עוגת שמרים של סבתא במילוי שוקולד ואגוזים

המתכון הבא מבוסס על מתכון קלאסי של סבתא, עם מעט עדכונים והתאמות. בצק שמרים עשיר שמרדדים דק-דק, במילוי שוקולד ואגוזים (אפשר גם תוספות אחרות), ובתום האפייה מתקבלת עוגת שמרים ריחנית ופשוט מושלמת.

  • זמן הכנה זמן הכנה: יותר מ-3 שעות
  • רמת קושי רמת קושי: בינוני
  • כמות כמות: 2 עוגות בתבנית אינגליש קייק באורך 27 ס"מ

מצרכים

לבצק:
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן
75 גרם (1/4 כוס ועוד 2 כפות) סוכר
1 ביצה
2 חלמונים
180 מ"ל (3/4 כוס) מים
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל

למלית שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה (או שמן קוקוס לגרסה פרווה)
50-60 גרם אגוזים קצוצים
ביצה טרופה להברשה

לסירופ:
125 מ"ל (1/2 כוס) מים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר

מצרכים טבלת המרות
אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  • בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצה, חלמונים, מים, מלח ותמצית וניל במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.
  • בידיים מקומחות יוצרים מהבצק כדור, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • מלית שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מצננים את התערובת במשך כשעה בטמפרטורת החדר, עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח.
  • עיצוב העוגות: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
  • על משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-1/2 ס”מ.
  • מורחים מחצית מכמות מלית השוקולד בשכבה דקה.

מורחים מחצית מכמות מלית השוקולד בשכבה דקה.מורחים מחצית מכמות מלית השוקולד בשכבה דקה.
אופן ההכנה

שלב 1:

  • מפזרים אגוזים קצוצים.

מפזרים אגוזים קצוצים.מפזרים אגוזים קצוצים.
אופן ההכנה

שלב 2:

  • מגלגלים לרולדה הדוקה.

מגלגלים לרולדה הדוקהמגלגלים לרולדה הדוקה
אופן ההכנה

שלב 3:

  • מלפפים את שתי הרצועות שנוצרו כך שתיווצר צורת בורג.
  • מעבירים לתבנית וחוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי.
  • אפשר לגוון ולהכין מהחלק השני של הבצק צורת בורג קלאסית, לא קראנץ: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מרדדים כל אחד מהם למלבן, מורחים מילוי ומגלגלים לרולדה הדוקה. בסוף פשוט יוצרים צורת בורג מ-2 הרולדות הקטנות יותר ושמים בתבנית להתפחה.
  • מכסים את העוגות ומתפיחים בטמפרטורת החדר במשך כשעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה בעדינות.

מלפפים את שתי הרצועות שנוצרו כך שתיווצר צורת בורג.מלפפים את שתי הרצועות שנוצרו כך שתיווצר צורת בורג.
אופן ההכנה

שלב 4:

  • אופים במשך 28-35 דקות או עד שהעוגות תפוחות, זהובות ויציבות.
  • סירופ: בסיר קטן שמים מים וסוכר ומחממים לרתיחה. חשוב לודא שכל הסוכר נמס. מבשלים עוד 1-2 דקות לאחר הרתיחה ומסירים מהאש.
  • מברישים את העוגות בסירופ בנדיבות כשהן יוצאות מהתנור

אפשר לגוון ולהכין מהחלק השני של הבצק צורת בורג קלאסיתאפשר לגוון ולהכין מהחלק השני של הבצק צורת בורג קלאסית
הטיפ שלנוהטיפ שלנו

• העוגות במיטבן ביום ההכנה. אם רוצים לשמור אותן לאורך זמן, אפשר להקפיא אותן אפויות לחלוטין ואז פשוט לחמם מעט לפני ההגשה. החימום מחזיר אותן לחיים.
• מומלץ להגיש את העוגות חמימות ולא קרות מדי.
• אם לא אוהבים אגוזים, אפשר להשמיט אותם מהמלית ורק למלא בשוקולד.
• אפשר למלא את הרולדות בכל מילוי אחר שאוהבים.

לטיפים נוספים

לטיפים נוספים

  • מתכון: נטלי לוין, צילום וסטיילינג: דניה ויינר ודיאנה לינדר
תגובות

תגובות
הוסף תגובה רק משתמשים רשומים יכולים להגיב

תגובות (115 תגובות)

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    רציתי לשאול מה ההבדל במרקם ובטעם בין המתכון הזה לבין המתכונים הרגילים עם חמאה או מרגרינה?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      הבצק מתקבל רך יותר ונוח מאוד לעבודה וכן נשמר עסיסי וטרי יותר לאורך זמן.

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    היי
    אפשר להשתמש בקמח שמרים ?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      כן, באותה כמות במקום הקמח (וכמובן משמיטים את השמרים). בהצלחה!

  • דבורה סיטבון הגיב:

    אני לא מבינה איך מכינים את הרולדות אחרי ההתפחה של הבצק?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      מרדדים למלבן, מורחים את המילוי ומגלגלים לרולדה הדוקה. יש כמה אפשרויות – לחצות את הרולדה לאורכה כך שנוצרות 2 רצועות ארוכות ואז ללפף אותן סביב עצמן כמו בורג. האפשרות השנייה היא לחלק את הבצק (לעוגה אחת) ל-2 חלקים, לרדד כל אחד למלבן, למרוח מלית, לגלגל לרולדה הדוקה וכשנוצרות 2 רולדות סגורות ללפף את שתיהן כמו בורג. בהצלחה!

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    האם אפשר להשתמש למילוי במחמאה פרווה במקום חמאה?

  • דבורה סיטבון הגיב:

    שלום. אני לא מבינה מה מה עושים ומהם השלבים אחרי ההתפחה של הבצק?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      לאחר ההתפחה מרדדים, ממלאים ואופים – בדיוק כפי שכתוב בהוראות. בהצלחה!

  • איריס הגיב:

    עישיתי בדיוק לפי המתכון למה לא תפח לי?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      אולי השמרים בהם השתמשת לא פעילים? או שלא המתנת מספיק זמן (בימים קרים זמני ההתפחה מתארכים).

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    הי נטלי, במה אפשר להחליף את החלמונים כדי לטבען את הבצק?

  • טובה הגיב:

    נראה מעולה!!!
    אני רוצה לעשות בתבנית סיליקון קוגלהוף טבעת מס” 26
    בכמה להמיר את הכמויות?
    תודה מראש!

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      הכמות הרשומה במתכון תספיק לך לתבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס”מ, רק זמן האפייה יהיה ארוך יותר. בהצלחה!

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    עוגה מעולה! התענגנו עליה בשבת, פשוט חלום. תודה רבה

  • יקיר הגיב:

    ניסתי כבר כמה פעמיים עוגה באמת מומלצת ומוצלחת כדאי כדאי לנסות!!
    רציתי לשאול אם אפשר להשתעשע ולהמיר תמים לחלב אם זה יכול להוסיף במקצת לטעם חיובי בבצק וכיוצא בזה איזה שיפור..?
    תודה מקרב לב על המתכון ועל המענה מראש!!

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      אין בעיה להשתמש בחלב במקום במים, זה יעשיר קצת את הבצק. בהצלחה!

  • יובל הגיב:

    להשתמש בקמח רגיל או קמח אסם?

  • הדר הגיב:

    הכנתי כבר עוגה כזאת ממספר מתכונים, ואף פעם לא יצא לי משהו שמתקרב בכלל למתכון הזה! פשוט מושלם

  • אמה-בת שבע הגיב:

    שלום וברכה,
    כשאני גולשת באתר שלכם בכל פעם שאני עוברת ממסך אחד לשני אני מקבלת הודעה להירשם, אני כבר רשומה.
    אודה לתגובתכם.

  • תהילה הגיב:

    היי, אפשר להשתמש בקמח ללחם?

  • אופה הגיב:

    באיזה כוס מודדים
    חד פעמי לשתיה קרה?

  • אופה הגיב:

    שלום.
    באיזה כוס להשתמש חד פעמית לשתיה קרה?

  • יעל הגיב:

    אפשר להציר את החמאה בשמן? אם כן מה יחס המרה?

  • חגית הגיב:

    אפשר להוסיף משפר אפייה אם כן מה הכמות ?

  • henit הגיב:

    לא הבנתי איך עושים את הצורה. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים למלבן, מורחים ומגלגלים וחוצים לשניים? ואפשר להוריד את הכמויות לחצי ולעשות עוגה אחת?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      אין בעיה להכין רק חצי כמות מהמתכון ואז תתקבל עוגה אחת. אפשר ליצור איזו צורה שרוצים – בורג פתוח או סגור: חוצים רולדה ל-2 לאורכה ואז מלפפים את שני החלקים יחד, או שפשוט מלפפים יחד 2 רולדות קטנות. בהצלחה!

  • רותי הגיב:

    נטלי,
    האם אפשר למרוח קרם קוקוס במקום החמאה ואם כן כמה?
    תודה רבה. רותי

  • יפה הגיב:

    שלום שוב,
    מהי הכמות של שוקולד למריחה שצריך למרוח, כך שלא יהיה דל מידי.

  • יפה הגיב:

    שלום רב,
    ברצוני להכין את העוגה שתהייה מוכנה לשעת ערב. האם אפשר להכין את הבצק לילה לפני ולהמשיך אחה”צ למחרת? אשמח על לוח זמנים.

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      אפשר להכין את הבצק לילה קודם ולהתפיח בקערה מכוסה במקרר עד אחה”צ המוקדמים של יום המחרת, אז מעצבים לעוגות, מתפיחים שוב ואופים. בהצלחה!

  • dina הגיב:

    great recipe make it every week for shabbat

  • עידית הגיב:

    נראה מעולה. האם ניתן להשתמש בשמרית? כמה ?
    תודה!!!!!!

  • רימה הגיב:

    אפשר לוותר על שני החלמונים בבצק? כי אין לי מה לעשות בחלבון אחר כך, ולא מעדיפה לזרוק..

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      אפשר להמיר את 2 החלמונים בביצה אחת, אבל מרקם הבצק יהיה קצת יותר נוקשה ופחות רך. בהצלחה!

  • סהר הגיב:

    לא הבנתי את הקפיצה משלב שני לשלישי יש מצב להסבר?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      בשלב השני יוצרים 2 רולדות ואז מלפפים אותן זו בזו ליצירת צורת בורג, מתפיחים ואופים.

  • חוה הגיב:

    בצק מדהים לאחת שבחיים לא הכינה עוגת שמרים פשוט מתכון מנצח

  • לאה הגיב:

    האם ניתן להשתמש בקמח שמרים (של אוסם לדוג’)? ובכמה? תודה מראש (-:

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      כן, באותה כמות במקום הקמח ופשוט להשמיט את השמרים. בהצלחה!

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    אפשר בבצק עם סוכרזית במקום סוכר?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      סוכרזית לא מתאימה לאפייה, אבל אם רוצים עוגה ללא סוכר, אפשר להכין את העוגה עם “כמו סוכר” באותה כמות במקום הסוכר הרגיל. בהצלחה!

  • רועי הגיב:

    האם אפשר ללוש בידיים? אין לי וו לישה 🙁

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      כן, אפשר ללוש את הבצק בידיים במשך 10-15 דקות עד שהוא רך וגמיש. בהצלחה!

  • קרן הגיב:

    מתכון מעולה! זו פעם ראשונה שעושה עוגת שמרים ויצא לי טעים, ביתי וממש מקצועי. עשיתי עם מילוי של קקאו, סוכר וקינמון. יצא מדהים. שבוע הבא אנסה עם חלבה . מתכון מנצח.
    מאחת שפחדה לעבוד עם שמרים כי מעולם לא הצליחה! מתכון מדוייק!
    המון תודה!

  • רבקה הגיב:

    יצא מושלם! תודה רבה…הכנתי בחמישי האחרון…הכל התחסל! עכשיו מכינה שוב!

  • מורן הגיב:

    האם אפשר להכין 3 עוגות ?

  • פידא הגיב:

    מתכון מוצלח….הילדים אהבו מאוד

  • טובה נדל הגיב:

    יש לי בבית רק קמח תופח. להשתמש איתו במתכון הרגיל?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      לא, בבצקי שמרים חשוב להשתמש בקמח רגיל ולא תופח, משום שאבקת האפייה שבקמח התפוח משבשת את פעולת התפיחה של השמרים.

  • הדסה הגיב:

    מתכון מצוין!!!!! תמיד יוצא מושלם! אני עושה אותו כל שבת ופשוט לא נשאר פירור.

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    יש לי שאלה דחופה אני באמצע להכין את העוגה ושמתי בטעות כוס וחצי סוכר לכמות כפולב מה עושים?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      אין ממש אפשרות לשנות אם הבצק כבר מוכן, אבל העוגה פשוט תצא יותר מתוקה. את יכולה לותר על הזיגוג בסירופ וזה יכול קצת למתן את המתיקות. בהצלחה!

  • שמחה כהן הגיב:

    פשוט יצא מושלם!

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    מתכון מדהים!!!
    עשיתי מהם רוגעלך עם ממרח שוקולד יצא משהו משהו

  • פז הגיב:

    וואווו מתכון מושלם אין דברים כאלה!!!!

  • שירה הגיב:

    חייב להשתמש באגוזים או שזה רק תוספת?

  • עדן כחלון הגיב:

    היי
    האים אפשר להשתמש בממרח שוקולד במקום החמאה,השוקולד וכו..

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      כן, אין בעיה למלא את העוגות בממרח שוקולד במקום המילוי הכתוב במתכון.

  • Croitoru paula הגיב:

    ואוו. ..טעימה מאוד

  • דבורה הגיב:

    באיזה שמרים כדאי להשתמש היבשים או טריים?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      זה לא משנה, התוצאה זהה. רק צריך לשים לב ליחסי ההמרה. בהצלחה!

      • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

        רוצה מתכון של שמרים שהבצק לא יהיה כמו לחם נמוך יותר שיצא כמו וופל השאלה במה זה נתון בכמות של השמרים ואם כן כמה ? אשמח לקבל מתכון לשוקולד ביתי פשוט

  • יערה הגיב:

    יצא מעולה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!תודה רבה 🙂

  • עדי הגיב:

    וואו ייצא אששש!!!!! מתכון סוף הדרך !

  • עדי הגיב:

    וואו ייצא מעולה מתכון פיצוץ!

  • הדר פרידמן הגיב:

    אפשר להשתמש בקמח שמרים במקום קמח ושמרים?

  • שרי צנחני הגיב:

    העוגה נראית טובה מאוד ,אכין אותה בסוף השבוע

  • שרי הגיב:

    הכנתי את העוגה ויצא מעולללה ספגה אינספור מחמאות!

  • שרי הגיב:

    הכנתי את בצק והוא אחרי תפיחה של שעה אבל הוא לא הכפיל את נפחו , מה לעשות?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      לפעמים זה לוקח קצת יותר משעה, נורא משתנה בהתאם לתנאי הסביבה. נסי לתת לו פשוט עוד קצת זמן תפיחה. בהצלחה!

  • רחל הגיב:

    אין צורך לתת לשמרים לתפוח קודם?לפני העירבול במיקסר?

  • רחל הגיב:

    יוגת שמרים קלה וטובה קל לחתוך ולגלגל אחד בשני מומלץ

  • בתיה שושן הגיב:

    היי מעוניינת להצטרף ולקבל מתכונים תודה

  • עדנה הגיב:

    אפשר קמח מלא ?

  • רינת הגיב:

    מתכון קל ומנצח,,, יאמי

  • איילת הגיב:

    תודה על המתכון

  • Janet הגיב:

    טעים !!! מאוד קל בהכנה!!!

  • יפה הגיב:

    אפשר להמיר את החמאה בנוגט? במילוי?

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      לא, אבל אם רוצים להכין את המלית פרווה אפשר להכין על בסיס מרגרינה ולהוסיף נוגט אם רוצים. בהצלחה!

      • יפה הגיב:

        אם כך אז אולי אפשר להוסיף שמן במקום המרגרינה לנוגט? ואם כן מה הכמות של השמן במקרה כזה?

        • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

          לא במקרה הזה, משום שהשומן צריך להיות מוקשה ולכן שמן לא יתאים, אלא רק מרגרינה לגרסה פרווה. בהצלחה!

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    אפשר להחליף במילת את החמאה אם מחמאה

  • זיוה הגיב:

    האם אפשר לעשות עם בצק שמרים

  • Toby הגיב:

    אי אפשר להגדיל את האותיות באיפד במגע יד האם אפשר להגדיל ואיך
    תודה

    • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

      היי טובי,
      מודה על תגובתך.
      אשמח לתת מענה לפנייתך באם נתקלת בבעית תפעול באתר שלנו
      לשם כך מוזמנת לשלוח עבורנו הודעה פרטית ולציין מספר טלפון ואחזור בהקדם.

      שיהיה לך סופ”ש נעים:)
      ליאת – שירות צרכנים

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    אילנית
    זה ניראה מה זה טוב

השאירו תגובה