אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת שוקולד פשוטה

מחפשים מתכונים לעוגת שוקולד שוקולד קלה ומרשימה? כשמכינים עוגת שוקולד פשוטה אחד הדברים הכי כיפיים הוא לקשט אותה גם בסוכריות צבעוניות, אפילו אם לאף אחד אין יום הולדת. משהו בקישוט הצבעוני והמשובב הזה מיד תופס את תשומת הלב ועושה שמח. העוגה הבאה פשוט נהדרת, רכה ושוקולדית בדיוק כמו שצריך, ומה שהכי כיף בה זה שבאמת מכינים אותה בחמש דקות עבודה (את כל שאר הזמן עושה התנור), ולבסוף מתקבלת עוגת שוקולד ליום הולדת פשוטה ויפהפיה במינימום מאמץ, מושלמת לימי הולדת לילדים וכמובן שגם למבוגרים. הדליקו את התנור!
  • מתכון: נטלי לוין, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
339 תגובות

העוגה שלא תפסיקו להכין, עוגת שוקולד פשוטה שמכינים בחמש דקות – עוגה רכה, עסיסית ושוקולדית שמתאימה לכל אירוע, למסיבת יום הולדת, פיקניק בפארק או ארוחת שישי (יש גם גרסה פרווה).

והכי כיף? אפשר לתת לילדים להכין והעוגה עדיין תצא מעולה, גם אם הם יעיפו קצת קמח החוצה.

הכנתם? שתפו אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם.

והנה עוד מתכון לעוגת שוקולד פרווה מעולה.

מצרכים

מצרכים:3 ביצים L
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
180 מ"ל (3/4 כוס) שמן
240 מ"ל (1 כוס) חלב (או מים לגרסה פרווה)
60 מ"ל (1/4 כוס) מים
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
75 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו
210 גרם (כוס וחצי) קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
75 גרם שוקולד מריר קצוץ

לציפוי:125 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה (או קרם קוקוס לגרסה פרווה)

לקישוט:סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה גדולה טורפים יחד במטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • מנפים פנימה אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה ושוקולדית.
  • יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים שוקולד קצוץ מעל.
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין לפני הציפוי.
  • ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומצננים כ-1/2 שעה במקרר.
  • מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בסוכריות צבעוניות בנדיבות.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה גדולה טורפים יחד במטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • מנפים פנימה אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה ושוקולדית.
  • יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים שוקולד קצוץ מעל.
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין לפני הציפוי.
  • ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומצננים כ-1/2 שעה במקרר.
  • מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בסוכריות צבעוניות בנדיבות.
  • בקערה גדולה טורפים יחד במטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • 1
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2
  • בקערה גדולה טורפים יחד במטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • 3
  • מנפים פנימה אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה ושוקולדית.
  • 4
  • יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים שוקולד קצוץ מעל.
  • 5
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • 6
  • מצננים לחלוטין לפני הציפוי.
  • 7
  • ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • 8
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 9
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומצננים כ-1/2 שעה במקרר.
  • 10
  • מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בסוכריות צבעוניות בנדיבות.
  • 10
    עוגת שוקולד פשוטה
    הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד שבוע, אך מומלץ להגישה בטמפרטורת החדר.
    • את הסוכריות מומלץ להוסיף ממש לפני ההגשה משום שהן מסירות צבע עם הזמן.
    • במקום סוכריות צבעוניות אפשר לקשט בעדשים צבעוניות, עוגיות, אצבעות שוקולד פרה וכל ממתק אחר שאוהבים.
    • גרסה פרווה: במקום חלב משתמשים בכמות זהה של מים ובמקום שמנת מתוקה משתמשים בקרם קוקוס (לפחות 17% שומן) באותה כמות.
    339 תגובות
    1. Avatar חוי הגיב:

      עוגה פשוט מעולה!!
      רטובה ועסיסית וטעימה!
      כמה דקות הכנה…
      אימצתי את המתכון
      תודה!

    2. Avatar קרן הגיב:

      האם אפשר להשתמש בסוכר חום במתכון?

    3. Avatar אלמוג הגיב:

      היי, אפשר להמיר את השמנת לחלב אם אין לי שמנת כרגע? אם כן מה המידות שצריך?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי אלמוג,
        פחות מומלץ להשתמש עם חלב הציפוי עלול לצאת לך נוזלי מדיי.

    4. Avatar רונית הגיב:

      היי
      כמה ביצים זה m ?
      וכמה ביצים זה s ?

    5. Avatar נדין הגיב:

      היי,
      קודם כל חייבת להגיד שכל יומולדת אני מכינה את העוגה הזאת והיא מושלמת!!
      אני רוצה לעשות על העוגה הזאת עוד עוגה בתבנית יותר קטנה שכאילו יהיו 2 קומות. איך כדאי להכין מבחינת כמויות של המצרכים? תודה

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי נדין,
        זה תלוי בגובה של העוגה שאת רוצה, אם את רוצה שהעוגות יצאו גבוהות אפשר להכפילו כמויות ולחלק בין שתי התבניות.

    6. Avatar סימה הגיב:

      האם אפשר להקפיא את העוגה הזאת?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי סימה,
        כן אפשר, רק להפשיר בטמפרטורת החדר לפני שרוצים להגיש.

    7. Avatar אורלי הגיב:

      לפי איזה כוס המדידה חד פעמי שתייה חמה??

    8. Avatar שלומית פרויד הגיב:

      אפשר מיץ תפוזים במקום חלב? אפשר אולי גם לשלב ליקר/ברנדי כדי לשדרג את הטעם?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי שלומית,
        כן, אפשר להחליף את החלב במיץ ולהוסיף כף של ליקר.

    9. Avatar אלירז הגיב:

      הי(: היא צריכה להחות בקרור?

    10. Avatar אביבה הגיב:

      היי
      אפשר להכין בתבנית אינגליש? אם כן כמה תבניות יוצא?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי אביבה,
        כן אפשר. או להכפיל כמויות פי 1.5 לשתי תבניות, או להכין את הכמויות במתכון זה יספיק לתבנית אחת ואם נשאר מעט מהבלילה ניתן לאפות אותו בתבניות קאפקייקס קטנות.

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0