אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

חלת עוגת רוגלך

חלת עוגת רוגלך מבצק שמרים קל להכנה, רך וטעים, מלאה בשבילים של שוקולד, קצת מזכירה רוגלך, רק הרבה יותר גדול ומפנק. העוגה שתגנוב את ההצגה בכל פעם שתכינו אותה
  • צילום: טל סיון ציפורין
זמן הכנה: 3 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות: 2 חלות בינוניות
0 תגובות
מצרכים

מצרכים לבצק:500 גרם ( 3 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
10 גרם (כף) שמרים יבשים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
2 ביצים L
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

למילוי:120 גרם (3/4 כוס) סוכר חום דמררה
100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר (לא מומסת)
3 כפות קקאו
100 גרם שוקולד פרה מריר או חלב

לסירופ סוכר ולציפוי:1 ביצה L
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
סוכר גבישי – לא חובה

להגשה:ספל קפה נמס פלטינום קלאסיק

אופן הכנה:
  • בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט לחמאה ולשים במשך 4 דקות. מוסיפים את החמאה ולשים עוד 8 דקות על מהירות נמוכה. מכסים ומתפיחים בחוץ שעה או לילה במקרר.
  • בינתיים מערבבים בקערה חמאה, קקאו וסוכר חום. אם המילוי רך מדי מעבירים למקרר לכמה דקות עד שהוא במרקם של ממרח שוקולד נוח למריחה.
  • קוצצים את השוקולד לצ'אנקים קטנים יחסית (כל קובייה ל-4).
  • חוצים את הבצק לשניים ומרדדים כל חצי למלבן בעובי 1/2 ס"מ ומורחים מעל את המילוי.
  • מקפלים שליש מהבצק מצד ימין לאמצע ואז את השליש מצד שמאל שוב לאמצע כמו ספר סגור. מרדדים שוב את הבצק המקופל למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
  • מפזרים את השוקולד הקצוץ על הבצק ומגלגלים, מהצד הרחב, לרולדה הדוקה.
  • מחלקים את הרולדה ל-3 גלילים קצרים יותר וקולעים מהם חלה.
  • מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה, מכסים ומתפיחים במשך 45 דקות.
  • מברישים בביצה טרופה, מפזרים גבישי סוכר במידה ויש בבית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהעוגה זהובה.
  • בינתיים מרתיחים בסיר סוכר ומים עד שהסוכר נמס וכשהעוגה יוצאת מהתנור מספיגים אותה בסירופ.
  • מצננים מעט ומגישים לצד ספל קפה נמס פלטינום קלאסיק.
  • בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט לחמאה ולשים במשך 4 דקות. מוסיפים את החמאה ולשים עוד 8 דקות על מהירות נמוכה. מכסים ומתפיחים בחוץ שעה או לילה במקרר.
  • בינתיים מערבבים בקערה חמאה, קקאו וסוכר חום. אם המילוי רך מדי מעבירים למקרר לכמה דקות עד שהוא במרקם של ממרח שוקולד נוח למריחה.
  • קוצצים את השוקולד לצ'אנקים קטנים יחסית (כל קובייה ל-4).
  • חוצים את הבצק לשניים ומרדדים כל חצי למלבן בעובי 1/2 ס"מ ומורחים מעל את המילוי.
  • מקפלים שליש מהבצק מצד ימין לאמצע ואז את השליש מצד שמאל שוב לאמצע כמו ספר סגור. מרדדים שוב את הבצק המקופל למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
  • מפזרים את השוקולד הקצוץ על הבצק ומגלגלים, מהצד הרחב, לרולדה הדוקה.
  • מחלקים את הרולדה ל-3 גלילים קצרים יותר וקולעים מהם חלה.
  • מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה, מכסים ומתפיחים במשך 45 דקות.
  • מברישים בביצה טרופה, מפזרים גבישי סוכר במידה ויש בבית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהעוגה זהובה.
  • בינתיים מרתיחים בסיר סוכר ומים עד שהסוכר נמס וכשהעוגה יוצאת מהתנור מספיגים אותה בסירופ.
  • מצננים מעט ומגישים לצד ספל קפה נמס פלטינום קלאסיק.
  • בינתיים מערבבים בקערה חמאה, קקאו וסוכר חום. אם המילוי רך מדי מעבירים למקרר לכמה דקות עד שהוא במרקם של ממרח שוקולד נוח למריחה.
  • 1
  • בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט לחמאה ולשים במשך 4 דקות. מוסיפים את החמאה ולשים עוד 8 דקות על מהירות נמוכה. מכסים ומתפיחים בחוץ שעה או לילה במקרר.
  • 2
  • בינתיים מערבבים בקערה חמאה, קקאו וסוכר חום. אם המילוי רך מדי מעבירים למקרר לכמה דקות עד שהוא במרקם של ממרח שוקולד נוח למריחה.
  • 3
  • קוצצים את השוקולד לצ'אנקים קטנים יחסית (כל קובייה ל-4).
  • 4
  • חוצים את הבצק לשניים ומרדדים כל חצי למלבן בעובי 1/2 ס"מ ומורחים מעל את המילוי.
  • 5
  • מקפלים שליש מהבצק מצד ימין לאמצע ואז את השליש מצד שמאל שוב לאמצע כמו ספר סגור. מרדדים שוב את הבצק המקופל למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
  • 6
  • מפזרים את השוקולד הקצוץ על הבצק ומגלגלים, מהצד הרחב, לרולדה הדוקה.
  • 7
  • מחלקים את הרולדה ל-3 גלילים קצרים יותר וקולעים מהם חלה.
  • 8
  • מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה, מכסים ומתפיחים במשך 45 דקות.
  • 9
  • מברישים בביצה טרופה, מפזרים גבישי סוכר במידה ויש בבית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהעוגה זהובה.
  • 10
  • בינתיים מרתיחים בסיר סוכר ומים עד שהסוכר נמס וכשהעוגה יוצאת מהתנור מספיגים אותה בסירופ.
  • 11
  • מצננים מעט ומגישים לצד ספל קפה נמס פלטינום קלאסיק.
  • 11
    חלת עוגת רוגלך
    הטיפ שלנו
    0 תגובות
    הוסף תגובה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0