אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגיות אוזני פיל שוקולד

שדרוג שוקולדי לעוגיות הקלאסיות – עוגיות אוזני פיל מבצק עלים פריך במילוי קרם שוקולד וסוכר. נשנוש ממכר ליד הקפה.
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 40-50 עוגיות קטנות
1 תגובות
מצרכים

לעוגיות:100 גרם שוקולד מריר
20 גרם חמאה (לגרסה פרווה קראו הערות)
500 גרם (1/2 חבילה) בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן

אופן ההכנה:
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מצננים את התערובת במקרר במשך כ-30 דקות, ומדי פעם מערבבים אותה בעזרת לקקן, עד שהיא מגיעה למרקם נוח למריחה.
  • מפזרים סוכר על משטח העבודה ומניחים עליו את יריעה הבצק.
  • מפזרים סוכר גם על החלק העליון של הבצק ומרדדים בעדינות בעזרת מערוך, על מנת שהסוכר יידבק לבצק. אין צורך לרדד ממש דק.
  • מחלקים את יריעת הבצק ל-2 חלקים שווים.
  • מורחים מחצית מתערובת השוקולד על גבי כל חלק בשכבה אחידה ודי דקה.
  • מגלגלים משני הצדדים (כמו ספר תורה) ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי.
  • מצננים את הגלילים שהתקבלו במשך 20-30 דקות במקפיא.
  • חותכים לעוגיות בעובי 1/2 ס"מ ומניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • אופים במשך 10-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
  • מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מצננים את התערובת במקרר במשך כ-30 דקות, ומדי פעם מערבבים אותה בעזרת לקקן, עד שהיא מגיעה למרקם נוח למריחה.
  • מפזרים סוכר על משטח העבודה ומניחים עליו את יריעה הבצק.
  • מפזרים סוכר גם על החלק העליון של הבצק ומרדדים בעדינות בעזרת מערוך, על מנת שהסוכר יידבק לבצק. אין צורך לרדד ממש דק.
  • מחלקים את יריעת הבצק ל-2 חלקים שווים.
  • מורחים מחצית מתערובת השוקולד על גבי כל חלק בשכבה אחידה ודי דקה.
  • מגלגלים משני הצדדים (כמו ספר תורה) ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי.
  • מצננים את הגלילים שהתקבלו במשך 20-30 דקות במקפיא.
  • חותכים לעוגיות בעובי 1/2 ס"מ ומניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • אופים במשך 10-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
  • מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.
  • מצננים את התערובת במקרר במשך כ-30 דקות, ומדי פעם מערבבים אותה בעזרת לקקן, עד שהיא מגיעה למרקם נוח למריחה.
  • 1
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 2
  • מצננים את התערובת במקרר במשך כ-30 דקות, ומדי פעם מערבבים אותה בעזרת לקקן, עד שהיא מגיעה למרקם נוח למריחה.
  • 3
  • מפזרים סוכר על משטח העבודה ומניחים עליו את יריעה הבצק.
  • 4
  • מפזרים סוכר גם על החלק העליון של הבצק ומרדדים בעדינות בעזרת מערוך, על מנת שהסוכר יידבק לבצק. אין צורך לרדד ממש דק.
  • 5
  • מחלקים את יריעת הבצק ל-2 חלקים שווים.
  • 6
  • מורחים מחצית מתערובת השוקולד על גבי כל חלק בשכבה אחידה ודי דקה.
  • 7
  • מגלגלים משני הצדדים (כמו ספר תורה) ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 8
  • חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי.
  • 9
  • מצננים את הגלילים שהתקבלו במשך 20-30 דקות במקפיא.
  • 10
  • חותכים לעוגיות בעובי 1/2 ס"מ ומניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • 11
  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 12
  • אופים במשך 10-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
  • 13
  • מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.
  • הטיפ שלנו
    • במקום סוכר לבן אפשר להשתמש באבקת סוכר בכמות זהה לתוצאה עדינה יותר (ופחות פריכה).
    • במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב באותה כמות, אך העוגיות יצאו מתוקות יותר.
    • לגרסה פרווה ממירים את החמאה במרגרינה ומשתמשים בבצק עלים רגיל.
    1 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar ריקי הגיב:

      ואנחנו קראנו לזה בבית עוגיות אוזניים והם נאפו עם קנמון וסוכר.

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0