חלת עוגת רוגלך מבצק שמרים קל להכנה, רך וטעים, מלאה בשבילים של שוקולד, קצת מזכירה רוגלך, רק הרבה יותר גדול ומפנק. העוגה שתגנוב את ההצגה בכל פעם שתכינו אותה
צילום: טל סיון ציפורין
זמן הכנה:
3 שעות
רמת קושי:
בינוני
כמות:
2 חלות בינוניות
אהבתם? אל תשכחו לשתף
5
תגובות
מצרכים
מצרכים לבצק:500 גרם ( 3 ו-1/2 כוסות) קמח לבן 10 גרם (כף) שמרים יבשים 100 גרם (1/2 כוס) סוכר 1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה 2 ביצים L 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
למילוי:120 גרם (3/4 כוס) סוכר חום דמררה 100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר (לא מומסת) 3 כפות קקאו 100 גרם שוקולד פרה מריר או חלב
לסירופ סוכר ולציפוי:1 ביצה L 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס מים סוכר גבישי – לא חובה
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט לחמאה ולשים במשך 4 דקות. מוסיפים את החמאה ולשים עוד 8 דקות על מהירות נמוכה. מכסים ומתפיחים בחוץ שעה או לילה במקרר.
בינתיים מערבבים בקערה חמאה, קקאו וסוכר חום. אם המילוי רך מדי מעבירים למקרר לכמה דקות עד שהוא במרקם של ממרח שוקולד נוח למריחה.
קוצצים את השוקולד לצ'אנקים קטנים יחסית (כל קובייה ל-4).
חוצים את הבצק לשניים ומרדדים כל חצי למלבן בעובי 1/2 ס"מ ומורחים מעל את המילוי.
מקפלים שליש מהבצק מצד ימין לאמצע ואז את השליש מצד שמאל שוב לאמצע כמו ספר סגור. מרדדים שוב את הבצק המקופל למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
מפזרים את השוקולד הקצוץ על הבצק ומגלגלים, מהצד הרחב, לרולדה הדוקה.
מחלקים את הרולדה ל-3 גלילים קצרים יותר וקולעים מהם חלה.
חוזרים על שלבים 4-7 פעם שניה עם החצי השני של הבצק לחלה שניה.
מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה, מכסים ומתפיחים במשך 45 דקות.
מברישים בביצה טרופה, מפזרים גבישי סוכר במידה ויש בבית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהעוגה זהובה.
בינתיים מרתיחים בסיר סוכר ומים עד שהסוכר נמס וכשהעוגה יוצאת מהתנור מספיגים אותה בסירופ.
מצננים מעט ומגישים לצד ספל קפה נמס פלטינום קלאסיק.
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט לחמאה ולשים במשך 4 דקות. מוסיפים את החמאה ולשים עוד 8 דקות על מהירות נמוכה. מכסים ומתפיחים בחוץ שעה או לילה במקרר.
בינתיים מערבבים בקערה חמאה, קקאו וסוכר חום. אם המילוי רך מדי מעבירים למקרר לכמה דקות עד שהוא במרקם של ממרח שוקולד נוח למריחה.
קוצצים את השוקולד לצ'אנקים קטנים יחסית (כל קובייה ל-4).
חוצים את הבצק לשניים ומרדדים כל חצי למלבן בעובי 1/2 ס"מ ומורחים מעל את המילוי.
מקפלים שליש מהבצק מצד ימין לאמצע ואז את השליש מצד שמאל שוב לאמצע כמו ספר סגור. מרדדים שוב את הבצק המקופל למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
מפזרים את השוקולד הקצוץ על הבצק ומגלגלים, מהצד הרחב, לרולדה הדוקה.
מחלקים את הרולדה ל-3 גלילים קצרים יותר וקולעים מהם חלה.
חוזרים על שלבים 4-7 פעם שניה עם החצי השני של הבצק לחלה שניה.
מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה, מכסים ומתפיחים במשך 45 דקות.
מברישים בביצה טרופה, מפזרים גבישי סוכר במידה ויש בבית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהעוגה זהובה.
בינתיים מרתיחים בסיר סוכר ומים עד שהסוכר נמס וכשהעוגה יוצאת מהתנור מספיגים אותה בסירופ.
מצננים מעט ומגישים לצד ספל קפה נמס פלטינום קלאסיק.
בינתיים מערבבים בקערה חמאה, קקאו וסוכר חום. אם המילוי רך מדי מעבירים למקרר לכמה דקות עד שהוא במרקם של ממרח שוקולד נוח למריחה.
1
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט לחמאה ולשים במשך 4 דקות. מוסיפים את החמאה ולשים עוד 8 דקות על מהירות נמוכה. מכסים ומתפיחים בחוץ שעה או לילה במקרר.
2
בינתיים מערבבים בקערה חמאה, קקאו וסוכר חום. אם המילוי רך מדי מעבירים למקרר לכמה דקות עד שהוא במרקם של ממרח שוקולד נוח למריחה.
3
קוצצים את השוקולד לצ'אנקים קטנים יחסית (כל קובייה ל-4).
4
חוצים את הבצק לשניים ומרדדים כל חצי למלבן בעובי 1/2 ס"מ ומורחים מעל את המילוי.
5
מקפלים שליש מהבצק מצד ימין לאמצע ואז את השליש מצד שמאל שוב לאמצע כמו ספר סגור. מרדדים שוב את הבצק המקופל למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
6
מפזרים את השוקולד הקצוץ על הבצק ומגלגלים, מהצד הרחב, לרולדה הדוקה.
7
מחלקים את הרולדה ל-3 גלילים קצרים יותר וקולעים מהם חלה.
8
חוזרים על שלבים 4-7 פעם שניה עם החצי השני של הבצק לחלה שניה.
9
מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה, מכסים ומתפיחים במשך 45 דקות.
10
מברישים בביצה טרופה, מפזרים גבישי סוכר במידה ויש בבית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהעוגה זהובה.
11
בינתיים מרתיחים בסיר סוכר ומים עד שהסוכר נמס וכשהעוגה יוצאת מהתנור מספיגים אותה בסירופ.
12
מצננים מעט ומגישים לצד ספל קפה נמס פלטינום קלאסיק.
היי רונה,
איזה כיף לשמוע שאהבת, בקרוב יתווספו גם סרטונים, שווה לעקוב (:
שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה
הנני מסכים כי הפרטים וכל עדכון שלהם שמסרתי ושאמסור ישמרו במאגרי מידע ממוכנים ו/או במאגרי לקוחות של חברות בשטראוס גרופ בע"מ ו/או חברות בת בקבוצה ו/או מי מטעמן (להלן: "שטראוס גרופ").
ידוע לי ומוסכם עלי שהמידע ישמש את שטראוס גרופ לצורך פעילותה ו/או כמאגר דיוור ישיר ו/או לצורך משלוח דבר פרסומת, כהגדרתו בחוק התקשורת (בזק ושידורים), תשמ"ב-1982, לרבות מידע על מוצרים, הטבות,
אשר לדעת שטראוס גרופ עשויים לעניין אותי, בין באמצעות פקסימיליה, מערכת חיוג אוטומטי, הודעה אלקטרונית או הודעת מסר קצר, ובין בכל דרך אחרת. אם לא אהיה מעוניין במידע או בפניה כאמור, אוכל להודיע על כך לשטראוס גרופ בכל עת.
תשתמשי בשמנת צמחית או ריצ'
היי נראה ונשמע טעים ברמות חבל שאין תמונות מצורפות להדרכת הקיפולים היה קל ונוח יותר
היי רונה,
איזה כיף לשמוע שאהבת, בקרוב יתווספו גם סרטונים, שווה לעקוב (:
שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה
נשמע מעולה אשמח לדעת אם אפשר לעשות אותה פרווה אם כן מה יהיה המתכון תודה ושנה טובה ומתוקה כדבש
היי אהרן,
לגרסה פרווה אפשר להמיר את השמנת חמוצה בקרם קוקוס ואת החמאה במילוי בשמן קוקוס.
שתהיה שנה טובה ומתוקה (: