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • מנפים פנימה אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה ושוקולדית.
  • יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים שוקולד קצוץ מעל.
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין לפני הציפוי.
  • ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומצננים כ-1/2 שעה במקרר.
  • מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בסוכריות צבעוניות בנדיבות.
  • בקערה גדולה טורפים יחד במטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • 1
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2
  • בקערה גדולה טורפים יחד במטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • 3
  • מנפים פנימה אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה ושוקולדית.
  • 4
  • יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים שוקולד קצוץ מעל.
  • 5
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • 6
  • מצננים לחלוטין לפני הציפוי.
  • 7
  • ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • 8
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 9
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומצננים כ-1/2 שעה במקרר.
  • 10
  • מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בסוכריות צבעוניות בנדיבות.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד שבוע, אך מומלץ להגישה בטמפרטורת החדר.
    • את הסוכריות מומלץ להוסיף ממש לפני ההגשה משום שהן מסירות צבע עם הזמן.
    • במקום סוכריות צבעוניות אפשר לקשט בעדשים צבעוניות, עוגיות, אצבעות שוקולד פרה וכל ממתק אחר שאוהבים.
    • גרסה פרווה: במקום חלב משתמשים בכמות זהה של מים ובמקום שמנת מתוקה משתמשים בקרם קוקוס (לפחות 17% שומן) באותה כמות.
    211 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar ורד הגיב:

      שלום, בכמה צריך להגדיל כמויות בשביל תבנית מלבנית 20*30? תודה

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי ורד,
        אין צורך לשנות כמויות, בהצלחה (:
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    2. Avatar ר מ ב הגיב:

      זה תופח כמו שצריך? אפשר לעשות את זה בעוגת קומות לאבא ואמא? גם ילדות בנות 11? אני בת 11

    3. Avatar ענתי הגיב:

      אפשר להחליף את השמנת המתוקה לקצפת צמחית בכדי שיהיה פרווה?תודה

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי ענתי,
        כן, אפשר להחליף את השמנת מתוקה בקצפת צמחית, בהצלחה (:
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    4. Avatar מיה הגיב:

      היי, אהבתי את הבסיס וקצת שיניתי. במקום חלב רגיל השתמשתי בחלב סויה. לקקאו השתמשתי באבקת קקאו טבעונית סופר טעימה והוספתי גם ממרח שוקולד השחר. היה לי קרייבינג מטורף למתוק, איזנתי עם סוכר חום את כל הבלגן, וגם אגוזי מלך, בפנים. העניין שהעוגה לא תופחת. מה הסיפור עם זה, זרקתי פנימה שקית של אבקת אפייה, והבלילה יצאה גלילה מניחה שלזה התכוונת שוקולדית. בכל מקרה הרגשתי שהיא שוולדית כי הייתי נדיבה בנוגע לשוקולד. לציפוי השתמשתי בממרח קקאו עם אגוזי לוז, מאוד עשיר. אילתרתי בלי הפסקה, השתמשתי במה שיש. הריח במטבח נפלא. מקווה שיצא מכל הסיפור הזה פלא שיפליא אותי ויגרום לי להאמין שבתבנית הזאת אפשר לאפות עוגה. השתמשתי באינגליש קייק שניסיתי לאפות בה מספר פעמים כשלונות אינסוף. שיהיה לי בהצלחה

    5. Avatar הדס הגיב:

      העוגה לא טפחה ויצאה כמו פיתה! ואני עשיתי בדיוק לפי המתכון

    6. Avatar אורטל הגיב:

      עוגה ממש טעימה וקלה להכנה!

    7. Avatar שירה הגיב:

      נטלי יקרה הכמות תתאים גם לתבנית של A4 ?

    8. Avatar כרמלי הגיב:

      זה מקסים , זה מדהים.

    9. Avatar יקי הגיב:

      סתם זה ממש טעים

    10. Avatar יקי הגיב:

      סתם ממש טעים

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0