מילקי תוצרת בית

אם אתם אוהבים מילקי, אל תפספסו את הגרסה הביתית למעדן הנהדר. פודינג שוקולדי סמיך עם ציפוי של קצפת שלא תאמינו כמה קל להכין

  • זמן הכנה זמן הכנה: 1/2 שעה
  • רמת קושי רמת קושי: בינוני
  • כמות כמות: 6 כוסות אישיות בנפח 150 מ"ל

מצרכים

לפודינג שוקולד:
500 מ"ל (2 כוסות) חלב
75 גרם (1/3 כוס) סוכר
קורט מלח
25 גרם חמאה
25 גרם (2 כפות) קורנפלור
1/4 כוס מים
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

לקצפת:
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר

לקישוט:
שוקולד מריר מגורר

מצרכים טבלת המרות
אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  • בסיר בינוני שמים חלב, סוכר, מלח וחמאה ומחממים עד לסף רתיחה.
  • בקערית נפרדת קטנה מערבבים קורנפלור ומים לתערובת אחידה.
  • כשתערובת החלב רותחת מוסיפים את תערובת הקורנפלור פנימה תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה.
  • מנמיכים את גובה הלהבה לבינוני וממשיכים לטרוף את התערובת עד שמתקבל פודינג סמיך.
  • מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ וממשיכים לערבב עד שהוא נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הפודינג לכוסות אישיות וממלאים עד 2/3 מגובהן.
  • מצננים את כוסות הפודינג מכוסות במקרר עד שהן קרות לחלוטין.
  • קצפת: בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
  • מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על גבי הפודינג.
  • מקשטים בשוקולד מגורר ומגישים.

הטיפ שלנוהטיפ שלנו

  • שומרים את המילקי מכוסים בניילון נצמד במקרר עד 4-5 ימים.
  • במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן באותה כמות לגיוון טעמים.
  • אפשר לקשט גם באגוזים קצוצים או קוקוס קלוי.

לטיפים נוספים

לטיפים נוספים

  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
תגובות

תגובות
הוסף תגובה רק משתמשים רשומים יכולים להגיב

תגובות (52 תגובות)

  • מתולה חזקות הגיב:

    איכס זה יצא דוחה ברמות קשות הקצפת יצאה פשוט מעדון ושוקולד יצא קקי עשיתי בדיוק לפי המתכון אני לא מבינה מה פתאום קרה שזה יצא כך ובנוסף ביזבזנו שעה וחצי מחיינו

  • דקל הגיב:

    יש לי שאלה.. אני רוצה להכין את זה עם קבוצה של ילדים בכיתה ג’ שאני מדריך והפעולה שאני מעביר היא פעולה של שעה, אפשר אחרי שמכינים את הפודינג לחלק לכוסות ולשמור בהקפאה רבע שעה עשרים דק’ כדי לקצר זמנים? כי במקרר זה יקח יותר זמן שאין לי.
    במקום הקצפת אפשר להקציף שמנת עם ממרח שוקולד? אם כן באיזה יחס? והאם להקציף אותם ביחד או לאחר ההקצפה לקפל את הממרח לקצפת?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      אפשר להקפיא למשך רבע שעה לזירוז. אפשר להקציף שמנת עם 1-2 כפות ממרח שוקולד, עדיף הכל יחד. בהצלחה!

  • רותם הגיב:

    מה אפשר במקום הקונפלור?

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    קל להכנה וגם טעים:)

  • אתי הגיב:

    האם ניתן להקפיא את הכוסות המוכנות?

  • אתי הגיב:

    האם ניתן לשמור בהקפאה?

  • נטלי הגיב:

    הכנתי היום מילקי ביתי
    פודינג יצא והוא מאוד טעים
    רק הקצפת לא כל כך
    מתוקה…אולי היתי צריכה להוסיף סוכר?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      מתיקות היא עניין של טעם, כך שאם לא היה לך מספיק מתוק בהחלט אפשר להוסיף עוד קצת סוכר. בהצלחה!

  • נשמע מעולה כמה מנות יוצא? הגיב:

    נשמע מעולה כמה מנות יוצא?

  • מיילי הגיב:

    ניסיתי לעשות וזה לא הסמיך לי וזה ניראה כמו מילקשייק שוקולד לא פודינג את יכולה לעלות למה כדי שאדה מה לעשות בפעם הבאה?
    🙂

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      אולי לא בישלת מספיק? אמורים לבשל עד שמתקבל ממש פודינג סמיך, זה יכול לקחת כמה דקות אם הלהבה חלשה.

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    מתכונים נהדרים…אני הכנתי את העוגת פרפר ויצאה מעולה…נדהמתי מהתגובות של האנשים והמילים הבוטות.קצת תרבות.תכבדו…לא יפה לדבר בזלזול

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    עעכ

  • נופר הגיב:

    כמה כוסות נגיד של שתיה קרה(מנות) יוצא מהכמות הזאת??

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      בין 4 ל-6 מנות כאלה, תלוי כמה ממלאים. בהצלחה!

      • לוי הגיב:

        עדיף כבר לקנות מילקי גולד 8 יח’ יעלה פחות מכל המצרכים שיש להכניס פה.
        אם כבר עושים בבית צריך שיהיה לזה ערף מוסף (מעבר לעבודה וללכלוך) חחחח ..
        בדרך כלל זה מסתכם בכדאיות כלכלית שאין פה כל כך

        • קול ההגיון הגיב:

          זה לא נכון – בחישוב מהיר ל-6 יחידות, יוצא 15 ש”ח עלות מצרכים – 25 ש”ח עלות מילקי גולד.

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    אפשר לתרגם לרוסית בבקשה?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      בוקר טוב,
      ניתן לציין כתובת מייל ואשמח לשלוח עבורך את המתכון של “מילקי תוצרת בית” מתורגם לשפה הרוסית.
      יום נעים!

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    אני ממיסה שוקולד מריר בחלב חם. לא צריך יותר מזה.

  • שמחה כהן הגיב:

    יצא פצצה! כולם אהבו!

  • עזלאן הגיב:

    מתכון מהם כל יום אני עושה לילדים שלי אותו באמת שווה להכין

  • שולמית השוקולית הגיב:

    לאחר טעימה ראשונית כשהסירופ עדיין חם ועל האש, הוחלט להוסיף 2 כפות נוטלה והתוצאה מדברת בעד עצמה. מתכון קל ומצויין. בתיאבון

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    היי לגבי הקצפת, אפשרי להקציף אותה ללא סוכר? תצא קצפת? ושאלה שנייה, להתחיל להקציף ממהירות הכי גבוהה או לעלות מבינונית לגבוהה בהדרגה? וגם כמה זמן בערך להקציף כדי שלא תשבר? תודה.

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      היי, אין בעיה להקציף את הקצפת גם ללא סוכר, היא כמובן תצא לא ממותקת. את ההקצפה כדאי להתחיל במהירות גבוהה עד שהקצפת יציבה מספיק.

  • חן הגיב:

    שלום, מדוע התערובת לא מתקשה לפודינג?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      היי חן, אולי לא בישלת מספיק על הכיריים? התערובת אמורה להסמיך ואז להתייצב עוד יותר לאחר קירור מוחלט.

  • רות הגיב:

    וואו ממש טעים אהבתי את זה נפלאה ממליצה על זה

  • רות הגיב:

    וואו ממש טעים אהבתי

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    יפה מעוד

  • noami הגיב:

    גם לדעתי יותר מדי מסובך אבל עדיין נחמד. כשזה היה אמור להגיע למרקם של פודינג לקח לי המון זמן וזה לא אמור להגיע למרקם פודינג סמיך אלא הרבה פחות לכן השוקולד יצא לי במרקם גומי מקווה שתשנו ואתר יפה מאוד ונוח.

  • נוי הגיב:

    מלא עבודה ויותר יקר מלקנות מילקי מוכן שגם יותר טעים מהמתכון הזה. יום טוב

  • חני הגיב:

    לאחר הוספת השוקולד התחילו להיווצר גושים כיצד ניתן למנוע זאת ?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      האם התערובת היתה עדיין חמה? השוקולד אמור להינמס בתוך הפודינג בגלל שהוא מאוד חם.

    • דור הגיב:

      נוצרה לי בעיה עם הקורנפלור כשהתחלתי לערבב עם המים הוא התקשה יותר מדי ונהיה בוצי ועד שהצלחתי להפוך לסוג של תערובת והוספתי לסיר נוצר ממנו גושים קשים..מה לעשות? עשיתי בדיוק 3 כפות ל25g

      • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

        היי דור, ערבבת במטרפה או בכף? אם נוצרו גושים גדולים, יכול להיות שהיה כדאי לטרוף במטרפה ידנית ולא לערבב בכף.

        • מיטל הגיב:

          מתכון מעולה טעים מאוד רק שגם לי נוצרו גושים מהקרונפלור ואני לא יודעת למה…עד כמה הוא קריטי למתכון? אפשר בלעדיו?

          • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

            אי אפשר ללא הקורנפלור – הוא מה שיוצר את הסמכת הפודינג. נסי להגדיל מעט את כמות הנוזלים שאת מערבבת איתו ויכול להיות שזה יפתור את הבעיה. עוד אפשרות היא לערבב את הקורנפלור עם מטרפה כדי להיפטר מהגושים. בהצלחה!

        • דור הגיב:

          יש לי כוס שהיא נמדדת במ”ל.. כמה מ”ל בערך זה 25 גרם?

          • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

            25 גרם קורנפלור הם 2 כפות. בכוס יהיה קשה למדוד כמות כזאת, כי היא קטנה יחסית.

  • ayeletos2003@gmail.com הגיב:

    יאמי!! נשמע טעים!!

  • גאדה הגיב:

    מתכון מוצלח מאוד וקל להכנה..ממליצה

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    רשום להוסיף את השוקולד אחרי שמורידים להבה לבינוני ..

  • טלי הגיב:

    למה לא רשום מתי שמים את השוקולד? אפשר בבקשה להוסיף, לעדכן, משהו ??

השאירו תגובה