עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד

עוגיות חמאת בוטנים פריכות עם תוספת של שוקולד חלב – שילוב מעולה בין מתוק ומלוח

  • זמן הכנה זמן הכנה: שעה
  • רמת קושי רמת קושי: קל
  • כמות כמות: 30-40 עוגיות

מצרכים

לעוגיות:
100 גרם חמאה רכה
125 גרם חמאת בוטנים חלקה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה L
140 גרם (1 כוס) קמח
1 כפית סודה לשתייה
75 גרם (3/4 כוס) קוואקר
200 גרם שוקולד חלב, קצוץ

מצרכים טבלת המרות
אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית תנור בניר אפייה.
  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, חמאת בוטנים, סוכר, מלח ווניל ומערבלים עד שמתקבלת תערובת קרמית אחידה.
  • מוסיפים ביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת.
  • מוסיפים קמח, סודה לשתייה, קוואקר ושוקולד קצוץ ומערבלים רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
  • בעזרת 2 כפיות יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומניחים במרווחים עד גבי התבנית.
  • משטחים מעט את החלק העליון של הכדורים בעזרת האצבעות ואופים במשך 10-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות ומתייצבות בשוליים, אך עדיין מעט רכות במרכז.
  • מצננים על רשת ושומרים בצנצנת אטומה.

הטיפ שלנוהטיפ שלנו

  • שומרים את העוגיות בצנצנת אטומה עד שבוע.
  • במקום שוקולד חלב אפשר להשתמש בשוקולד לבן או מריר באותה כמות.
  • אפשר להשתמש בחמאת בוטנים עם שברי בוטנים לתוספת קראנץ’.

לטיפים נוספים

לטיפים נוספים

  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
תגובות

תגובות
הוסף תגובה רק משתמשים רשומים יכולים להגיב

תגובות (17 תגובות)

  • פנינה הגיב:

    מהי הכמות של החמאת בוטנים לפי כוסות?

  • ענבל הגיב:

    האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      עדיף לא להמיר את כל הכמות, אבל אפשר לעשות חצי-חצי קמח לבן + קמח כוסמין מלא. בהצלחה!

  • ננה הגיב:

    אפשר קמח חיטה מליאה? תודה

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      אפשר חצי-חצי קמח מלא + קמח רגיל כדי שמרקם העוגיות לא ייפגע. בהצלחה!

  • שלומית הגיב:

    הכנתי ויצא מעולה!! ניתן להקפיא חלק מהכמות? ואת הכמות לשבועיים הקרובים לאחסן בחוץ או בקירור? תודה❤️

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      שמחים לשמוע שיצא טעים! אפשר להקפיא את העוגיות בקופסה אטומה היטב. את השאר שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר. יום נעים 🙂

  • בר הגיב:

    אפשר להשתמש בקמח במקום בקוואקר?
    שהמרקם יהיה רך יותר…

  • עדית דהרי הגיב:

    האם להשתמש בחמאת בוטנים טבעית או בכאלו בהן יש חומרים נוספים (כגון סקיפי)? במידה ואפשר להשתמש בחמאת בוטנים טבעית, האם צריך להוסיף כמויות ממצרכים אחרים שבמתכון?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      כן, אפשר חמאת בוטנים טבעית או רגילה, זה לא מאוד משנה. בהצלחה!

  • דנה הגיב:

    במקום קוואקר..?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      אפשר קוקוס טחון או אגוזים טחונים באותה כמות במקום, אבל מרקם העוגיות קצת ישתנה. בהצלחה!

  • שלומית הגיב:

    היי , האם ניתן להמיר את החמאה בשמן? או לכל היותר במזולה?

    • עדי הגיב:

      ניתן להמיר ב 80 גרם שמן קוקוס ועוד 20 מ”ל נוזל. שמן קנולה לא יתן את אותה התוצאה, צריך שומן מוקשה.

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      כמו שעדי כתבה גם, מוכרחים להשתמש בשומן מוקשה ולכן רק שמן קוקוס בכמות של 80 גרם (אין צורך בתוספת נוזלים) או מרגרינה באותה כמות במקום החמאה יתאימו. בהצלחה!

השאירו תגובה