עוגת שמרים של סבתא במילוי שוקולד ואגוזים

המתכון הבא מבוסס על מתכון קלאסי של סבתא, עם מעט עדכונים והתאמות. בצק שמרים עשיר שמרדדים דק-דק, במילוי שוקולד ואגוזים (אפשר גם תוספות אחרות), ובתום האפייה מתקבלת עוגת שמרים ריחנית ופשוט מושלמת.

  • זמן הכנה זמן הכנה: יותר מ-3 שעות
  • רמת קושי רמת קושי: בינוני
  • כמות כמות: 2 עוגות בתבנית אינגליש קייק באורך 27 ס"מ

מצרכים

לבצק:
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן
75 גרם (1/4 כוס ועוד 2 כפות) סוכר
1 ביצה
2 חלמונים
180 מ"ל (3/4 כוס) מים
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל

למלית שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה (או שמן קוקוס לגרסה פרווה)
50-60 גרם אגוזים קצוצים
ביצה טרופה להברשה

לסירופ:
125 מ"ל (1/2 כוס) מים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר

מצרכים לרכישה און ליין טבלת המרות
אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  • בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצה, חלמונים, מים, מלח ותמצית וניל במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.
  • בידיים מקומחות יוצרים מהבצק כדור, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • מלית שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מצננים את התערובת במשך כשעה בטמפרטורת החדר, עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח.
  • עיצוב העוגות: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
  • על משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-1/2 ס”מ.
  • מורחים מחצית מכמות מלית השוקולד בשכבה דקה.

מורחים מחצית מכמות מלית השוקולד בשכבה דקה.מורחים מחצית מכמות מלית השוקולד בשכבה דקה.
אופן ההכנה

שלב 1:

  • מפזרים אגוזים קצוצים.

מפזרים אגוזים קצוצים.מפזרים אגוזים קצוצים.
אופן ההכנה

שלב 2:

  • מגלגלים לרולדה הדוקה.

מגלגלים לרולדה הדוקהמגלגלים לרולדה הדוקה
אופן ההכנה

שלב 3:

  • מלפפים את שתי הרצועות שנוצרו כך שתיווצר צורת בורג.
  • מעבירים לתבנית וחוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי.
  • אפשר לגוון ולהכין מהחלק השני של הבצק צורת בורג קלאסית, לא קראנץ: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מרדדים כל אחד מהם למלבן, מורחים מילוי ומגלגלים לרולדה הדוקה. בסוף פשוט יוצרים צורת בורג מ-2 הרולדות הקטנות יותר ושמים בתבנית להתפחה.
  • מכסים את העוגות ומתפיחים בטמפרטורת החדר במשך כשעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה בעדינות.

מלפפים את שתי הרצועות שנוצרו כך שתיווצר צורת בורג.מלפפים את שתי הרצועות שנוצרו כך שתיווצר צורת בורג.
אופן ההכנה

שלב 4:

  • אופים במשך 28-35 דקות או עד שהעוגות תפוחות, זהובות ויציבות.
  • סירופ: בסיר קטן שמים מים וסוכר ומחממים לרתיחה. חשוב לודא שכל הסוכר נמס. מבשלים עוד 1-2 דקות לאחר הרתיחה ומסירים מהאש.
  • מברישים את העוגות בסירופ בנדיבות כשהן יוצאות מהתנור

אפשר לגוון ולהכין מהחלק השני של הבצק צורת בורג קלאסיתאפשר לגוון ולהכין מהחלק השני של הבצק צורת בורג קלאסית
הטיפ שלנוהטיפ שלנו

• העוגות במיטבן ביום ההכנה. אם רוצים לשמור אותן לאורך זמן, אפשר להקפיא אותן אפויות לחלוטין ואז פשוט לחמם מעט לפני ההגשה. החימום מחזיר אותן לחיים.
• מומלץ להגיש את העוגות חמימות ולא קרות מדי.
• אם לא אוהבים אגוזים, אפשר להשמיט אותם מהמלית ורק למלא בשוקולד.
• אפשר למלא את הרולדות בכל מילוי אחר שאוהבים.

לטיפים נוספים

לטיפים נוספים

  • מתכון: נטלי לוין, צילום וסטיילינג: דניה ויינר ודיאנה לינדר
תגובות

תגובות
הוסף תגובה רק משתמשים רשומים יכולים להגיב

תגובות (113 תגובות)

  • Anonymous says:

    היי
    אפשר להשתמש בקמח שמרים ?

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      כן, באותה כמות במקום הקמח (וכמובן משמיטים את השמרים). בהצלחה!

  • דבורה סיטבון says:

    אני לא מבינה איך מכינים את הרולדות אחרי ההתפחה של הבצק?

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      מרדדים למלבן, מורחים את המילוי ומגלגלים לרולדה הדוקה. יש כמה אפשרויות – לחצות את הרולדה לאורכה כך שנוצרות 2 רצועות ארוכות ואז ללפף אותן סביב עצמן כמו בורג. האפשרות השנייה היא לחלק את הבצק (לעוגה אחת) ל-2 חלקים, לרדד כל אחד למלבן, למרוח מלית, לגלגל לרולדה הדוקה וכשנוצרות 2 רולדות סגורות ללפף את שתיהן כמו בורג. בהצלחה!

  • Anonymous says:

    האם אפשר להשתמש למילוי במחמאה פרווה במקום חמאה?

  • דבורה סיטבון says:

    שלום. אני לא מבינה מה מה עושים ומהם השלבים אחרי ההתפחה של הבצק?

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      לאחר ההתפחה מרדדים, ממלאים ואופים – בדיוק כפי שכתוב בהוראות. בהצלחה!

  • איריס says:

    עישיתי בדיוק לפי המתכון למה לא תפח לי?

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      אולי השמרים בהם השתמשת לא פעילים? או שלא המתנת מספיק זמן (בימים קרים זמני ההתפחה מתארכים).

  • Anonymous says:

    הי נטלי, במה אפשר להחליף את החלמונים כדי לטבען את הבצק?

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      אין תחליף במקרה הזה. עדיף פשוט להכין מתכון אחר.

  • טובה says:

    נראה מעולה!!!
    אני רוצה לעשות בתבנית סיליקון קוגלהוף טבעת מס” 26
    בכמה להמיר את הכמויות?
    תודה מראש!

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      הכמות הרשומה במתכון תספיק לך לתבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס”מ, רק זמן האפייה יהיה ארוך יותר. בהצלחה!

  • Anonymous says:

    עוגה מעולה! התענגנו עליה בשבת, פשוט חלום. תודה רבה

  • יקיר says:

    ניסתי כבר כמה פעמיים עוגה באמת מומלצת ומוצלחת כדאי כדאי לנסות!!
    רציתי לשאול אם אפשר להשתעשע ולהמיר תמים לחלב אם זה יכול להוסיף במקצת לטעם חיובי בבצק וכיוצא בזה איזה שיפור..?
    תודה מקרב לב על המתכון ועל המענה מראש!!

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      אין בעיה להשתמש בחלב במקום במים, זה יעשיר קצת את הבצק. בהצלחה!

  • יובל says:

    להשתמש בקמח רגיל או קמח אסם?

  • הדר says:

    הכנתי כבר עוגה כזאת ממספר מתכונים, ואף פעם לא יצא לי משהו שמתקרב בכלל למתכון הזה! פשוט מושלם

  • אמה-בת שבע says:

    שלום וברכה,
    כשאני גולשת באתר שלכם בכל פעם שאני עוברת ממסך אחד לשני אני מקבלת הודעה להירשם, אני כבר רשומה.
    אודה לתגובתכם.

  • תהילה says:

    היי, אפשר להשתמש בקמח ללחם?

  • אופה says:

    באיזה כוס מודדים
    חד פעמי לשתיה קרה?

  • אופה says:

    שלום.
    באיזה כוס להשתמש חד פעמית לשתיה קרה?

  • יעל says:

    אפשר להציר את החמאה בשמן? אם כן מה יחס המרה?

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      במילוי אפשר להמיר בשמן קוקוס, אבל לא שמן רגיל. בהצלחה!

  • חגית says:

    אפשר להוסיף משפר אפייה אם כן מה הכמות ?

  • henit says:

    לא הבנתי איך עושים את הצורה. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים למלבן, מורחים ומגלגלים וחוצים לשניים? ואפשר להוריד את הכמויות לחצי ולעשות עוגה אחת?

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      אין בעיה להכין רק חצי כמות מהמתכון ואז תתקבל עוגה אחת. אפשר ליצור איזו צורה שרוצים – בורג פתוח או סגור: חוצים רולדה ל-2 לאורכה ואז מלפפים את שני החלקים יחד, או שפשוט מלפפים יחד 2 רולדות קטנות. בהצלחה!

      • רחל says:

        האם בבורג פתוח העוגה לא יוצאת יבשה מידיי ?

        • רגע מתוק רגע מתוק says:

          לא, כל עוד מקפידים לא לייבש אותה בתנור ולאפות רק עד שהיא מוכנה. בהצלחה!

  • רותי says:

    נטלי,
    האם אפשר למרוח קרם קוקוס במקום החמאה ואם כן כמה?
    תודה רבה. רותי

  • יפה says:

    שלום שוב,
    מהי הכמות של שוקולד למריחה שצריך למרוח, כך שלא יהיה דל מידי.

  • יפה says:

    שלום רב,
    ברצוני להכין את העוגה שתהייה מוכנה לשעת ערב. האם אפשר להכין את הבצק לילה לפני ולהמשיך אחה”צ למחרת? אשמח על לוח זמנים.

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      אפשר להכין את הבצק לילה קודם ולהתפיח בקערה מכוסה במקרר עד אחה”צ המוקדמים של יום המחרת, אז מעצבים לעוגות, מתפיחים שוב ואופים. בהצלחה!

  • dina says:

    great recipe make it every week for shabbat

  • עידית says:

    נראה מעולה. האם ניתן להשתמש בשמרית? כמה ?
    תודה!!!!!!

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      כן, אין בעיה להשתמש בשמרים טריים (שמרית) בכמות של 30 גרם.

  • רימה says:

    אפשר לוותר על שני החלמונים בבצק? כי אין לי מה לעשות בחלבון אחר כך, ולא מעדיפה לזרוק..

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      אפשר להמיר את 2 החלמונים בביצה אחת, אבל מרקם הבצק יהיה קצת יותר נוקשה ופחות רך. בהצלחה!

  • סהר says:

    לא הבנתי את הקפיצה משלב שני לשלישי יש מצב להסבר?

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      בשלב השני יוצרים 2 רולדות ואז מלפפים אותן זו בזו ליצירת צורת בורג, מתפיחים ואופים.

  • חוה says:

    בצק מדהים לאחת שבחיים לא הכינה עוגת שמרים פשוט מתכון מנצח

  • לאה says:

    האם ניתן להשתמש בקמח שמרים (של אוסם לדוג’)? ובכמה? תודה מראש (-:

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      כן, באותה כמות במקום הקמח ופשוט להשמיט את השמרים. בהצלחה!

  • Anonymous says:

    אפשר בבצק עם סוכרזית במקום סוכר?

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      סוכרזית לא מתאימה לאפייה, אבל אם רוצים עוגה ללא סוכר, אפשר להכין את העוגה עם “כמו סוכר” באותה כמות במקום הסוכר הרגיל. בהצלחה!

  • רועי says:

    האם אפשר ללוש בידיים? אין לי וו לישה :(

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      כן, אפשר ללוש את הבצק בידיים במשך 10-15 דקות עד שהוא רך וגמיש. בהצלחה!

  • קרן says:

    מתכון מעולה! זו פעם ראשונה שעושה עוגת שמרים ויצא לי טעים, ביתי וממש מקצועי. עשיתי עם מילוי של קקאו, סוכר וקינמון. יצא מדהים. שבוע הבא אנסה עם חלבה . מתכון מנצח.
    מאחת שפחדה לעבוד עם שמרים כי מעולם לא הצליחה! מתכון מדוייק!
    המון תודה!

  • רבקה says:

    יצא מושלם! תודה רבה…הכנתי בחמישי האחרון…הכל התחסל! עכשיו מכינה שוב!

  • מורן says:

    האם אפשר להכין 3 עוגות ?

  • פידא says:

    מתכון מוצלח….הילדים אהבו מאוד

  • טובה נדל says:

    יש לי בבית רק קמח תופח. להשתמש איתו במתכון הרגיל?

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      לא, בבצקי שמרים חשוב להשתמש בקמח רגיל ולא תופח, משום שאבקת האפייה שבקמח התפוח משבשת את פעולת התפיחה של השמרים.

  • הדסה says:

    מתכון מצוין!!!!! תמיד יוצא מושלם! אני עושה אותו כל שבת ופשוט לא נשאר פירור.

  • Anonymous says:

    יש לי שאלה דחופה אני באמצע להכין את העוגה ושמתי בטעות כוס וחצי סוכר לכמות כפולב מה עושים?

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      אין ממש אפשרות לשנות אם הבצק כבר מוכן, אבל העוגה פשוט תצא יותר מתוקה. את יכולה לותר על הזיגוג בסירופ וזה יכול קצת למתן את המתיקות. בהצלחה!

  • שמחה כהן says:

    פשוט יצא מושלם!

  • Anonymous says:

    מתכון מדהים!!!
    עשיתי מהם רוגעלך עם ממרח שוקולד יצא משהו משהו

  • פז says:

    וואווו מתכון מושלם אין דברים כאלה!!!!

  • שירה says:

    חייב להשתמש באגוזים או שזה רק תוספת?

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      זוהי רק תוספת, אם לא אוהבים אפשר לותר. בהצלחה!

  • עדן כחלון says:

    היי
    האים אפשר להשתמש בממרח שוקולד במקום החמאה,השוקולד וכו..

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      כן, אין בעיה למלא את העוגות בממרח שוקולד במקום המילוי הכתוב במתכון.

  • Croitoru paula says:

    ואוו. ..טעימה מאוד

  • דבורה says:

    באיזה שמרים כדאי להשתמש היבשים או טריים?

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      זה לא משנה, התוצאה זהה. רק צריך לשים לב ליחסי ההמרה. בהצלחה!

      • Anonymous says:

        רוצה מתכון של שמרים שהבצק לא יהיה כמו לחם נמוך יותר שיצא כמו וופל השאלה במה זה נתון בכמות של השמרים ואם כן כמה ? אשמח לקבל מתכון לשוקולד ביתי פשוט

  • יערה says:

    יצא מעולה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!תודה רבה :)

  • עדי says:

    וואו ייצא אששש!!!!! מתכון סוף הדרך !

  • עדי says:

    וואו ייצא מעולה מתכון פיצוץ!

  • הדר פרידמן says:

    אפשר להשתמש בקמח שמרים במקום קמח ושמרים?

  • שרי צנחני says:

    העוגה נראית טובה מאוד ,אכין אותה בסוף השבוע

  • שרי says:

    הכנתי את העוגה ויצא מעולללה ספגה אינספור מחמאות!

  • שרי says:

    הכנתי את בצק והוא אחרי תפיחה של שעה אבל הוא לא הכפיל את נפחו , מה לעשות?

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      לפעמים זה לוקח קצת יותר משעה, נורא משתנה בהתאם לתנאי הסביבה. נסי לתת לו פשוט עוד קצת זמן תפיחה. בהצלחה!

  • רחל says:

    אין צורך לתת לשמרים לתפוח קודם?לפני העירבול במיקסר?

  • רחל says:

    יוגת שמרים קלה וטובה קל לחתוך ולגלגל אחד בשני מומלץ

  • בתיה שושן says:

    היי מעוניינת להצטרף ולקבל מתכונים תודה

  • עדנה says:

    אפשר קמח מלא ?

  • רינת says:

    מתכון קל ומנצח,,, יאמי

  • איילת says:

    תודה על המתכון

  • Janet says:

    טעים !!! מאוד קל בהכנה!!!

  • יפה says:

    אפשר להמיר את החמאה בנוגט? במילוי?

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      לא, אבל אם רוצים להכין את המלית פרווה אפשר להכין על בסיס מרגרינה ולהוסיף נוגט אם רוצים. בהצלחה!

      • יפה says:

        אם כך אז אולי אפשר להוסיף שמן במקום המרגרינה לנוגט? ואם כן מה הכמות של השמן במקרה כזה?

        • רגע מתוק רגע מתוק says:

          לא במקרה הזה, משום שהשומן צריך להיות מוקשה ולכן שמן לא יתאים, אלא רק מרגרינה לגרסה פרווה. בהצלחה!

  • Anonymous says:

    אפשר להחליף במילת את החמאה אם מחמאה

  • זיוה says:

    האם אפשר לעשות עם בצק שמרים

  • Toby says:

    אי אפשר להגדיל את האותיות באיפד במגע יד האם אפשר להגדיל ואיך
    תודה

    • רגע מתוק רגע מתוק says:

      היי טובי,
      מודה על תגובתך.
      אשמח לתת מענה לפנייתך באם נתקלת בבעית תפעול באתר שלנו
      לשם כך מוזמנת לשלוח עבורנו הודעה פרטית ולציין מספר טלפון ואחזור בהקדם.

      שיהיה לך סופ”ש נעים:)
      ליאת – שירות צרכנים

  • Anonymous says:

    אילנית
    זה ניראה מה זה טוב

השאירו תגובה