אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

דוריאקי dorayaki: פנקיקיים יפניים במילוי קרם פטיסייר שוקולד מריר

פנקייקים דוריאקי הם צמד פנקיקיים אווריריים ושחומים במילוי קרם פטיסייר שוקולד מריר שמגישים עם פירות ומייפל - מושלם לארוחת בראנצ' מושקעת וטעימה במיוחד בסגנון יפני
  • צילום: טל סיון ציפורין
זמן הכנה: שעתיים וחצי
רמת קושי: בינוני
כמות: 8 יחידות
0 תגובות

פנקייק דוריאקי הוא אחד הקינוחים המוכרים המוכרים והאהובים ביפן – במקור מדובר בצמד פנקייקים שמחוברים זה לזה באמצעות אנקו – ממרח שעועית אזוקי מתוקה. בגרסה הזאת החלפנו את הממרח המקורי בקרם פטסייר שוקולדי משגע שאתם חייבים לטעום.

ואם הכנתם אל תשכחו לשתף אותנו בעמוד האינסטגרם שנראה איך יצא לכם.

והנה עוד מתכון מעולה לפנקייקים יפניים אווריריים ורכים כמו עננים.

מצרכים

לפנקייקים:2 ביצים L
1/4 כוס סוכר
2 כפות סירופ מייפל טהור יד מרדכי
3/4 כוס חלב
1 ו-1/4 כוסות קמח תופח

לקרם פטיסייר שוקולד מריר:3/4 כוס חלב
1 חלמון
3 כפות סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כף קורנפלור
80 גרם שוקולד פרה מריר

להגשה:פירות יער טריים
מייפל יד מרדכי

אופן ההכנה:
  • מכינים את הקרם פטיסייר: בסיר בינוני שמים את כל מצרכי הקרם, פרט לשוקולד, וממיסים על אש נמוכה תוך כדי טריפה מתמדת.
  • כשהקרם חלק וללא גושים, וכבר חם, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי והקרם סמיך.
  • מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  • מכינים את הפנקייקים: שמים בקערה את כל המצרכים פרט לקמח וטורפים היטב.
  • מוסיפים את הקמח וטורפים.
  • במחבת פנקייקים שמים 2 כפות מהבלילה ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה. מצננים מעט את הפנקייקים.
  • מניחים פנקייק על צלחת ומורחים מעל קרם שוקולד מריר בנדיבות. מכסים בפנקייק נוסף כך שנוצר מעין סנדביץ. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה והקרם.
  • מגישים עם פירות וסירופ מייפל.
  • מכינים את הקרם פטיסייר: בסיר בינוני שמים את כל מצרכי הקרם, פרט לשוקולד, וממיסים על אש נמוכה תוך כדי טריפה מתמדת.
  • כשהקרם חלק וללא גושים, וכבר חם, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי והקרם סמיך.
  • מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  • מכינים את הפנקייקים: שמים בקערה את כל המצרכים פרט לקמח וטורפים היטב.
  • מוסיפים את הקמח וטורפים.
  • במחבת פנקייקים שמים 2 כפות מהבלילה ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה. מצננים מעט את הפנקייקים.
  • מניחים פנקייק על צלחת ומורחים מעל קרם שוקולד מריר בנדיבות. מכסים בפנקייק נוסף כך שנוצר מעין סנדביץ. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה והקרם.
  • מגישים עם פירות וסירופ מייפל.
  • כשהקרם חלק וללא גושים, וכבר חם, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי והקרם סמיך.
  • 1
  • מכינים את הקרם פטיסייר: בסיר בינוני שמים את כל מצרכי הקרם, פרט לשוקולד, וממיסים על אש נמוכה תוך כדי טריפה מתמדת.
  • 2
  • כשהקרם חלק וללא גושים, וכבר חם, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי והקרם סמיך.
  • 3
  • מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  • 4
  • מכינים את הפנקייקים: שמים בקערה את כל המצרכים פרט לקמח וטורפים היטב.
  • 5
  • מוסיפים את הקמח וטורפים.
  • 6
  • במחבת פנקייקים שמים 2 כפות מהבלילה ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה. מצננים מעט את הפנקייקים.
  • 7
  • מניחים פנקייק על צלחת ומורחים מעל קרם שוקולד מריר בנדיבות. מכסים בפנקייק נוסף כך שנוצר מעין סנדביץ. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה והקרם.
  • 8
  • מגישים עם פירות וסירופ מייפל.
  • 8
    דורייקי dorayaki: פנקיקיים יפניים במילוי קרם פטיסייר שוקולד מריר
    הטיפ שלנו
    0 תגובות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0