מעבר לתפריט תחתון
הפעל הדגשת קישורים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

מוס שוקולד ב-2 מצרכים

מוס שוקולד קלאסי אמנם מכיל ביצים שלא עוברות בישול, אבל את המוס הבא מכינים בקלי קלות, בלי ביצים ובלי יותר מדי מאמץ, והוא פשוט מעולה. שוקולד ושמנת מתוקה, זה כל מה שתצטרכו כדי להכין את העונג הבא, ואם תוסיפו לו גם קצת אגוזים קלויים מעל או פירורי עוגיות תקבלו קינוח מושלם במינימום השקעה. הוא אינו מכיל קמח ולכן מתאים גם כקינוח לפסח ולנמנעים מגלוטן, ואפילו יש לו גרסה פרווה טבעונית, שבוודאי תשמחו לאמץ.
  • מתכון: נטלי לוין, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
הוסף למועדפים שלי
זמן הכנה: 3 שעות
רמת קושי: קל
כמות: 5-6 כוסות אישיות בנפח 200 מ"ל
ללא גלוטן
פרווה
טבעוני
70 תגובות
מצרכים

200 גרם שוקולד מריר 60%
500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה או קרם קוקוס

לקישוט:שוקולד קצוץ

אופן ההכנה
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים לקערה 250 מ”ל שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהתערובת אחידה.
  • מצננים את תערובת השוקולד במקרר במשך 2-3 שעות לפחות, או עד שהיא קרה לגמרי.
  • מעבירים את תערובת השוקולד הקרה לקערת מיקסר ומוסיפים פנימה את יתרת השמנת.
  • מקציפים יחד במהירות גבוהה עד שמתקבל מוס אחיד ומעט רך.
  • מעבירים את המוס לשק זילוף וממלאים את הכוסות עד ל-2/3 מגובהן.
  • מקשטים בשוקולד קצוץ ומגישים.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים לקערה 250 מ”ל שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהתערובת אחידה.
  • מצננים את תערובת השוקולד במקרר במשך 2-3 שעות לפחות, או עד שהיא קרה לגמרי.
  • מעבירים את תערובת השוקולד הקרה לקערת מיקסר ומוסיפים פנימה את יתרת השמנת.
  • מקציפים יחד במהירות גבוהה עד שמתקבל מוס אחיד ומעט רך.
  • מעבירים את המוס לשק זילוף וממלאים את הכוסות עד ל-2/3 מגובהן.
  • מקשטים בשוקולד קצוץ ומגישים.
  • מוסיפים לקערה 250 מ”ל שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהתערובת אחידה.
  • 1
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 2
  • מוסיפים לקערה 250 מ”ל שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהתערובת אחידה.
  • 3
  • מצננים את תערובת השוקולד במקרר במשך 2-3 שעות לפחות, או עד שהיא קרה לגמרי.
  • 4
  • מעבירים את תערובת השוקולד הקרה לקערת מיקסר ומוסיפים פנימה את יתרת השמנת.
  • 5
  • מקציפים יחד במהירות גבוהה עד שמתקבל מוס אחיד ומעט רך.
  • 6
  • מעבירים את המוס לשק זילוף וממלאים את הכוסות עד ל-2/3 מגובהן.
  • 7
  • מקשטים בשוקולד קצוץ ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את כוסיות המוס, עטופות היטב בניילון נצמד, עד שבוע במקרר. מומלץ להוציא לטמפרטורת החדר כ-10 דקות לפני ההגשה.
    • גרסה פרווה/ טבעונית: במקום שמנת מתוקה משתמשים בקרם קוקוס (לפחות 17% שומן). חשוב לקרר את הקרם קוקוס היטב לפני ההקצפה ולהשתמש רק בחלק השומני (שמתקשה במקרר).
    • אפשר לקשט באגוזים קצוצים, שוקולד חלב או לבן.
    • המוס אינו מכיל גלוטן ולכן מתאים גם כקינוח לפסח או לנמנעים מגלוטן.
    70 תגובות
    הוסף תגובה
    1. עפרי הגיב:

      האם ניתן להכין בלי מיקסר- לערבב ידנית?

    2. נועה הגיב:

      אפשר עם ריץ׳ במקום קרם קוקוס?

    3. אושר הגיב:

      הכנתי לפסח ויצא מדהים. כולם נהנו

    4. בלה הגיב:

      היי,
      אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום מריר? או שעדיף מריר? תודה מראש!

    5. אנונימי הגיב:

      ניתן לערבב בבלנדר?

    6. מישהו הגיב:

      זה הופך לסתם נוזל שוקולד כמו שוקו מאוד מתוק

    7. גליה הגיב:

      שלום, רציתי לדעת אם אני עושה את המתכון עם שוקולד חלב, הכמויות הן אותן כמויות??

    8. מרי הגיב:

      האם בשלב שממיסים את הקרם קוקוס עם השוקולד צריך להשתמש גם רק בחלק המוקשה?

    9. זהבה הגיב:

      לכמה מנות מספיקה כמות זו?

    10. גיזל הגיב:

      האם ניתן להכין מראש ולהקפיא

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0