אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגיות שוקולד צ'יפס של פיית העוגיות

עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות ורכות עם טיפונת של פריכות, עשירות בהרבה שוקולד צ'יפס מעולה. הן נפלאות לאחר צינון, אבל הכי טעימות כשהן עדיין חמימות והשוקולד צ'יפס עדיין רך ונמס.
זמן הכנה: חצי שעה נטו / שעתיים וחצי ברוטו
רמת קושי: קל
כמות: 25-30 עוגיות
27 תגובות
מצרכים

לעוגיות:160 גרם חמאה, רכה
1 כף שמן חמניות או שמן קנולה
120 גרם (חצי כוס דחוסה) סוכר חום כהה
50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן
1 ביצה L
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
230 גרם (כוס ושני שליש) קמח
1 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית אבקת אפייה
250 גרם שוקולד צ'יפס מריר מעולה לאפיה

אופן ההכנה:
  • בקערה עם מטרף ידני או בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה הרכה עם שמן ושני סוגי הסוכר דקה-שתיים לקרם חלק ורך.
  • מוסיפים ביצה, תמצית וניל ומלח ומעבדים לקרם חלק.
  • מוסיפים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומעבדים כמעט עד לקבלת בצק אחיד.
  • לסיום מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים כך שמתפזרים בצורה שווה בבצק.
  • יוצרים מהבצק בידיים רטובות כדורים של 4 ס"מ ומסדרים במרווחים בשתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה. משטחים קלות את כדורי הבצק בעזרת כף היד ומעבירים לקירור לשעה-שעתיים.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ואופים את העוגיות 10-12 דקות להזהבה, מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
  • בקערה עם מטרף ידני או בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה הרכה עם שמן ושני סוגי הסוכר דקה-שתיים לקרם חלק ורך.
  • מוסיפים ביצה, תמצית וניל ומלח ומעבדים לקרם חלק.
  • מוסיפים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומעבדים כמעט עד לקבלת בצק אחיד.
  • לסיום מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים כך שמתפזרים בצורה שווה בבצק.
  • יוצרים מהבצק בידיים רטובות כדורים של 4 ס"מ ומסדרים במרווחים בשתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה. משטחים קלות את כדורי הבצק בעזרת כף היד ומעבירים לקירור לשעה-שעתיים.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ואופים את העוגיות 10-12 דקות להזהבה, מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
  • מוסיפים ביצה, תמצית וניל ומלח ומעבדים לקרם חלק.
  • 1
  • בקערה עם מטרף ידני או בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה הרכה עם שמן ושני סוגי הסוכר דקה-שתיים לקרם חלק ורך.
  • 2
  • מוסיפים ביצה, תמצית וניל ומלח ומעבדים לקרם חלק.
  • 3
  • מוסיפים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומעבדים כמעט עד לקבלת בצק אחיד.
  • 4
  • לסיום מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים כך שמתפזרים בצורה שווה בבצק.
  • 5
  • יוצרים מהבצק בידיים רטובות כדורים של 4 ס"מ ומסדרים במרווחים בשתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה. משטחים קלות את כדורי הבצק בעזרת כף היד ומעבירים לקירור לשעה-שעתיים.
  • 6
  • מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ואופים את העוגיות 10-12 דקות להזהבה, מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
  • הטיפ שלנו
    • העוגיות נשמרות בצנצנת אטומה עד 10 ימים.
    • אפשר להוסיף גם אגוזים.
    27 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar רותי רם און הגיב:

      האם אפשר להכין גליל מהבצק, להקפיא ובעת הצורך לפרוס כמה פרוסות ולאפות?תודה

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי רותי,
        כן, אפשר (:
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    2. Avatar כרמל הגיב:

      חייב מרווחים בין העוגיות ? אם כן למה ?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי כרמל,
        כן חייב מרווחים בין העוגיות, כי באפייה העוגיות מתרחבות ולא נרצה שהן ידבקו אחת לשנייה.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    3. Avatar תהילה הגיב:

      מתכון מצויון מומלץ מאד

    4. Avatar הדרררררררררררררררררררררררררררררררר הגיב:

      אתם סתם שולחים תמונות וזה לא יוצא ככה בכלל

    5. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      אפשר להחליף לקמח תופח ?? והאם אפשר לוותר על הסוכר החום ??

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        קמח תופח יגרום לעוגיות לקבל מרקם קצת שונה, אבל עקרונית אפשר. אפשר במקום הסוכר החום עוד סוכר לבן, אבל המרקם והטעם של העוגיות ישתנה.

    6. Avatar בלה הגיב:

      אפשר להשתמש בקמח עדשים?

    7. Avatar רבקה הגיב:

      חייב להוסיף סודה ?

    8. Avatar נעמי הגיב:

      אפשר להמיר את החמאה לשמן?????????

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        במקרה הזה שמן לא יכול להחליף חמאה. ניתן להשתמש בשמן קוקוס קר.

    9. Avatar רבקה הגיב:

      האם אפשר להכניס את כל הבצק למקרר, ואחר להכין ממנו עוגיות?

    10. Avatar שני הגיב:

      מהמם!

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0