עוגת שוקולד פשוטה

כשמכינים עוגת שוקולד פשוטה אחד הדברים הכי כיפיים הוא לקשט אותה גם בסוכריות צבעוניות, אפילו אם לאף אחד אין יום הולדת. משהו בקישוט הצבעוני והמשובב הזה מיד תופס את תשומת הלב ועושה שמח. העוגה הבאה פשוט נהדרת, רכה ושוקולדית בדיוק כמו שצריך, ומה שהכי כיף בה זה שבאמת מכינים אותה בחמש דקות עבודה (את כל שאר הזמן עושה התנור), ולבסוף מתקבלת עוגת שוקולד פשוטה ויפהפיה במינימום מאמץ, מושלמת לימי הולדת לילדים וכמובן שגם למבוגרים. הדליקו את התנור!

  • זמן הכנה זמן הכנה: שעה
  • רמת קושי רמת קושי: קל
  • כמות כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

מצרכים

מצרכים:
3 ביצים L
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
180 מ"ל (3/4 כוס) שמן
240 מ"ל (1 כוס) חלב (או מים לגרסה פרווה)
60 מ"ל (1/4 כוס) מים
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
75 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו
210 גרם (כוס וחצי) קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
75 גרם שוקולד מריר קצוץ

לציפוי:
125 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה (או קרם קוקוס לגרסה פרווה)

לקישוט:
סוכריות צבעוניות

מצרכים טבלת המרות
אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה גדולה טורפים יחד במטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • מנפים פנימה אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה ושוקולדית.
  • יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים שוקולד קצוץ מעל.
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין לפני הציפוי.
  • ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומצננים כ-1/2 שעה במקרר.
  • מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בסוכריות צבעוניות בנדיבות.

הטיפ שלנוהטיפ שלנו

  • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד שבוע, אך מומלץ להגישה בטמפרטורת החדר.
  • את הסוכריות מומלץ להוסיף ממש לפני ההגשה משום שהן מסירות צבע עם הזמן.
  • במקום סוכריות צבעוניות אפשר לקשט בעדשים צבעוניות, עוגיות, אצבעות שוקולד פרה וכל ממתק אחר שאוהבים.
  • גרסה פרווה: במקום חלב משתמשים בכמות זהה של מים ובמקום שמנת מתוקה משתמשים בקרם קוקוס (לפחות 17% שומן) באותה כמות.

לטיפים נוספים

לטיפים נוספים

  • מתכון: נטלי לוין, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
תגובות

תגובות
הוסף תגובה רק משתמשים רשומים יכולים להגיב

תגובות (72 תגובות)

  • בוביייי הגיב:

    יש לכם אולי מתכון לגלסאז’ באתר, לשים על העוגה? תודה רבה!!

  • זינב הגיב:

    אפשר להכין את העוגה בלי תמצית וניל??

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    בדיוק הכנתי ויצא מדהים! בדיוק המרקם שילדים אוהבים. עוגה מעולה

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    היי המתכון נראה מעולה! חשבתי לשים מעל ציפוי שוקולד לבן אבל כל פעם שאני מערבבת שוקולד לבן עם שמנת בסוף זה יוצא “שקוף” ונטמע בעוגה. האם יש דרך אחרת לעשות את זה או ששוקולד לבן לא מתאים לציפוי? תודה!!

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      יכול להיות שאת שמה קצת יותר מדי שמנת מתוקה. היחס לציפוי שוקולד לבן יציב הוא 1:4 (על כל 100 גרם שוקולד לבן – 25 גרם שמנת).

  • חפצי הגיב:

    שלום,
    אני רוצה להכין את העוגה הזו לשבת.
    יש לי שאלה באופן כללי- האם לאפות את העוגה הזו, ועוגות בכלל- על טורבו או רגיל?
    תודה !

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      אפייה רגילה או על טורבו קשורה לתנור, וכל תנור אופה אחרת. אנחנו ממליצים לאפות בטורבו, אבל זה מאוד משתנה בין תנורים.

  • שי הגיב:

    אם אני רוצה שהעוגה תהיה עוגה חלבית ,אז אני צריכה להחליף את ה:60 מ”ל (1/4 כוס) מים ,ל:60 מ”ל (1/4 כוס) חלב???

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      כן, בדיוק.

      • שי הגיב:

        הבלילה לא יצאה לי סמיכה ממש …האם זה בסדר?

        • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

          זה בסדר גמור.

          • שי הגיב:

            העוגה יצאה מעולה!! כולם טרפו אותה.
            בגלל שעשיתי את העוגה בתבנית מלבנית,הייתי צריכה להכפיל את הכמויות משום שהבלילה יצאה נמוכה, ויצא מדהים.
            תודה:)

          • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

            שכחתי את הקצפת במקפיא כמה שעות…משמנת צימחית.עדיין ניתן לזלף איתה?

          • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

            זה קצת בעייתי, אבל נסי להפשיר אותה במקרר במשך לילה ואז לנסות להקציף עוד קצת במיקסר עד שהיא חוזרת למרקם נוח לזילוף. בהצלחה!

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    אחלהה

  • ג׳וליה הגיב:

    הכנתי את העוגה הוספתי שתי כפות קוקוס יצאה ממש ממש טובה התחסלה תוך דקות
    תודה על מתכון מעולה

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    ניראה ממש טעימה וקלה שיהי בהצלחה !

  • עדי הגיב:

    הכנתי את העוגה ליום ההולדת של בתי לבית הספר והיא יצאה טעימה מאוד!
    וויתרתי על השוקולד המריר הקצוץ כי נראה לי פחות מתאים לילדים קטנים ורק ציפיתי בשוקולד המומס עם השמנת.

  • אורטל הגיב:

    עוגה טעימה מאוווווווד הכנתי ליומולדת של הבן שלי ופשוט טרפו את זה

  • אמא הגיב:

    אז…..מוצלח לא מוצלח

    אני רוצה להכין את העוגה כי התמונה נראת טוב אבל הביקורות די קוטלות.
    האם המתכון והכמיות נכונות?

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    למה העוגה יצא לי נמוכה??

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      יכולות להיות 2 סיבות:
      1. השתמשת בתבנית גדולה מדי.
      2. אבקת האפייה בה השתמשת לא פעילה.

  • חלי הגיב:

    היי , רציתי לשאול . אני מתכננת להכין שתי עוגות ולהניח אחת על השנייה . האם אני צריכה לשנות משהו בכמויות , כולל כמות השוקולד לציפוי?תודה

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    י

  • שינבוים נורית הגיב:

    אבקש לדעת כמויות לתבנית מלבנית 20×30
    תודה מראש

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      עבור תבנית בגודל 20*30 ס”מ כדאי להכפיל כמויות פי 1.5. בהצלחה!

  • ליאל הגיב:

    אכנתי עם אבא שלי את העוגה וזה יצא ממש תעים

  • שמרית הגיב:

    לא הבנתי כמה סה”כ נוזלים צריך להיות בעוגה פרווה?

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    לא ברור מדוע יש פעמיים תוספת מים מה עם הכמות של60 הסמ”ק ?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      כי בעיקרון משתמשים במים וחלב, אבל אם רוצים גרסה פרווה משתמשים רק במים.

  • אמילי הגיב:

    יופי של מתכון,פשוט וקל!
    החלפתי את הקמח לקמח כוסמין והשמן לשמן קוקים והחלב לחלב קוקוס וסוכר קנים במקום הלבן,יצא מדהים !!!!
    ממליצה בחום !

  • ערין אלעבאסי הגיב:

    הי.
    1-מה הכמויות שיש לעשות בתבנית אפיה אורך 398 רוחב 338 עומק 50.(תבנית 200 ).?
    2-לגבי הציפוי ,האם לשים שהעוגה חמה או אחרי שהיא קצת מתקררת?
    3-אני מעוניינת לשים מעל העוגה תמונת בצק סוכר ליום הולדת של בני. האםנאםשרי לשים אותה מעל הציפוי ?תחזיק מעמד?
    תודה מראש
    ערין

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      תשובות:
      1. לא הבנו מה גודל התבנית….
      2. לא מאוד משנה. אפשר כך או כך.
      3. אמור להתאים, אבל כדאי ליישר את העוגה במדויק בחלק העליון כדי שהדף לא יתעוות.
      בהצלחה!

  • הלל הגיב:

    עוגה מדהימה פשוט טעים וקל מאוד הכמויות מדוייקות ממליצה לכולם

  • דרומית הגיב:

    עוגה טעימה.

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    חחח אתם קורעים

  • סמדר מלכה הגיב:

    האם ניתן להשתמש גם בתבנית מסיליקון? יש לי תבנית אחת בבית שקניתי לכבוד יום הולדתה של ביתי והיא בצורת לב, זה משנה משהו? סליחה על הבורות אבל מעולם לא אפיתי כלום….

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      אפשר, אבל קחי בחשבון שתבניות סיליקון דורשות זמן אפייה ארוך יותר והאפייה פחות אחידה כי החום לא מתפזר בצורה שווה. בהצלחה!

  • דבורה הגיב:

    שירה, אז לא הבנתי במה החלפת את החלב? שמת רק 1/4 כוס מים?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      היי דבורה, אם את רוצה להכין את העוגה פרווה פשוט השתמשי במים במקום החלב. בהצלחה!

  • נגאר הגיב:

    האם אפשר להמיר את הקקאו בשוקולית ?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      לא במקרה הזה. עדיף להכין פשוט עוגה אחרת. בהצלחה!

      • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

        לדעתי כן ניתן ל חליף את הקקאו בשוקולית אבל במקרה כזה צריך להפחית מהסוכר -השוקולית מתוקה מאוד!

  • סיון הגיב:

    המתכון בהחלט לא מוצלח, הבלילה נוזלית מדי, הקמח לא מתפרק בתוכה, היא נותרת נוזלית גם 40 דקות לתוך האפייה כאשר רק השכבה העליונה נאפית. בהחלט קיימת בעיה בכמויות הכתובות, אנא שנו את המתכון או הורידו אותו… אנשים מבזבזים זמן ומצרכים לחינם

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      היי סיון, צר לנו לשמוע שלא הצליח לך. המתכון נבדק ונוסה והוא אמור לעבוד. אם את אומרת שנשארו גושי קמח נשמע שפשוט לא ערבבת את הבלילה כמו שצריך (היא אכן אמורה להיות דלילה ומתייצבת במהלך האפייה). בגלל שתנורים שונים אופים בצורה שונה, יתכן מאוד שהיה דרוש זמן אפייה נוסף בתנור שלך, או שלחילופין פיזור החום לא אחיד ולכן העוגה נאפתה רק בחלק העליון ונותרה נוזלית בחלק המרכזי. בכל מקרה צר לנו על האכזבה ואנחנו מקווים שהמתכונים הבאים שתכיני יצאו טוב יותר 🙂 שנה טובה!

    • עזבו הגיב:

      סתם מעפן

    • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      הכנתי את העוגה השבוע עם שני ילדי המקסימים. העוגה פשוט נטרפה. טעימה מאד ומוצלחת מאד. הכמויות מדויקות והקמח מתפרק. הוספנו גם שוקולד צ’יפס ובכלל היה טעים !!!!!

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    העוגה יצאה ממש טובה וטעימה תודה על המתכון

  • ציפי הגיב:

    עוגה מדהימה וכל כך פשוטה.

  • המלצה הגיב:

    לדעתינו,את צריכה לבדוק שוב את כמויות הנוזלים והזמנים.
    שמנו גם מים וגם חלב כמו שצויין לעיל, והעוגה לא מוכנה מעל שעה ו40 דקות שלמות. מדוד.
    אנא תקנו את שגיאותיכם בהקדם,גרמתם לנו לרעב רב ולעוגמת נפש עמוקה עד מאוד. 🙁

    • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      יש לשים או חלב או מים, לא גם וגם. גירסה חלבית וגירסה פרווה.

      • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

        כמה חבל שזה לא ברור! אמנם צוין שלגייה הפרווה צריך להחליף חלב במים אבל ברשימת מצרכים לא ברור שזה או זה או זה…
        מה שאני הבנתי הוא שאפשר להחליף את החלב בכמות זהה של מים ובנוסף יש להוסיף רבע כוס מים (בלי קשר לחלב/מים).
        חבל מאוד על העבודה והמצרכים

        • אלונה הגיב:

          לא עדיף לקרוא להבין… להתייעץ ואז לנסות
          הכל כתוב כל כך פשוט
          בהבנה הבסיסית מובן שאם פרווה אז רק מים ומחליפים חלב במים !!!!

  • נעמה הכועסת הגיב:

    הבלילה יצאה ממש נוזלית, שמתי בתבנית של 26 ולא 24 והעוגה לא הייתה מוכנה גם אחרי שעה וחצי שהייתה בתנור (באמת!!! זמן מדוד באמת. והתנור היה דולק, לא שכחנו). לדעתי גם בתבנית של 40 זה לא היה יוצא מוכן אחרי 40 דקות (כפי שכתוב בהוראות לעיל).

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      היי נעמה, צר לנו שהעוגה לא הצליחה. אולי התנור שלך לא מדייק? העוגה אמורה להיות מוכנה הרבה יותר מהר ממה שציינת, אז אולי חום התנור שלך בפועל נמוך יותר ממה שמצוין על הצג? שווה לבדוק עם מדחום תנור חיצוני. הבלילה אמורה לצאת נוזלית והיא מתייצבת במהלך האפייה.

  • karing הגיב:

    חבל לקלקל עם סוכריות צבעוניות דוחות.

  • מיצי הגיב:

    הכנתי וזו העוגה הגרועה שהכנתי בחיי. ממש אכזבה! דחוסה, יבשה חסרת טעם וזה בלי ששום דבר התפקשש וכשאכלנו אותה מייד לאחר הצינון והציפוי. למחרת – היא הפכה לאבן ונזרקה כמעט בשלמותה לפח.

    • שירה הגיב:

      לפי דעתי היית צריכה לא לשים מים בכלל ולשים בין חצי לרבע כוס חלב (אם את רוצה אותה חלבית ואם לא אז מים) .
      המרקם של בלילת העוגה צריך לצאת נוזלי אך יותר מוצק.

    • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      למה לזרוק?עושים כדורי שוקולד

    • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      למה לזרוק? עושים כדורי שוקולד

  • שירה הגיב:

    תודה על המתכון המעולה, העוגה מוצלחת ביותר!
    למי שרגיל להפחית בכמויות של הסוכר, במתכון זה לא מומלץ וכדאי להשאיר את הכמות במידה שנכתבה כיוון שיש בעוגה קקאו.
    בתאבון:)

השאירו תגובה