מוס שוקולד קלאסי אמנם מכיל ביצים שלא עוברות בישול, אבל את המוס הבא מכינים בקלי קלות, בלי ביצים ובלי יותר מדי מאמץ, והוא פשוט מעולה. שוקולד ושמנת מתוקה, זה כל מה שתצטרכו כדי להכין את העונג הבא, ואם תוסיפו לו גם קצת אגוזים קלויים מעל או פירורי עוגיות תקבלו קינוח מושלם במינימום השקעה. הוא אינו מכיל קמח ולכן מתאים גם כקינוח לפסח ולנמנעים מגלוטן, ואפילו יש לו גרסה פרווה טבעונית, שבוודאי תשמחו לאמץ.
מתכון: נטלי לוין, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה:
3 שעות
רמת קושי:
קל
כמות:
5-6 כוסות אישיות בנפח 200 מ"ל
ללא גלוטן
פרווה
טבעוני
אהבתם? אל תשכחו לשתף
79
תגובות
מצרכים
200 גרם שוקולד מריר 60% עלית 500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה או קרם קוקוס
מוסיפים לקערה 250 מ"ל שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהתערובת אחידה.
מצננים את תערובת השוקולד במקרר במשך 2-3 שעות לפחות, או עד שהיא קרה לגמרי.
מעבירים את תערובת השוקולד הקרה לקערת מיקסר ומוסיפים פנימה את יתרת השמנת.
מקציפים יחד במהירות גבוהה עד שמתקבל מוס אחיד ומעט רך.
מעבירים את המוס לשק זילוף וממלאים את הכוסות עד ל-2/3 מגובהן.
מקשטים בשוקולד קצוץ ומגישים.
שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
מוסיפים לקערה 250 מ"ל שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהתערובת אחידה.
מצננים את תערובת השוקולד במקרר במשך 2-3 שעות לפחות, או עד שהיא קרה לגמרי.
מעבירים את תערובת השוקולד הקרה לקערת מיקסר ומוסיפים פנימה את יתרת השמנת.
מקציפים יחד במהירות גבוהה עד שמתקבל מוס אחיד ומעט רך.
מעבירים את המוס לשק זילוף וממלאים את הכוסות עד ל-2/3 מגובהן.
מקשטים בשוקולד קצוץ ומגישים.
מוסיפים לקערה 250 מ"ל שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהתערובת אחידה.
1
שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
2
מוסיפים לקערה 250 מ"ל שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהתערובת אחידה.
3
מצננים את תערובת השוקולד במקרר במשך 2-3 שעות לפחות, או עד שהיא קרה לגמרי.
4
מעבירים את תערובת השוקולד הקרה לקערת מיקסר ומוסיפים פנימה את יתרת השמנת.
5
מקציפים יחד במהירות גבוהה עד שמתקבל מוס אחיד ומעט רך.
6
מעבירים את המוס לשק זילוף וממלאים את הכוסות עד ל-2/3 מגובהן.
7
מקשטים בשוקולד קצוץ ומגישים.
אהבתם? אל תשכחו לשתף
הטיפ שלנו
שומרים את כוסיות המוס, עטופות היטב בניילון נצמד, עד שבוע במקרר. מומלץ להוציא לטמפרטורת החדר כ-10 דקות לפני ההגשה.
גרסה פרווה/ טבעונית: במקום שמנת מתוקה משתמשים בקרם קוקוס (לפחות 17% שומן). חשוב לקרר את הקרם קוקוס היטב לפני ההקצפה ולהשתמש רק בחלק השומני (שמתקשה במקרר).
אפשר לקשט באגוזים קצוצים, שוקולד חלב או לבן.
המוס אינו מכיל גלוטן ולכן מתאים גם כקינוח לפסח או לנמנעים מגלוטן.
הנני מסכים כי הפרטים וכל עדכון שלהם שמסרתי ושאמסור ישמרו במאגרי מידע ממוכנים ו/או במאגרי לקוחות של חברות בשטראוס גרופ בע"מ ו/או חברות בת בקבוצה ו/או מי מטעמן (להלן: "שטראוס גרופ").
ידוע לי ומוסכם עלי שהמידע ישמש את שטראוס גרופ לצורך פעילותה ו/או כמאגר דיוור ישיר ו/או לצורך משלוח דבר פרסומת, כהגדרתו בחוק התקשורת (בזק ושידורים), תשמ"ב-1982, לרבות מידע על מוצרים, הטבות,
אשר לדעת שטראוס גרופ עשויים לעניין אותי, בין באמצעות פקסימיליה, מערכת חיוג אוטומטי, הודעה אלקטרונית או הודעת מסר קצר, ובין בכל דרך אחרת. אם לא אהיה מעוניין במידע או בפניה כאמור, אוכל להודיע על כך לשטראוס גרופ בכל עת.
וכאשר שמים קרם קוקוס גם צריך להקציף אחרי הקרור?
נכון, בדיוק.
אני בשלב ההתחלה תערובת עדיין במקרר ובינתיים אני ממש מרוצה מהטעם של זה
מדהים וכל כך קל להכין. אלפי תודות וחג שמח
ממש מרוצה. כבר פעם שנייה שאני עושה את זה בשבועיים האחרונים. עשיתי בדיוק לפי המתכון והפעם שילשתי אות… תודה רבה!!!
אני ממליצה את השמנת מתוקה קודם להקציף ואז לקפל עם השוקולד המומס… אחרת סתם יוצא שוקו
מתכון נורא ואיום. הכנתי ערב לפני שהייתי צריכה להגיש ונותר שוקו מררררר כל מה שניסיתי לא עזר. בזבוז מוצרים ואין לי מה להגיש
זה הופך לשוקו עם בועות.
מערבבת כבר רבע שעה ולא קורה כלום
בטוח שהשמנת קרה מספיק? שאת מקציפה במהירות גבוהה מספיק?
האם ניתן להכין בלי מיקסר- לערבב ידנית?
אפשר עם ריץ׳ במקום קרם קוקוס?
אין בעיה, באותה כמות.
הכנתי לפסח ויצא מדהים. כולם נהנו