מעבר לתפריט תחתון
הפעל הדגשת קישורים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

סופלה שוקולד לממהרים

כשמכינים את המתכון הבא מבינים שאמנם לא מדובר בסופלה שוקולד אמיתי (שלוקח הרבה יותר זמן הכנה והיערכות), אבל העונג השוקולדי הנוזלי שמתגלה בביס הראשון לא דורש בכלל הגדרות. סופלה שוקולד היא אחת העוגות האהובות ביותר, וזה לא מפתיע – הוא לא דורש יותר מדי עבודה והוא מרשים מאוד בהגשה לאורחים המתפעלים. סופלה שוקולד אפשר להכין אפילו יומיים מראש ולשמור במקרר, מה שהופך אותו לקינוח נהדר כשאין הרבה זמן. הגרסה הבאה גם לא מכילה קמח ולכן הופכת אותו לקינוח נהדר לקראת חג הפסח. אתם באמת צריכים עוד תירוצים כדי להכין את המתכון הזה?
  • מתכון: נטלי לוין, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
הוסף למועדפים שלי
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 6 קינוחים אישיים
ללא גלוטן
34 תגובות
מצרכים

מצרכים:200 גרם שוקולד מריר
125 גרם חמאה
2 ביצים L
2 חלמונים L
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
קורט מלח
25 גרם (2 כפות) קורנפלור

לקישוט:6 קוביות שוקולד לבן
אבקת סוכר להגשה

אופן ההכנה
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את הכוסות האישיות.
  • קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • מוסיפים חמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים יחד ביצים, חלמונים, סוכר ומלח במהירות גבוהה במשך 5-7 דקות, או עד שמתקבלת קציפה אוורירית מאוד, תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים לתוך קציפת הביצים את תערובת השוקולד המומס ומתחילים לקפל בעדינות.
  • כשהתערובת כמעט אחידה מוסיפים פנימה קורנפלור וממשיכים לקפל רק עד שמתקבלת תערובת אחידה ושוקולדית.
  • יוצקים את התערובת לתוך הכוסות האישיות. במרכז כל קינוח מניחים קוביה של שוקולד לבן.
  • אופים במשך 8-10 דקות עד שהפונדנט מזהיב ותופח, אך עדיין רך במרכז. חשוב להיזהר מאפיית יתר!
  • מוציאים מהתנור ומיד הופכים על צלחת הגשה.
  • מפזרים אבקת סוכר ומגישים מיד.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את הכוסות האישיות.
  • קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • מוסיפים חמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים יחד ביצים, חלמונים, סוכר ומלח במהירות גבוהה במשך 5-7 דקות, או עד שמתקבלת קציפה אוורירית מאוד, תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים לתוך קציפת הביצים את תערובת השוקולד המומס ומתחילים לקפל בעדינות.
  • כשהתערובת כמעט אחידה מוסיפים פנימה קורנפלור וממשיכים לקפל רק עד שמתקבלת תערובת אחידה ושוקולדית.
  • יוצקים את התערובת לתוך הכוסות האישיות. במרכז כל קינוח מניחים קוביה של שוקולד לבן.
  • אופים במשך 8-10 דקות עד שהפונדנט מזהיב ותופח, אך עדיין רך במרכז. חשוב להיזהר מאפיית יתר!
  • מוציאים מהתנור ומיד הופכים על צלחת הגשה.
  • מפזרים אבקת סוכר ומגישים מיד.
  • קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • 1
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את הכוסות האישיות.
  • 2
  • קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • 3
  • מוסיפים חמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 4
  • בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים יחד ביצים, חלמונים, סוכר ומלח במהירות גבוהה במשך 5-7 דקות, או עד שמתקבלת קציפה אוורירית מאוד, תפוחה ובהירה.
  • 5
  • מוסיפים לתוך קציפת הביצים את תערובת השוקולד המומס ומתחילים לקפל בעדינות.
  • 6
  • כשהתערובת כמעט אחידה מוסיפים פנימה קורנפלור וממשיכים לקפל רק עד שמתקבלת תערובת אחידה ושוקולדית.
  • 7
  • יוצקים את התערובת לתוך הכוסות האישיות. במרכז כל קינוח מניחים קוביה של שוקולד לבן.
  • 8
  • אופים במשך 8-10 דקות עד שהפונדנט מזהיב ותופח, אך עדיין רך במרכז. חשוב להיזהר מאפיית יתר!
  • 9
  • מוציאים מהתנור ומיד הופכים על צלחת הגשה.
  • 10
  • מפזרים אבקת סוכר ומגישים מיד.
  • הטיפ שלנו
    • אפשר להכין את הקינוחים עד לשלב האפייה יומיים מראש ולשמור במקרר בקופסה סגורה. מכניסים לאפייה בתנור חם כמה דקות לפני ההגשה.
    • אפשר להקפיא את הקינוחים עד שבוע. חשוב לעטוף אותם היטב.
    • חשוב להימנע מאפיית יתר על מנת שהחלק הפנימי של הפונדנט ישאר נוזלי ורך.
    • אפשר להגיש את הפונדנט עם פירות יער או גלידה.
    • הקינוח אינו מכיל קמח ולכן מתאים לנמנעים מגלוטן או לפסח.
    34 תגובות
    הוסף תגובה
    1. ענת הגיב:

      שלום.
      האם אפשר לאפות במצב טורבו ? וכמה זמן ? תודה

    2. אנה הגיב:

      במידה ויש לי רק ביצים בגודל M, כמה חלמונים וחלבונים אני צריך?
      תודה 🙂

    3. אנה הגיב:

      כמה זה 80 גרם שמן קוקוס מומס בכוס ? תודה.

    4. יוליה נליוטוב יוליה הגיב:

      שלום, הכנתי את המתכון הזה לפני כמה זמן, בתמונה רואים שיוצא שוקלד נוזלי, אבל אצלי הכול היה מוצק. יכול להיות שבגלל שאפיתי את זה בתנור זמן ממשוך יותר ממה שצריך? (פחדתי שזה לא יצא מוכן ותמיד בדקתי עם קיסם).

      • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

        כן, בהחלט יכול להיות שזה בגלל שאפית יותר מדי. צריך לאפות אפייה די קצרה כדי שהחלק האמצעי של העוגה יהיה נוזלי.

    5. לא משנה הגיב:

      כמה בשברים 70 גרם כי אין לי כוסות מדידה של גרמים

    6. עינב אסתר נויפלד לא משנה הגיב:

      אם אני אופה את הסןפלה ואח”כ מכניסה למקרר ושמה אותו על הפלטה בשבת הוא יהרס? זה אפשרי לעשות זאת?

      • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

        עדיף שלא, כי הוא יאפה בצורה מוחלטת ולא ישאר נוזלי במרכז. זה בדיוק מסוג המתכונים שכדאי לאפות במקום ולא לחמם.

    7. סימה הגיב:

      מה הכוונה לקצוץ את השוקולד? לגרד על פומפיה?

      • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

        הכוונה היא לקצוץ באמצעות סכין לחתיכות קטנות. אפשר גם פשוט לשבור לקוביות, אבל ההמסה תהיה ארוכה יותר. בהצלחה!

    8. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      G

    9. Linoy Israel Linoy Israel הגיב:

      אפשר להפוך את המתכון לפרווה? או שמרגרינה תהרוס…

    10. איילה הגיב:

      באיזה כוסות משתמשים ? והאם משמנים אותן?

      • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

        אופים את העוגות בתוך מנג’טים חד פעמיים מאלומיניום (אפשר להשיג בכל סופר). מומלץ לשמן קצת כדי להקל על החילוץ. בהצלחה!

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0