אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

נשנושי שוקולד עם שקדים וחמוציות

נשנושי שוקולד מפנקים עם שקדים וחמוציות מ-4 מצרכים בלבד, ללא תוספת סוכר וגם ללא גלוטן - חטיף שוקולד שנותן אנרגיה ולא תאמינו כמה קל להכין אותו.
  • צילום: טל סיון ציפורין
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 45-50 יחידות
ללא גלוטן
פרווה
טבעוני
8 תגובות

מצרכים

1 ו-1/2 כוסות גפרורי שקדים
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס סילאן טבעי יד מרדכי
קורט מלח
100 גרם שוקולד פרה מריר

אופן ההכנה:
  • מערבבים את השקדים והחמוציות בקערה גדולה.
  • מערבבים את הסילאן והמלח בסיר קטן. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב ואז ממשיכים להרתיח למשך דקה וחצי, עדיין תוך כדי ערבוב.
  • יוצקים את הסילאן אל תוך הקערה עם שקדים והחמוציות, ומערבבים היטב עד שכל התערובת מצופה.
  • מרפדים מגש בנייר אפיה ומשמנים אותו קלות. מניחים תלוליות של התערובת ומניחים להתייצבות של כחצי שעה.
  • ממיסים את השוקולד (בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים, או במיקרוגל).
    טובלים בעזרת מזלג כל תלולית בשוקולד המומס ומניחים על נייר האפיה להתקשות השוקולד.
  • מערבבים את השקדים והחמוציות בקערה גדולה.
  • מערבבים את הסילאן והמלח בסיר קטן. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב ואז ממשיכים להרתיח למשך דקה וחצי, עדיין תוך כדי ערבוב.
  • יוצקים את הסילאן אל תוך הקערה עם שקדים והחמוציות, ומערבבים היטב עד שכל התערובת מצופה.
  • מרפדים מגש בנייר אפיה ומשמנים אותו קלות. מניחים תלוליות של התערובת ומניחים להתייצבות של כחצי שעה.
  • ממיסים את השוקולד (בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים, או במיקרוגל).
    טובלים בעזרת מזלג כל תלולית בשוקולד המומס ומניחים על נייר האפיה להתקשות השוקולד.
  • מערבבים את הסילאן והמלח בסיר קטן. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב ואז ממשיכים להרתיח למשך דקה וחצי, עדיין תוך כדי ערבוב.
  • 1
  • מערבבים את השקדים והחמוציות בקערה גדולה.
  • 2
  • מערבבים את הסילאן והמלח בסיר קטן. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב ואז ממשיכים להרתיח למשך דקה וחצי, עדיין תוך כדי ערבוב.
  • 3
  • יוצקים את הסילאן אל תוך הקערה עם שקדים והחמוציות, ומערבבים היטב עד שכל התערובת מצופה.
  • 4
  • מרפדים מגש בנייר אפיה ומשמנים אותו קלות. מניחים תלוליות של התערובת ומניחים להתייצבות של כחצי שעה.
  • 5
  • ממיסים את השוקולד (בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים, או במיקרוגל).
    טובלים בעזרת מזלג כל תלולית בשוקולד המומס ומניחים על נייר האפיה להתקשות השוקולד.
  • הטיפ שלנו
    8 תגובות
    1. Avatar נעמה הגיב:

      האם אפשר להשתמש בדבש במקום סילן?

    2. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      מה אפשר במקום חמוציות?

    3. Avatar טלי הגיב:

      האם אפשר רק חמוציות ושוקולד ללא השקדים?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי טלי,
        אפשר, אבל אז זה יהיה פשוט חמוציות מצופות בשוקולד (:

    4. Avatar אהובה הגיב:

      האם גפרורי השקדים צריכים להיות קלויים? תודה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0