אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת שוקולד פשוטה

מחפשים מתכונים לעוגת שוקולד שוקולד קלה ומרשימה? כשמכינים עוגת שוקולד פשוטה אחד הדברים הכי כיפיים הוא לקשט אותה גם בסוכריות צבעוניות, אפילו אם לאף אחד אין יום הולדת. משהו בקישוט הצבעוני והמשובב הזה מיד תופס את תשומת הלב ועושה שמח. העוגה הבאה פשוט נהדרת, רכה ושוקולדית בדיוק כמו שצריך, ומה שהכי כיף בה זה שבאמת מכינים אותה בחמש דקות עבודה (את כל שאר הזמן עושה התנור), ולבסוף מתקבלת עוגת שוקולד ליום הולדת פשוטה ויפהפיה במינימום מאמץ, מושלמת לימי הולדת לילדים וכמובן שגם למבוגרים. הדליקו את התנור!
  • מתכון: נטלי לוין, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
264 תגובות

העוגה שלא תפסיקו להכין, עוגת שוקולד פשוטה שמכינים בחמש דקות – עוגה רכה, עסיסית ושוקולדית שמתאימה לכל אירוע, למסיבת יום הולדת, פיקניק בפארק או ארוחת שישי (יש גם גרסה פרווה).

והכי כיף? אפשר לתת לילדים להכין והעוגה עדיין תצא מעולה, גם אם הם יעיפו קצת קמח החוצה.

הכנתם? שתפו אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם.

והנה עוד מתכון לעוגת שוקולד פרווה מעולה.

מצרכים

מצרכים:3 ביצים L
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
180 מ"ל (3/4 כוס) שמן
240 מ"ל (1 כוס) חלב (או מים לגרסה פרווה)
60 מ"ל (1/4 כוס) מים
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
75 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו
210 גרם (כוס וחצי) קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
75 גרם שוקולד מריר קצוץ

לציפוי:125 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה (או קרם קוקוס לגרסה פרווה)

לקישוט:סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה גדולה טורפים יחד במטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • מנפים פנימה אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה ושוקולדית.
  • יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים שוקולד קצוץ מעל.
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין לפני הציפוי.
  • ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומצננים כ-1/2 שעה במקרר.
  • מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בסוכריות צבעוניות בנדיבות.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה גדולה טורפים יחד במטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • מנפים פנימה אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה ושוקולדית.
  • יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים שוקולד קצוץ מעל.
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין לפני הציפוי.
  • ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומצננים כ-1/2 שעה במקרר.
  • מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בסוכריות צבעוניות בנדיבות.
  • בקערה גדולה טורפים יחד במטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • 1
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2
  • בקערה גדולה טורפים יחד במטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • 3
  • מנפים פנימה אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה ושוקולדית.
  • 4
  • יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים שוקולד קצוץ מעל.
  • 5
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • 6
  • מצננים לחלוטין לפני הציפוי.
  • 7
  • ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • 8
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 9
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומצננים כ-1/2 שעה במקרר.
  • 10
  • מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בסוכריות צבעוניות בנדיבות.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד שבוע, אך מומלץ להגישה בטמפרטורת החדר.
    • את הסוכריות מומלץ להוסיף ממש לפני ההגשה משום שהן מסירות צבע עם הזמן.
    • במקום סוכריות צבעוניות אפשר לקשט בעדשים צבעוניות, עוגיות, אצבעות שוקולד פרה וכל ממתק אחר שאוהבים.
    • גרסה פרווה: במקום חלב משתמשים בכמות זהה של מים ובמקום שמנת מתוקה משתמשים בקרם קוקוס (לפחות 17% שומן) באותה כמות.
    264 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar יובל מבורך הגיב:

      אני לא יודע מתי שלחו את זה

    2. Avatar הילה זהר עלית זה הכי טוב הגיב:

      יש לנו עבודה בנושא אפשר לדעת באיזה תאריך העלתם את המתכון בבקשה

    3. Avatar טניה הגיב:

      היי, חייבת לציין שהמתכון נראה מצוין, אני מעוניינת להכין אותה ולחלק את הבלילה ל4 תבניות בקוטר 20 איך זה מתחלק מבחינת כמויות?

    4. Avatar אילה .ק הגיב:

      היי אני לצערי עם סכרת הריון אבל לא יכולה בלי הקפה של הבוקר עם משהו מתוק, רציתי לשאול אם יכולה להפחית בכמות הסוכר לחצי (אין לי תחליפי סוכר) ולהשתמש בחצי מכמות הקמח הלבן בקמח מחיטה מלאה

    5. Avatar אנונימי הגיב:

      על איזה מצב שמים את התנור? קו עליון ותחתון?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        נכון, קו עליון וקו תחתון.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    6. Avatar שי הגיב:

      העוגה לא נאפתה בכלל והשתמשתי באבקת אפייה בתוקף כמובן וקמח

    7. Avatar אושרת בוזגלו הגיב:

      היי כמובן שתייגתי ברגעים אלו , איך אפשר שלא לפרגן לעוגה שגרפה ים מחמאות ושכל ביס חגיגה בפה

    8. Avatar אושרת בוזגלו הגיב:

      ואוו העוגה פשוט מושלמת הילדים שלי עפו עליה יצאה טעימה בטירוף , התחסלה וקיבלה מחמאות רבות חבל שאי אפשר לשלוח תמונה

    9. Avatar יואב הגיב:

      העוגה יצא מעולה

    10. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      נראה לי שיש טעות בכמות של האבקות אפיה בגלל זה הוא גולש לצדדים

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי, אין טעות במתכון זה מתכון ותיק מאוד, שהוכן בהצלחה המון פעמים, אולי העוגה גלשה בגלל תבנית לא מתאימה?
        על כל מקרה אנחנו תמיד זמינים לעזור בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה.

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0