אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

לחמניות במילוי שוקולד

לחמניות שוקולד רכות כמו עננים, ב-3 גוונים שונים ועם מגוון מילויים טעימים ומפתיעים במיוחד שמתגלים רק בביס הראשון
  • מתכון: ליאור משיח
  • צילום סטילס: טל סיון ציפורין
  • צילום והפקת סרטון: פודי
זמן הכנה: 4 ו-1/2 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות: כ-26 לחמניות
סרטון
0 תגובות

לחמניות שוקולד מבצק נוח לעבודה מפוצצות בשוקולד. הבצק הרך והאוורירי והמילוי האקסטרה שוקולדי הופכים אותן לממכרות במיוחד. הילדים ישתגעו עליהן!

הכנתם? שתפו אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם.

ואם אהבתם את המתכון הזה אתם חייבים להכין את הפפיוני שוקולד המטריפים האלה.

מצרכים

לבצק:1 ו-1/3 כוסות (320 גרם) חלב
1/2 כוס ו-2 כפות (120 גרם) סוכר לבן
1 כף שטוחה (8 גרם) שמרים יבשים
3 ו-3/4 כוסות (520 גרם) קמח לבן
4 כפות (40 גרם) אבקת קקאו
1 כפית (6 גרם) מלח
115 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

למילוי (בוחרים מה שאוהבים):100 גרם שוקולד פרה מריר
100 גרם שוקולד פרה חלב
100 גרם שוקולד פרה לבן
100 גרם שוקולד פרה בלונדי
ממרחית בטעם שוקולד
ממרחית בטעם חלב
ממרח אקסטרה שוקולד

אופן ההכנה:
  • מעבדים במיקסר עם וו לישה את החלב, הסוכר, השמרים, הקמח והמלח עד לקבלת בצק חלק, אחיד וחזק – זה לוקח כ-5 דקות.
  • מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שהיא נטמעת לחלוטין.
  • יוצרים מהבצק כדור, ומחלקים אותו ל-3.
  • שליש אחד, הופכים לכדור ומניחים בקערה משומנת קלות לתפיחה, מכוסה במגבת או ניילון נצמד.
  • לכדור השני, מוסיפים 1 כף אבקת קקאו, וממשיכים ללוש עד שהקקאו נטמע היטב בבצק, ומעניק לו גוון חום בהיר. הופכים לכדור, ומתפיחים כמו כדור הבצק הראשון.
  • לחתיכת הבצק השלישית מוסיפים 3 כפות אבקת קקאו, וממשיכים ללוש עד שהקקאו נטמע היטב בבצק, ומעניק לו גוון חום כהה. מכסים את הקערה במגבת או בניילון נצמד, ומניחים לתפיחה של שעה וחצי.
  • לאחר התפיחה, מחלקים את הבצקים לכ-26 חלקים במשקל 50 גרם כל אחד, ויוצרים עיגולים. מניחים על משטח העבודה ומכסים במגבת.
  • לאחר כ-5 דקות, מרדדים בעזרת מערוך כל כדור לעיגול בקוטר 8-10 סנטימטר, וממלאים ב-2 קוביות של שוקולד. חשוב למלא בקוביות בצבע הפוך מצבע הבצק, לדוגמא, אם הבצק מאוד כהה, נמלא בשוקולד לבן או בלונדי. אם הבצק בהיר, נמלא בשוקולד מריר או חלב.
  • אפשר גם למלא בממרחית בטעם שוקולד או ממרחית בטעם חלב. מה בוחרים? גם וגם 😊 אם שמנו קוביית שוקולד לבן נוסיף מעליה ממרחית בטעם חלב ואם שמנו קוביית שוקולד חלב/מריר נשים ממרחית בטעם שוקולד.
  • סוגרים כל חתיכת בצק ללחמניה ממולאת בשוקולד ומניחים על מגש אפייה. חשוב שהחלק העליון של הלחמניות יהיה חלק ויפה.
  • מניחים את הכדורים בתבנית עגולה גדולה, ברווחים של כ-2 סנטימטר, ומפזרים את הצבעים כך שיהיה גיוון. מכסים היטב ומניחים לתפיחה של 1.5-2 שעות.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מברישים ביצה על הלחמניות ואופים במשך 25-30 דקות.
  • מעבדים במיקסר עם וו לישה את החלב, הסוכר, השמרים, הקמח והמלח עד לקבלת בצק חלק, אחיד וחזק – זה לוקח כ-5 דקות.
  • מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שהיא נטמעת לחלוטין.
  • יוצרים מהבצק כדור, ומחלקים אותו ל-3.
  • שליש אחד, הופכים לכדור ומניחים בקערה משומנת קלות לתפיחה, מכוסה במגבת או ניילון נצמד.
  • לכדור השני, מוסיפים 1 כף אבקת קקאו, וממשיכים ללוש עד שהקקאו נטמע היטב בבצק, ומעניק לו גוון חום בהיר. הופכים לכדור, ומתפיחים כמו כדור הבצק הראשון.
  • לחתיכת הבצק השלישית מוסיפים 3 כפות אבקת קקאו, וממשיכים ללוש עד שהקקאו נטמע היטב בבצק, ומעניק לו גוון חום כהה. מכסים את הקערה במגבת או בניילון נצמד, ומניחים לתפיחה של שעה וחצי.
  • לאחר התפיחה, מחלקים את הבצקים לכ-26 חלקים במשקל 50 גרם כל אחד, ויוצרים עיגולים. מניחים על משטח העבודה ומכסים במגבת.
  • לאחר כ-5 דקות, מרדדים בעזרת מערוך כל כדור לעיגול בקוטר 8-10 סנטימטר, וממלאים ב-2 קוביות של שוקולד. חשוב למלא בקוביות בצבע הפוך מצבע הבצק, לדוגמא, אם הבצק מאוד כהה, נמלא בשוקולד לבן או בלונדי. אם הבצק בהיר, נמלא בשוקולד מריר או חלב.
  • אפשר גם למלא בממרחית בטעם שוקולד או ממרחית בטעם חלב. מה בוחרים? גם וגם 😊 אם שמנו קוביית שוקולד לבן נוסיף מעליה ממרחית בטעם חלב ואם שמנו קוביית שוקולד חלב/מריר נשים ממרחית בטעם שוקולד.
  • סוגרים כל חתיכת בצק ללחמניה ממולאת בשוקולד ומניחים על מגש אפייה. חשוב שהחלק העליון של הלחמניות יהיה חלק ויפה.
  • מניחים את הכדורים בתבנית עגולה גדולה, ברווחים של כ-2 סנטימטר, ומפזרים את הצבעים כך שיהיה גיוון. מכסים היטב ומניחים לתפיחה של 1.5-2 שעות.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מברישים ביצה על הלחמניות ואופים במשך 25-30 דקות.
  • מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שהיא נטמעת לחלוטין.
  • 1
  • מעבדים במיקסר עם וו לישה את החלב, הסוכר, השמרים, הקמח והמלח עד לקבלת בצק חלק, אחיד וחזק – זה לוקח כ-5 דקות.
  • 2
  • מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שהיא נטמעת לחלוטין.
  • 3
  • יוצרים מהבצק כדור, ומחלקים אותו ל-3.
  • 4
  • שליש אחד, הופכים לכדור ומניחים בקערה משומנת קלות לתפיחה, מכוסה במגבת או ניילון נצמד.
  • 5
  • לכדור השני, מוסיפים 1 כף אבקת קקאו, וממשיכים ללוש עד שהקקאו נטמע היטב בבצק, ומעניק לו גוון חום בהיר. הופכים לכדור, ומתפיחים כמו כדור הבצק הראשון.
  • 6
  • לחתיכת הבצק השלישית מוסיפים 3 כפות אבקת קקאו, וממשיכים ללוש עד שהקקאו נטמע היטב בבצק, ומעניק לו גוון חום כהה. מכסים את הקערה במגבת או בניילון נצמד, ומניחים לתפיחה של שעה וחצי.
  • 7
  • לאחר התפיחה, מחלקים את הבצקים לכ-26 חלקים במשקל 50 גרם כל אחד, ויוצרים עיגולים. מניחים על משטח העבודה ומכסים במגבת.
  • 8
  • לאחר כ-5 דקות, מרדדים בעזרת מערוך כל כדור לעיגול בקוטר 8-10 סנטימטר, וממלאים ב-2 קוביות של שוקולד. חשוב למלא בקוביות בצבע הפוך מצבע הבצק, לדוגמא, אם הבצק מאוד כהה, נמלא בשוקולד לבן או בלונדי. אם הבצק בהיר, נמלא בשוקולד מריר או חלב.
  • 9
  • אפשר גם למלא בממרחית בטעם שוקולד או ממרחית בטעם חלב. מה בוחרים? גם וגם 😊 אם שמנו קוביית שוקולד לבן נוסיף מעליה ממרחית בטעם חלב ואם שמנו קוביית שוקולד חלב/מריר נשים ממרחית בטעם שוקולד.
  • 10
  • סוגרים כל חתיכת בצק ללחמניה ממולאת בשוקולד ומניחים על מגש אפייה. חשוב שהחלק העליון של הלחמניות יהיה חלק ויפה.
  • 11
  • מניחים את הכדורים בתבנית עגולה גדולה, ברווחים של כ-2 סנטימטר, ומפזרים את הצבעים כך שיהיה גיוון. מכסים היטב ומניחים לתפיחה של 1.5-2 שעות.
  • 12
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 13
  • מברישים ביצה על הלחמניות ואופים במשך 25-30 דקות.
  • 13
    לחמניות במילוי שוקולד
    0 תגובות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0