מילקי תוצרת בית

אם אתם אוהבים מילקי, אל תפספסו את הגרסה הביתית למעדן הנהדר. פודינג שוקולדי סמיך עם ציפוי של קצפת שלא תאמינו כמה קל להכין

  • זמן הכנה זמן הכנה: 1/2 שעה
  • רמת קושי רמת קושי: בינוני
  • כמות כמות: 6 כוסות אישיות בנפח 150 מ"ל

מצרכים

לפודינג שוקולד:
500 מ"ל (2 כוסות) חלב
75 גרם (1/3 כוס) סוכר
קורט מלח
25 גרם חמאה
25 גרם (2 כפות) קורנפלור
1/4 כוס מים
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

לקצפת:
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר

לקישוט:
שוקולד מריר מגורר

מצרכים לרכישה און ליין טבלת המרות
אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  • בסיר בינוני שמים חלב, סוכר, מלח וחמאה ומחממים עד לסף רתיחה.
  • בקערית נפרדת קטנה מערבבים קורנפלור ומים לתערובת אחידה.
  • כשתערובת החלב רותחת מוסיפים את תערובת הקורנפלור פנימה תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה.
  • מנמיכים את גובה הלהבה לבינוני וממשיכים לטרוף את התערובת עד שמתקבל פודינג סמיך.
  • מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ וממשיכים לערבב עד שהוא נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הפודינג לכוסות אישיות וממלאים עד 2/3 מגובהן.
  • מצננים את כוסות הפודינג מכוסות במקרר עד שהן קרות לחלוטין.
  • קצפת: בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
  • מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על גבי הפודינג.
  • מקשטים בשוקולד מגורר ומגישים.

הטיפ שלנוהטיפ שלנו

  • שומרים את המילקי מכוסים בניילון נצמד במקרר עד 4-5 ימים.
  • במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן באותה כמות לגיוון טעמים.
  • אפשר לקשט גם באגוזים קצוצים או קוקוס קלוי.

לטיפים נוספים

לטיפים נוספים

  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
תגובות

תגובות
הוסף תגובה רק משתמשים רשומים יכולים להגיב

תגובות (52 תגובות)

  • מתולה חזקות says:

    איכס זה יצא דוחה ברמות קשות הקצפת יצאה פשוט מעדון ושוקולד יצא קקי עשיתי בדיוק לפי המתכון אני לא מבינה מה פתאום קרה שזה יצא כך ובנוסף ביזבזנו שעה וחצי מחיינו

  • דקל says:

    יש לי שאלה.. אני רוצה להכין את זה עם קבוצה של ילדים בכיתה ג’ שאני מדריך והפעולה שאני מעביר היא פעולה של שעה, אפשר אחרי שמכינים את הפודינג לחלק לכוסות ולשמור בהקפאה רבע שעה עשרים דק’ כדי לקצר זמנים? כי במקרר זה יקח יותר זמן שאין לי.
    במקום הקצפת אפשר להקציף שמנת עם ממרח שוקולד? אם כן באיזה יחס? והאם להקציף אותם ביחד או לאחר ההקצפה לקפל את הממרח לקצפת?

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      אפשר להקפיא למשך רבע שעה לזירוז. אפשר להקציף שמנת עם 1-2 כפות ממרח שוקולד, עדיף הכל יחד. בהצלחה!

  • רותם says:

    מה אפשר במקום הקונפלור?

  • Anonymous says:

    קל להכנה וגם טעים:)

  • אתי says:

    האם ניתן להקפיא את הכוסות המוכנות?

  • אתי says:

    האם ניתן לשמור בהקפאה?

  • נטלי says:

    הכנתי היום מילקי ביתי
    פודינג יצא והוא מאוד טעים
    רק הקצפת לא כל כך
    מתוקה…אולי היתי צריכה להוסיף סוכר?

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      מתיקות היא עניין של טעם, כך שאם לא היה לך מספיק מתוק בהחלט אפשר להוסיף עוד קצת סוכר. בהצלחה!

  • נשמע מעולה כמה מנות יוצא? says:

    נשמע מעולה כמה מנות יוצא?

  • מיילי says:

    ניסיתי לעשות וזה לא הסמיך לי וזה ניראה כמו מילקשייק שוקולד לא פודינג את יכולה לעלות למה כדי שאדה מה לעשות בפעם הבאה?
    :)

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      אולי לא בישלת מספיק? אמורים לבשל עד שמתקבל ממש פודינג סמיך, זה יכול לקחת כמה דקות אם הלהבה חלשה.

  • Anonymous says:

    מתכונים נהדרים…אני הכנתי את העוגת פרפר ויצאה מעולה…נדהמתי מהתגובות של האנשים והמילים הבוטות.קצת תרבות.תכבדו…לא יפה לדבר בזלזול

  • Anonymous says:

    עעכ

  • נופר says:

    כמה כוסות נגיד של שתיה קרה(מנות) יוצא מהכמות הזאת??

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      בין 4 ל-6 מנות כאלה, תלוי כמה ממלאים. בהצלחה!

      • לוי says:

        עדיף כבר לקנות מילקי גולד 8 יח’ יעלה פחות מכל המצרכים שיש להכניס פה.
        אם כבר עושים בבית צריך שיהיה לזה ערף מוסף (מעבר לעבודה וללכלוך) חחחח ..
        בדרך כלל זה מסתכם בכדאיות כלכלית שאין פה כל כך

        • קול ההגיון says:

          זה לא נכון – בחישוב מהיר ל-6 יחידות, יוצא 15 ש”ח עלות מצרכים – 25 ש”ח עלות מילקי גולד.

  • Anonymous says:

    אפשר לתרגם לרוסית בבקשה?

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      בוקר טוב,
      ניתן לציין כתובת מייל ואשמח לשלוח עבורך את המתכון של “מילקי תוצרת בית” מתורגם לשפה הרוסית.
      יום נעים!

  • Anonymous says:

    אני ממיסה שוקולד מריר בחלב חם. לא צריך יותר מזה.

  • שמחה כהן says:

    יצא פצצה! כולם אהבו!

  • עזלאן says:

    מתכון מהם כל יום אני עושה לילדים שלי אותו באמת שווה להכין

  • שולמית השוקולית says:

    לאחר טעימה ראשונית כשהסירופ עדיין חם ועל האש, הוחלט להוסיף 2 כפות נוטלה והתוצאה מדברת בעד עצמה. מתכון קל ומצויין. בתיאבון

  • Anonymous says:

    היי לגבי הקצפת, אפשרי להקציף אותה ללא סוכר? תצא קצפת? ושאלה שנייה, להתחיל להקציף ממהירות הכי גבוהה או לעלות מבינונית לגבוהה בהדרגה? וגם כמה זמן בערך להקציף כדי שלא תשבר? תודה.

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      היי, אין בעיה להקציף את הקצפת גם ללא סוכר, היא כמובן תצא לא ממותקת. את ההקצפה כדאי להתחיל במהירות גבוהה עד שהקצפת יציבה מספיק.

  • חן says:

    שלום, מדוע התערובת לא מתקשה לפודינג?

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      היי חן, אולי לא בישלת מספיק על הכיריים? התערובת אמורה להסמיך ואז להתייצב עוד יותר לאחר קירור מוחלט.

  • רות says:

    וואו ממש טעים אהבתי את זה נפלאה ממליצה על זה

  • רות says:

    וואו ממש טעים אהבתי

  • Anonymous says:

    יפה מעוד

  • noami says:

    גם לדעתי יותר מדי מסובך אבל עדיין נחמד. כשזה היה אמור להגיע למרקם של פודינג לקח לי המון זמן וזה לא אמור להגיע למרקם פודינג סמיך אלא הרבה פחות לכן השוקולד יצא לי במרקם גומי מקווה שתשנו ואתר יפה מאוד ונוח.

  • נוי says:

    מלא עבודה ויותר יקר מלקנות מילקי מוכן שגם יותר טעים מהמתכון הזה. יום טוב

  • חני says:

    לאחר הוספת השוקולד התחילו להיווצר גושים כיצד ניתן למנוע זאת ?

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      האם התערובת היתה עדיין חמה? השוקולד אמור להינמס בתוך הפודינג בגלל שהוא מאוד חם.

    • דור says:

      נוצרה לי בעיה עם הקורנפלור כשהתחלתי לערבב עם המים הוא התקשה יותר מדי ונהיה בוצי ועד שהצלחתי להפוך לסוג של תערובת והוספתי לסיר נוצר ממנו גושים קשים..מה לעשות? עשיתי בדיוק 3 כפות ל25g

      • רגע מתוק רגע מתוק says:

        היי דור, ערבבת במטרפה או בכף? אם נוצרו גושים גדולים, יכול להיות שהיה כדאי לטרוף במטרפה ידנית ולא לערבב בכף.

        • מיטל says:

          מתכון מעולה טעים מאוד רק שגם לי נוצרו גושים מהקרונפלור ואני לא יודעת למה…עד כמה הוא קריטי למתכון? אפשר בלעדיו?

          • רגע מתוק רגע מתוק says:

            אי אפשר ללא הקורנפלור – הוא מה שיוצר את הסמכת הפודינג. נסי להגדיל מעט את כמות הנוזלים שאת מערבבת איתו ויכול להיות שזה יפתור את הבעיה. עוד אפשרות היא לערבב את הקורנפלור עם מטרפה כדי להיפטר מהגושים. בהצלחה!

        • דור says:

          יש לי כוס שהיא נמדדת במ”ל.. כמה מ”ל בערך זה 25 גרם?

          • רגע מתוק רגע מתוק says:

            25 גרם קורנפלור הם 2 כפות. בכוס יהיה קשה למדוד כמות כזאת, כי היא קטנה יחסית.

  • ayeletos2003@gmail.com says:

    יאמי!! נשמע טעים!!

  • גאדה says:

    מתכון מוצלח מאוד וקל להכנה..ממליצה

  • Anonymous says:

    רשום להוסיף את השוקולד אחרי שמורידים להבה לבינוני ..

  • טלי says:

    למה לא רשום מתי שמים את השוקולד? אפשר בבקשה להוסיף, לעדכן, משהו ??

השאירו תגובה