אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

סופגניות טבעוניות אפויות במילוי שוקולד ותותים

בלי טיגון, פרווה ועם הרבה שוקולד - סופגניות טבעוניות אפויות במילוי קרם שוקולד עשיר וקוביות תותים עסיסיים. פינוק שוקולדי טעים להדלקת הנרות.
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: 2-3 שעות
רמת קושי: קל
כמות: 12 יחידות
פרווה
טבעוני
0 תגובות
מצרכים

לסופגניות:315 גרם (2 ורבע כוסות) קמח
5 גרם (1 כפית) שמרים יבשים או 15 גרם שמרים טריים
175 מ"ל (3/4 כוס) מים
30 מ"ל (2 כפות) שמן
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
קורט מלח

להברשה:30-40 מ"ל (3-4 כפות) שמן

למילוי שוקולד:200 גרם שוקולד מריר
200 גרם (1/2 פחית) קרם קוקוס, לפחות 17% שומן – מקורר היטב

לקישוט:10-12 תותים, חתוכיות לקוביות
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
  • סופגניות: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, מים, שמן, סוכר ומלח ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
  • מכסים את כדור הבצק במגבת לחה ומתפיחים במשך כשעה-שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • על משטח מקומח קלות מחלקים את הבצק ל-12 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור מהודק.
  • מניחים את כדורי הבצק על גבי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה במרווחים.
  • מכסים ומתפיחים את הסופגניות במשך 30-45 דקות או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מברישים בעדינות את הסופגניות התפוחות בשמן.
  • אופים במשך 12-17 דקות או עד שהסופגניות תפוחות, זהובות ויציבות למגע.
  • מצננים לחלוטין לפני המילוי והקישוט.
  • מילוי שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים פנימה קרם קוקוס (חשוב להשתמש רק בחלק המוקשה והשומני).
  • ממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מצננים את קרם השוקולד במקרר במשך 3-4 שעות או עד שהוא יציב לחלוטין.
  • מעבירים את קרם השוקולד לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 1 ס"מ וממלאים את הסופגניות. בחלק העליון ממשיכים לזלף עוד תלולית קרם שוקולד קטנה.
  • מקשטים בקוביות תותים ובאבקת סוכר.
  • סופגניות: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, מים, שמן, סוכר ומלח ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
  • מכסים את כדור הבצק במגבת לחה ומתפיחים במשך כשעה-שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • על משטח מקומח קלות מחלקים את הבצק ל-12 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור מהודק.
  • מניחים את כדורי הבצק על גבי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה במרווחים.
  • מכסים ומתפיחים את הסופגניות במשך 30-45 דקות או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מברישים בעדינות את הסופגניות התפוחות בשמן.
  • אופים במשך 12-17 דקות או עד שהסופגניות תפוחות, זהובות ויציבות למגע.
  • מצננים לחלוטין לפני המילוי והקישוט.
  • מילוי שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים פנימה קרם קוקוס (חשוב להשתמש רק בחלק המוקשה והשומני).
  • ממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מצננים את קרם השוקולד במקרר במשך 3-4 שעות או עד שהוא יציב לחלוטין.
  • מעבירים את קרם השוקולד לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 1 ס"מ וממלאים את הסופגניות. בחלק העליון ממשיכים לזלף עוד תלולית קרם שוקולד קטנה.
  • מקשטים בקוביות תותים ובאבקת סוכר.
  • מכסים את כדור הבצק במגבת לחה ומתפיחים במשך כשעה-שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • 1
  • סופגניות: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, מים, שמן, סוכר ומלח ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
  • 2
  • מכסים את כדור הבצק במגבת לחה ומתפיחים במשך כשעה-שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • 3
  • על משטח מקומח קלות מחלקים את הבצק ל-12 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור מהודק.
  • 4
  • מניחים את כדורי הבצק על גבי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה במרווחים.
  • 5
  • מכסים ומתפיחים את הסופגניות במשך 30-45 דקות או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
  • 6
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 7
  • מברישים בעדינות את הסופגניות התפוחות בשמן.
  • 8
  • אופים במשך 12-17 דקות או עד שהסופגניות תפוחות, זהובות ויציבות למגע.
  • 9
  • מצננים לחלוטין לפני המילוי והקישוט.
  • 10
  • מילוי שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 11
  • מוסיפים פנימה קרם קוקוס (חשוב להשתמש רק בחלק המוקשה והשומני).
  • 12
  • ממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 13
  • מצננים את קרם השוקולד במקרר במשך 3-4 שעות או עד שהוא יציב לחלוטין.
  • 14
  • מעבירים את קרם השוקולד לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 1 ס"מ וממלאים את הסופגניות. בחלק העליון ממשיכים לזלף עוד תלולית קרם שוקולד קטנה.
  • 15
  • מקשטים בקוביות תותים ובאבקת סוכר.
  • הטיפ שלנו
    • במקום תותים אפשר לקשט עם כל פרי אחר שאוהבים.
    • אפשר להוסיף גם אגוזים קצוצים או קוקוס קלוי לקישוט.
    • מומלץ להגיש את הסופגניות ביום ההכנה, אז הן במיטבן.
    • במקום קרם קוקוס אפשר להשתמש בשמנת צמחית באותה כמות.
    0 תגובות
    הוסף תגובה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0