אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת גבינה פתי בר בשחור ולבן

עוגת גבינה פתי בר חגיגית ומרשימה במיוחד עם הפתעת זברה בשחור לבן שמתגלה רק בחיתוך הראשון. קרם גבינה עשיר, ביסקוויט פתי בר וציפוי שוקולד מריר לקישוט.
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
11 תגובות
מצרכים

לקרם גבינה:625 מ"ל (2 גביעים וחצי) שמנת מתוקה
150 גרם (כוס ועוד 3 כפות) אבקת סוכר
80 גרם (חבילה) אינסטנט פודינג וניל
2 כפיות תמצית וניל
450 גרם (2 גביעים) גבינת שמנת 25%
420 גרם (גביע ושני שליש) גבינה לבנה 9%

לביסקוויטים פתי בר:500 גרם (חבילה) פתי בר עלית שוקו
240 מ"ל (כוס) חלב

לציפוי שוקולד:150 גרם שוקולד מריר, קצוץ
125 מ"ל (חצי גביע) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
  • לקרם גבינה: מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל לקצפת יציבה. מוסיפים את שני סוגי הגבינות ומקציפים קצרות רק עד לקבלת קרם חלק.
  • שומרים כמה כפות גדושות מקרם הגבינה בצד. משטחים את יתרת הקרם בתבנית, ומצפים את דפנות התבנית בשכבה של דקה קרם בעזרת מרית.
  • לביסקוויטים: טובלים פתי בר לרגע קצר בחלב, ומניחים בצמוד לדפנות התבנית. חוזרים על הפעולה ומסדרים את הביסקוויטים במעגל בצמוד לדפנות, כך שכל הדפנות מצופות.
  • ממשיכים ומסדרים עיגול פנימי נוסף של פתי בר במרחק של כסנטימטר מהעיגול הראשון. חוזרים על הפעולה עד שממלאים במעגלי ביסקוויטים את התבנית כולה (יווצרו כ-9 מעגלים בסך הכל).
  • יוצקים על הביסקוויטים את שארית הקרם ששמרנו בצד ומחליקים לשכבה ישרה, מעבירים את העוגה למקרר ל-6 שעות לפחות ורצוי למשך הלילה.
  • לציפוי שוקולד: ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת המתוקה במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים לקבלת קרם חלק.
  • מצננים את הציפוי לטמפרטורת החדר ויוצקים על העוגה כך שנוזל מעט מהצדדים. מקררים קלות להתייצבות וזוללים.
  • לקרם גבינה: מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל לקצפת יציבה. מוסיפים את שני סוגי הגבינות ומקציפים קצרות רק עד לקבלת קרם חלק.
  • שומרים כמה כפות גדושות מקרם הגבינה בצד. משטחים את יתרת הקרם בתבנית, ומצפים את דפנות התבנית בשכבה של דקה קרם בעזרת מרית.
  • לביסקוויטים: טובלים פתי בר לרגע קצר בחלב, ומניחים בצמוד לדפנות התבנית. חוזרים על הפעולה ומסדרים את הביסקוויטים במעגל בצמוד לדפנות, כך שכל הדפנות מצופות.
  • ממשיכים ומסדרים עיגול פנימי נוסף של פתי בר במרחק של כסנטימטר מהעיגול הראשון. חוזרים על הפעולה עד שממלאים במעגלי ביסקוויטים את התבנית כולה (יווצרו כ-9 מעגלים בסך הכל).
  • יוצקים על הביסקוויטים את שארית הקרם ששמרנו בצד ומחליקים לשכבה ישרה, מעבירים את העוגה למקרר ל-6 שעות לפחות ורצוי למשך הלילה.
  • לציפוי שוקולד: ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת המתוקה במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים לקבלת קרם חלק.
  • מצננים את הציפוי לטמפרטורת החדר ויוצקים על העוגה כך שנוזל מעט מהצדדים. מקררים קלות להתייצבות וזוללים.
  • שומרים כמה כפות גדושות מקרם הגבינה בצד. משטחים את יתרת הקרם בתבנית, ומצפים את דפנות התבנית בשכבה של דקה קרם בעזרת מרית.
  • 1
  • לקרם גבינה: מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל לקצפת יציבה. מוסיפים את שני סוגי הגבינות ומקציפים קצרות רק עד לקבלת קרם חלק.
  • 2
  • שומרים כמה כפות גדושות מקרם הגבינה בצד. משטחים את יתרת הקרם בתבנית, ומצפים את דפנות התבנית בשכבה של דקה קרם בעזרת מרית.
  • 3
  • לביסקוויטים: טובלים פתי בר לרגע קצר בחלב, ומניחים בצמוד לדפנות התבנית. חוזרים על הפעולה ומסדרים את הביסקוויטים במעגל בצמוד לדפנות, כך שכל הדפנות מצופות.
  • 4
  • ממשיכים ומסדרים עיגול פנימי נוסף של פתי בר במרחק של כסנטימטר מהעיגול הראשון. חוזרים על הפעולה עד שממלאים במעגלי ביסקוויטים את התבנית כולה (יווצרו כ-9 מעגלים בסך הכל).
  • 5
  • יוצקים על הביסקוויטים את שארית הקרם ששמרנו בצד ומחליקים לשכבה ישרה, מעבירים את העוגה למקרר ל-6 שעות לפחות ורצוי למשך הלילה.
  • 6
  • לציפוי שוקולד: ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת המתוקה במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים לקבלת קרם חלק.
  • 7
  • מצננים את הציפוי לטמפרטורת החדר ויוצקים על העוגה כך שנוזל מעט מהצדדים. מקררים קלות להתייצבות וזוללים.
  • 7
    הטיפ שלנו
    • כדי לחלץ את העוגה מהתבנית ולקבל דפנות מושלמות, מומלץ לרפד את התבנית לפני ההרכבה בשקף אפייה. כדי להסיר את השקף בקלות, יש להעביר את העוגה להקפאה למשך כשעתיים לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית.
    • ניתן להשתמש בביסקוויט פתי בר קלאסי לגיוון טעמים.
    11 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar שולה הגיב:

      איך מעבירים את העוגה מהתבנית לצלחת ההגשה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי שולה,
        כדי לחלץ את העוגה מהתבנית ולקבל דפנות מושלמות, מומלץ לרפד את התבנית לפני ההרכבה בשקף אפייה. כדי להסיר את השקף בקלות, יש להעביר את העוגה להקפאה למשך כשעתיים לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית, ואז שהיא קפואה יותר קל להעביר אותה לצלחת הגשה (:
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    2. Avatar לאה הגיב:

      מעמידים את הפתי בר בתוך הקרם ששפכת לתבנית?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי לאה,
        נכון, מסדרים את הפתי בר עומדים במעגלים בתוך הקרם ששפכנו לתוך התבנית, ולאחר מכן שופכים את שארית הקרם על הפתי בר.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    3. Avatar לאה הגיב:

      אני מבינה שמעמידים את הפתי בר בתוך הקרם ששפכת לתבנית

    4. Avatar אנגילה הגיב:

      שמים את הביסקויטים בעמידה בעיגול

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי אנג'לה,
        כן מסדרים את הפתי בר בעמידה ויוצרים עיגולים (:
        אם יש לך שאלות נוספות, שימי לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    5. Avatar ליאת הגיב:

      יש לזה סרטון הכנה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי ליאת,
        לא אין למתכון הזה סרטון הכנה, אך אם יש לך שאלות לגבי תהליך ההכנה, שימי לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    6. Avatar דידי הגיב:

      יש מישו שהכין את העוגה הזו ואהב ..אני אשמח לשמוע תגובות!

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0