עוגת שוקולד, שוקולד, שוקולד

שוקוהוליקים - תתכוננו להתמכר! עוגת שוקולד עשירה במיוחד ומושלמת לחגיגות יום הולדת ואירועים מיוחד - בסיס עוגת שוקולד רכה, מוס שוקולד מהיר וציפוי גנאש מבריק.

  • זמן הכנה זמן הכנה: יותר מ-3 שעות
  • רמת קושי רמת קושי: בינוני
  • כמות כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

מצרכים

לבסיס עוגת שוקולד:
1 ביצה
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן
160 מ"ל (2/3 כוס) חלב
קורט מלח
30 גרם (3 כפות) קקאו
70 גרם (1/2 כוס) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה

למוס שוקולד:
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה קרה מאוד (להקצפה)
20 גרם (2 כפות) אינסטנט פודינג וניל

לגנאש:
100 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה

לקישוט:
50 גרם שוקולד חלב

מצרכים טבלת המרות
אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  • בסיס עוגת שוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה טורפים יחד ביצה, סוכר, שמן, חלב ומלח לתערובת אחידה.
  • מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים לשכבה אחידה ודי דקה.
  • אופים את בסיס העוגה במשך 15-20 דקות או עד התייצבות.
  • מצננים לחלוטין.
  • מוס שוקולד: מחממים את השמנת לסף רתיחה.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים את השמנת החמה לתוך השוקולד, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד.
  • מצננים את הגנאש במשך כ-30 דקות לטמפרטורת החדר.
  • מקציפים את יתרת השמנת (עוד 250 מ”ל) עד קבלת קצפת יציבה מאוד.
  • מוסיפים כ-1/3 מהקצפת לתוך הגנאש ומערבבים היטב לאחידות.
  • מוסיפים לגנאש את יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד.
  • יוצקים את המוס על גבי בסיס העוגה האפוי ומיישרים את החלק העליון באמצעות פלטה.
  • מקפיאים את העוגה לחלוטין במשך לילה שלם.
  • מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית ומניחים על גבי צלחת הגשה.
  • גנאש: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הגנאש החמים על גבי העוגה ומניחים לו לנזול גם לדפנות.
  • מקשטים בתלתלי שוקולד חלב (מגררים את השוקולד באמצעות קולפן ישירות על החלק העליון של העוגה).

הטיפ שלנוהטיפ שלנו

  • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 5 ימים.
  • במוס חשוב להשתמש בשוקולד מריר בעל 60% מוצקי קקאו.

לטיפים נוספים

לטיפים נוספים

  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
תגובות

תגובות
הוסף תגובה רק משתמשים רשומים יכולים להגיב

השאירו תגובה