אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

אוזני המן במילוי שוקולד ופטל

שילוב טעים של מתוק וחמצמץ באוזני המן ממכרות במיוחד – אוזני המן במילוי שוקולד ופטל עם בצק פריך ונמס בפה עם מלית שוקולד מטריפה מנוקדת בפטל עסיסי.
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: 3 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות: 25-30 אוזני המן קטנות
0 תגובות
מצרכים

לבצק:כוס קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
5 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל
חלמון
1-2 כפות חלב (לפי הצורך)

למילוי שוקולד:75 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמנת מתוקה
ביצה
100 גרם פטל קפוא (לא מופשר)

לקישוט:50 גרם שוקולד חלב מומס

בצק:
  • במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים לתערובת פירורית.
  • מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים מעט חלב בהדרגה.
  • מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
  • במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים לתערובת פירורית.
  • מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים מעט חלב בהדרגה.
  • מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
  • מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים מעט חלב בהדרגה.
  • 1
  • במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים לתערובת פירורית.
  • 2
  • מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים מעט חלב בהדרגה.
  • 3
  • מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
  • מילוי שוקולד ופטל:
    • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
    • מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
    • מוסיפים ביצה וטורפים היטב עד שהיא נטמעת בתערובת.
    • מצננים את המילוי במשך שעה במקרר או עד שהוא מגיע למרקם של ממרח.
    • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
    • מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
    • מוסיפים ביצה וטורפים היטב עד שהיא נטמעת בתערובת.
    • מצננים את המילוי במשך שעה במקרר או עד שהוא מגיע למרקם של ממרח.
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 1
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 2
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 3
  • מוסיפים ביצה וטורפים היטב עד שהיא נטמעת בתערובת.
  • 4
  • מצננים את המילוי במשך שעה במקרר או עד שהוא מגיע למרקם של ממרח.
  • עיצוב ואפייה:
    • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ.
    • קורצים עיגולים בקוטר 6-7 ס"מ ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
    • במרכז כל עיגול מניחים כמות של כפית מהמילוי ועליה פטל קפוא.
    • סוגרים לצורת משולש, תוך הידוק הקצוות היטב.
    • מצננים את אוזני ההמן במקפיא במשך כחצי שעה לפני האפייה.
    • מחממים תנור ל-180 מעלות.
    • אופים במשך 15-20 דקות או עד שהאוזניים מזהיבות בצורה אחידה.
    • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
    • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ.
    • קורצים עיגולים בקוטר 6-7 ס"מ ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
    • במרכז כל עיגול מניחים כמות של כפית מהמילוי ועליה פטל קפוא.
    • סוגרים לצורת משולש, תוך הידוק הקצוות היטב.
    • מצננים את אוזני ההמן במקפיא במשך כחצי שעה לפני האפייה.
    • מחממים תנור ל-180 מעלות.
    • אופים במשך 15-20 דקות או עד שהאוזניים מזהיבות בצורה אחידה.
    • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • קורצים עיגולים בקוטר 6-7 ס"מ ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 1
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ.
  • 2
  • קורצים עיגולים בקוטר 6-7 ס"מ ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 3
  • במרכז כל עיגול מניחים כמות של כפית מהמילוי ועליה פטל קפוא.
  • 4
  • סוגרים לצורת משולש, תוך הידוק הקצוות היטב.
  • 5
  • מצננים את אוזני ההמן במקפיא במשך כחצי שעה לפני האפייה.
  • 6
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 7
  • אופים במשך 15-20 דקות או עד שהאוזניים מזהיבות בצורה אחידה.
  • 8
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • קישוט:
    • ממסים את השוקולד ומעבירים לשק זילוף קטן.
    • מזלפים פסים דקים של שוקולד על גבי אוזני ההמן ומצננים במשך כ-10 דקות במקפיא להתייצבות.
    • ממסים את השוקולד ומעבירים לשק זילוף קטן.
    • מזלפים פסים דקים של שוקולד על גבי אוזני ההמן ומצננים במשך כ-10 דקות במקפיא להתייצבות.
  • מזלפים פסים דקים של שוקולד על גבי אוזני ההמן ומצננים במשך כ-10 דקות במקפיא להתייצבות.
  • 1
  • ממסים את השוקולד ומעבירים לשק זילוף קטן.
  • 2
  • מזלפים פסים דקים של שוקולד על גבי אוזני ההמן ומצננים במשך כ-10 דקות במקפיא להתייצבות.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את האוזני המן בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 4-5 ימים.
    • במקום פטל אפשר להשתמש בכל פרי יער קפוא אחר שאוהבים.
    • אפשר להקפיא את אוזני ההמן בקופסה אטומה עד חודש.
    0 תגובות
    הוסף תגובה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0