אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת גלידה עם פתי בר עלית ושוקולד

עוגת גלידה עם ביסקוויטים קרה וקלה להכנה המשלבת שני קינוחים קלאסיים אהובים - עוגת גלידה ועוגת ביסקוויטים - במתכון אחד! שכבות של ביסקוויטים פתי בר במילוי גלידת וניל רכה וקרם שוקולד עשיר במיוחד. זוהי עוגת גלידה עשירה במיוחד, קוצרת מחמאות ומושלמת לאירוח קיצי!
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: 3 שעות
רמת קושי: קל
כמות: תבנית מרובעת בגודל 25*18 ס"מ
6 תגובות
מצרכים

לביסקוויטים:200-250 גרם פתי בר עלית
1/2 כוס חלב

לקרם שוקולד:200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה

לגלידה:1 מכל (1.33 ליטר) גלידת וניל, מרוככת מעט בטמפרטורת החדר

לקישוט:100 גרם שוקולד מריר או חלב מגורר

אופן ההכנה:
  • טובלים את הביסקוויטים בחלב ויוצרים שכבה בתחתית התבנית.
  • יוצקים כ-1/2 מכמות הגלידה המרוככת על גבי הביסקוויטים ומיישרים לשכבה אחידה. מקפיאים ל-10 דקות.
  • קרם שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים כ-1/2 מכמות קרם השוקולד על גבי שכבת הגלידה ומיישרים לשכבה די דקה.
  • מסדרים עוד שכבת ביסקוויטים טבולים בחלב על גבי שכבת השוקולד, ומעליה את יתרת הגלידה. מקפיאים ל-10 דקות.
  • מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב ומעליה יוצקים את יתרת קרם השוקולד בשכבה אחידה.
  • מקפיאים למשך כשעה לפחות, עד שהכל קפוא.
  • לפני ההגשה מקשטים בשוקולד מריר או חלב מגורר בחלק העליון.
  • מגישים קפוא, אפשר עם רוטב שוקולד חם.
  • טובלים את הביסקוויטים בחלב ויוצרים שכבה בתחתית התבנית.
  • יוצקים כ-1/2 מכמות הגלידה המרוככת על גבי הביסקוויטים ומיישרים לשכבה אחידה. מקפיאים ל-10 דקות.
  • קרם שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים כ-1/2 מכמות קרם השוקולד על גבי שכבת הגלידה ומיישרים לשכבה די דקה.
  • מסדרים עוד שכבת ביסקוויטים טבולים בחלב על גבי שכבת השוקולד, ומעליה את יתרת הגלידה. מקפיאים ל-10 דקות.
  • מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב ומעליה יוצקים את יתרת קרם השוקולד בשכבה אחידה.
  • מקפיאים למשך כשעה לפחות, עד שהכל קפוא.
  • לפני ההגשה מקשטים בשוקולד מריר או חלב מגורר בחלק העליון.
  • מגישים קפוא, אפשר עם רוטב שוקולד חם.
  • יוצקים כ-1/2 מכמות הגלידה המרוככת על גבי הביסקוויטים ומיישרים לשכבה אחידה. מקפיאים ל-10 דקות.
  • 1
  • טובלים את הביסקוויטים בחלב ויוצרים שכבה בתחתית התבנית.
  • 2
  • יוצקים כ-1/2 מכמות הגלידה המרוככת על גבי הביסקוויטים ומיישרים לשכבה אחידה. מקפיאים ל-10 דקות.
  • 3
  • קרם שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 4
  • יוצקים כ-1/2 מכמות קרם השוקולד על גבי שכבת הגלידה ומיישרים לשכבה די דקה.
  • 5
  • מסדרים עוד שכבת ביסקוויטים טבולים בחלב על גבי שכבת השוקולד, ומעליה את יתרת הגלידה. מקפיאים ל-10 דקות.
  • 6
  • מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב ומעליה יוצקים את יתרת קרם השוקולד בשכבה אחידה.
  • 7
  • מקפיאים למשך כשעה לפחות, עד שהכל קפוא.
  • 8
  • לפני ההגשה מקשטים בשוקולד מריר או חלב מגורר בחלק העליון.
  • 9
  • מגישים קפוא, אפשר עם רוטב שוקולד חם.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגה עטופה היטב במקפיא עד שבועיים.
    • אפשר להשתמש בכל גלידה שאוהבים.
    • אפשר להכין את קרם השוקולד עם שוקולד חלב במקום מריר, אבל התוצאה תהיה מתוקה יותר.
    • אפשר לקשט בסוכריות צבעוניות.
    • מומלץ להגיש את העוגה עם רוטב שוקולד חם.
    6 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar מ הגיב:

      ניסיון כניסה לדף מפרסומת ממאקו נתקל בהודעה על פעילות לא מורשת

    2. Avatar גאולה פלייש הגיב:

      נראה פשוט מעולה, הנכדים ישמחו לקבל עוגה כזאת קרה וטעימה

    3. Avatar תמר הגיב:

      האם ניתן להחליף את השמנת המצוקה בקרם קוקוס?

    4. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      שתי קינוחים?!

    5. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      ואת המיכל שמנת אפשר להחליף בריז? פרווה?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0