אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

מיני סופגניות אשל עם רוטב שוקולד

בלי שמרים ובקלי קלות - מיני סופגניות אשל נוסטלגיות שמכינים בכמה דקות עבודה ומגישים עם רוטב שוקולד חם.
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 18 סופגניות קטנות
10 תגובות
מצרכים

לסופגניות:2 כפות סוכר
קורט מלח
1 מכל (200 מ"ל) אשל
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כף ברנדי
כוס ורבע קמח
1 כפית אבקת אפייה

לרוטב שוקולד:100 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
  • בקערה טורפים יחד סוכר, מלח, אשל, ביצה, וניל וברנדי לתערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  • מחממים שמן בסיר בינוני עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 170 מעלות. אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.
  • בעזרת 2 כפיות או כף גלידה קפיצית יוצקים תלוליות קטנות מהבלילה לתוך השמן החם ומטגנים עד שהסופגניות מזהיבות מכל הצדדים.
  • מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת לתוך צלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
  • רוטב שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מגישים את הסופגניות עם הרוטב החם.
  • בקערה טורפים יחד סוכר, מלח, אשל, ביצה, וניל וברנדי לתערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  • מחממים שמן בסיר בינוני עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 170 מעלות. אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.
  • בעזרת 2 כפיות או כף גלידה קפיצית יוצקים תלוליות קטנות מהבלילה לתוך השמן החם ומטגנים עד שהסופגניות מזהיבות מכל הצדדים.
  • מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת לתוך צלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
  • רוטב שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מגישים את הסופגניות עם הרוטב החם.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  • 1
  • בקערה טורפים יחד סוכר, מלח, אשל, ביצה, וניל וברנדי לתערובת אחידה.
  • 2
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  • 3
  • מחממים שמן בסיר בינוני עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 170 מעלות. אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.
  • 4
  • בעזרת 2 כפיות או כף גלידה קפיצית יוצקים תלוליות קטנות מהבלילה לתוך השמן החם ומטגנים עד שהסופגניות מזהיבות מכל הצדדים.
  • 5
  • מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת לתוך צלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
  • 6
  • רוטב שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 7
  • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 8
  • מגישים את הסופגניות עם הרוטב החם.
  • הטיפ שלנו
    • מומלץ להגיש את הסופגניות חמות וטריות, אז הן במיטבן.
    • אפשר להכין את הרוטב עם שוקולד חלב באותה כמות במקום השוקולד המריר, אך התוצאה תהיה מתוקה יותר.
    10 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      נראה מעולה. מה התוצאה באפיה?

    2. Avatar ליאון הגיב:

      במקום ברנדי מה אפשר להשים במקום?

    3. Avatar א.מ. הגיב:

      מה זה אשל?

    4. Avatar ענתי הגיב:

      נראות מעולה. מה אפשר לשים במקום ברנדי? אין לי.תודה

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        אפשר כל סוג אחר של אלכוהול שיש לך בבית. זה בעיקר מיועד להפחתה של ספיגת השמן בטיגון, פחות לטעם.

    5. Avatar גלית הגיב:

      עשיתי את הסופגניות אבל עים קמח ללא גלוטן ויצא לי מעולה ורוטב שוקולד מעל מהממם

    6. Avatar בר לוי הגיב:

      מתכון מדהים יצא פשוט מעולה ז
      ריז וטעים הסופגניות יצאו אווריריות ופשוט טעימות!!! שאפו!

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0