מעבר לתפריט תחתון
הפעל הדגשת קישורים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגיות שוקולד צ’יפס של פיית העוגיות

עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות ורכות עם טיפונת של פריכות, עשירות בהרבה שוקולד צ'יפס מעולה. הן נפלאות לאחר צינון, אבל הכי טעימות כשהן עדיין חמימות והשוקולד צ'יפס עדיין רך ונמס.
הוסף למועדפים שלי
זמן הכנה: חצי שעה נטו / שעתיים וחצי ברוטו
רמת קושי: קל
כמות: 25-30 עוגיות
7 תגובות
מצרכים

לעוגיות:160 גרם חמאה, רכה
1 כף שמן חמניות או שמן קנולה
120 גרם (חצי כוס דחוסה) סוכר חום כהה
50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן
1 ביצה L
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
230 גרם (כוס ושני שליש) קמח
1 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית אבקת אפייה
250 גרם שוקולד צ'יפס מריר מעולה לאפיה

אופן ההכנה:
  • בקערה עם מטרף ידני או בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה הרכה עם שמן ושני סוגי הסוכר דקה-שתיים לקרם חלק ורך.
  • מוסיפים ביצה, תמצית וניל ומלח ומעבדים לקרם חלק.
  • מוסיפים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומעבדים כמעט עד לקבלת בצק אחיד.
  • לסיום מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומערבבים כך שמתפזרים בצורה שווה בבצק.
  • יוצרים מהבצק בידיים רטובות כדורים של 4 ס”מ ומסדרים במרווחים בשתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה. משטחים קלות את כדורי הבצק בעזרת כף היד ומעבירים לקירור לשעה-שעתיים.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ואופים את העוגיות 10-12 דקות להזהבה, מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
  • בקערה עם מטרף ידני או בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה הרכה עם שמן ושני סוגי הסוכר דקה-שתיים לקרם חלק ורך.
  • מוסיפים ביצה, תמצית וניל ומלח ומעבדים לקרם חלק.
  • מוסיפים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומעבדים כמעט עד לקבלת בצק אחיד.
  • לסיום מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומערבבים כך שמתפזרים בצורה שווה בבצק.
  • יוצרים מהבצק בידיים רטובות כדורים של 4 ס”מ ומסדרים במרווחים בשתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה. משטחים קלות את כדורי הבצק בעזרת כף היד ומעבירים לקירור לשעה-שעתיים.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ואופים את העוגיות 10-12 דקות להזהבה, מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
  • מוסיפים ביצה, תמצית וניל ומלח ומעבדים לקרם חלק.
  • 1
  • בקערה עם מטרף ידני או בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה הרכה עם שמן ושני סוגי הסוכר דקה-שתיים לקרם חלק ורך.
  • 2
  • מוסיפים ביצה, תמצית וניל ומלח ומעבדים לקרם חלק.
  • 3
  • מוסיפים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומעבדים כמעט עד לקבלת בצק אחיד.
  • 4
  • לסיום מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומערבבים כך שמתפזרים בצורה שווה בבצק.
  • 5
  • יוצרים מהבצק בידיים רטובות כדורים של 4 ס”מ ומסדרים במרווחים בשתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה. משטחים קלות את כדורי הבצק בעזרת כף היד ומעבירים לקירור לשעה-שעתיים.
  • 6
  • מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ואופים את העוגיות 10-12 דקות להזהבה, מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
  • הטיפ שלנו
    • העוגיות נשמרות בצנצנת אטומה עד 10 ימים.
    • אפשר להוסיף גם אגוזים.
    7 תגובות
    הוסף תגובה
    1. חרן סימה הגיב:

      איך אפשר להפוך אותן לעוגיות פרווה? מה ניתן לשים במקום חמאה?

    2. שלומקה הגיב:

      אי אפשר להכין את העוגיות בלי לקרר אותן קודם?

    3. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח אורז?

    4. שרה הגיב:

      אפשר להשתמש רק בסוכר חום ולא בלבן?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0