אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת יום הולדת טירה

חוגגים יום הולדת אבירים? עכשיו גם תוכלו להכין עוגת טירה כהלכה, בקלות רבה! כל מה שתצטרכו זה עוגת שוקולד מרובעת, גבוהה ועסיסית, עוגיות סנדוויץ' עגולות עבור יצירת המגדלים, וטבלאות שוקולד חלב עבור הקירות.
זמן הכנה: 3 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות: תבנית מרובעת 20 ס"מ, בגובה 6 ס"מ
17 תגובות
מצרכים

לעוגה:100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
280 גרם (2 כוסות) קמח
85 גרם (חצי כוס + כף) קקאו
2 וחצי כפיות אבקת אפייה
50 גרם (חצי כוס) קוקוס טחון
350 גרם (כוס ושלושה רבעים) סוכר
315 מ"ל (כוס ושליש) חלב
400 מ"ל (2 גביעים) שמנת חמוצה
200 גרם (כוס) שמן
5 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
1/2 כפית מלח

לעיטור:6 חפיסות שוקולד חלב
52 עוגיות סנדוויץ' שוקו

לציפוי:100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
100 גרם שוקולד חלב, קצוץ
200 מ"ל (3/4 גביע) שמנת מתוקה
סוכריות צבעוניות

הכנת העוגה:
  • לעוגה: מחממים תנור לחום 160 מעלות. משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפייה העולה כמה ס"מ מעל גובה הדפנות. בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר.
  • מנפים לקערה בינונית קמח, קקאו, ואבקת אפייה. מוסיפים קוקוס ו-300 גר' מכמות הסוכר.
  • בקערה נפרדת טורפים חלב, שמנת חמוצה ושמן.
  • בקערת מערבל חשמלי מקציפים ביצים שלמות עם מלח ויתרת כמות הסוכר במשך 4-5 דקות, לקציפה בהירה ותפוחה. מוסיפים בכמה פעמים את החומרים היבשים לסירוגין עם הנוזלים,
  • תוך עירבול במהירות נמוכה לתערובת חלקה. מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים.
  • יוצקים לתבנית ואופים במשך שעה וארבעים עד שעתיים, כך שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. האפייה בחום נמוך לזמן ארוך, תיצור עוגה רכה וגבוהה מאוד, ללא סדקים ופיצוצים. מצננים.
  • לעוגה: מחממים תנור לחום 160 מעלות. משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפייה העולה כמה ס"מ מעל גובה הדפנות. בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר.
  • מנפים לקערה בינונית קמח, קקאו, ואבקת אפייה. מוסיפים קוקוס ו-300 גר' מכמות הסוכר.
  • בקערה נפרדת טורפים חלב, שמנת חמוצה ושמן.
  • בקערת מערבל חשמלי מקציפים ביצים שלמות עם מלח ויתרת כמות הסוכר במשך 4-5 דקות, לקציפה בהירה ותפוחה. מוסיפים בכמה פעמים את החומרים היבשים לסירוגין עם הנוזלים,
  • תוך עירבול במהירות נמוכה לתערובת חלקה. מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים.
  • יוצקים לתבנית ואופים במשך שעה וארבעים עד שעתיים, כך שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. האפייה בחום נמוך לזמן ארוך, תיצור עוגה רכה וגבוהה מאוד, ללא סדקים ופיצוצים. מצננים.
  • מנפים לקערה בינונית קמח, קקאו, ואבקת אפייה. מוסיפים קוקוס ו-300 גר' מכמות הסוכר.
  • 1
  • לעוגה: מחממים תנור לחום 160 מעלות. משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפייה העולה כמה ס"מ מעל גובה הדפנות. בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר.
  • 2
  • מנפים לקערה בינונית קמח, קקאו, ואבקת אפייה. מוסיפים קוקוס ו-300 גר' מכמות הסוכר.
  • 3
  • בקערה נפרדת טורפים חלב, שמנת חמוצה ושמן.
  • 4
  • בקערת מערבל חשמלי מקציפים ביצים שלמות עם מלח ויתרת כמות הסוכר במשך 4-5 דקות, לקציפה בהירה ותפוחה. מוסיפים בכמה פעמים את החומרים היבשים לסירוגין עם הנוזלים,
  • 5
  • תוך עירבול במהירות נמוכה לתערובת חלקה. מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים.
  • 6
  • יוצקים לתבנית ואופים במשך שעה וארבעים עד שעתיים, כך שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. האפייה בחום נמוך לזמן ארוך, תיצור עוגה רכה וגבוהה מאוד, ללא סדקים ופיצוצים. מצננים.
  • 6
    עוגת יום הולדת טירה - עיטור, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה 4 חפיסות שלמות של שוקולד חלב, עבור הקירות.
    עיצוב הטירה:
    • לעיטור: מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה 4 חפיסות שלמות של שוקולד חלב, עבור הקירות.
    • שוברים את החפיסה החמישית לקוביות. את החפיסה השישית ממיסים בסיר קטן או במיקרוגל.
    • טובלים בכל פעם קצה קוביית שוקולד במעט שוקולד מומס, ומצמידים מעל לטבלת שוקולד שלמה. חוזרים על הפעולה כך שמצמידים לכל חפיסה 5 קוביות שוקולד, לקבלת מראה של קירות מבצר.
    • מצמידים בעזרת יתרת השוקולד המומס את עוגיות הסנדוויץ' ליצירת 4 מגדלים גבוהים,
    • כאשר בכל פעם שמים טיפה של שוקולד מומס על עוגייה אחת, ומצמידים מעל עוגייה שנייה.
    • את העוגייה העליונה בכל מגדל טובלים לגמרי בשוקולד המומס.
    • מעבירים את הקירות והמגדלים בעדינות לקירור קצר להתייצבות.
    • לציפוי: בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים את שני סוגי השוקולד עם שמנת מתוקה, ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים מעט, מסירים את העוגה מהתבנית, יוצקים את הציפוי מעל ומצפים את העוגה כולה. שומרים בקירור.
    • קרוב למועד ההגשה מצמידים לכל דופן קיר של שוקולד חלב, ומצמידים את מגדלי העוגיות אל הפינות. מפזרים במרכז סוכריות צבעוניות.
    • לעיטור: מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה 4 חפיסות שלמות של שוקולד חלב, עבור הקירות.
    • שוברים את החפיסה החמישית לקוביות. את החפיסה השישית ממיסים בסיר קטן או במיקרוגל.
    • טובלים בכל פעם קצה קוביית שוקולד במעט שוקולד מומס, ומצמידים מעל לטבלת שוקולד שלמה. חוזרים על הפעולה כך שמצמידים לכל חפיסה 5 קוביות שוקולד, לקבלת מראה של קירות מבצר.
    • מצמידים בעזרת יתרת השוקולד המומס את עוגיות הסנדוויץ' ליצירת 4 מגדלים גבוהים,
    • כאשר בכל פעם שמים טיפה של שוקולד מומס על עוגייה אחת, ומצמידים מעל עוגייה שנייה.
    • את העוגייה העליונה בכל מגדל טובלים לגמרי בשוקולד המומס.
    • מעבירים את הקירות והמגדלים בעדינות לקירור קצר להתייצבות.
    • לציפוי: בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים את שני סוגי השוקולד עם שמנת מתוקה, ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים מעט, מסירים את העוגה מהתבנית, יוצקים את הציפוי מעל ומצפים את העוגה כולה. שומרים בקירור.
    • קרוב למועד ההגשה מצמידים לכל דופן קיר של שוקולד חלב, ומצמידים את מגדלי העוגיות אל הפינות. מפזרים במרכז סוכריות צבעוניות.
  • שוברים את החפיסה החמישית לקוביות. את החפיסה השישית ממיסים בסיר קטן או במיקרוגל.
  • 1
  • לעיטור: מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה 4 חפיסות שלמות של שוקולד חלב, עבור הקירות.
  • 2
  • שוברים את החפיסה החמישית לקוביות. את החפיסה השישית ממיסים בסיר קטן או במיקרוגל.
  • 3
  • טובלים בכל פעם קצה קוביית שוקולד במעט שוקולד מומס, ומצמידים מעל לטבלת שוקולד שלמה. חוזרים על הפעולה כך שמצמידים לכל חפיסה 5 קוביות שוקולד, לקבלת מראה של קירות מבצר.
  • 4
  • מצמידים בעזרת יתרת השוקולד המומס את עוגיות הסנדוויץ' ליצירת 4 מגדלים גבוהים,
  • 5
  • כאשר בכל פעם שמים טיפה של שוקולד מומס על עוגייה אחת, ומצמידים מעל עוגייה שנייה.
  • 6
  • את העוגייה העליונה בכל מגדל טובלים לגמרי בשוקולד המומס.
  • 7
  • מעבירים את הקירות והמגדלים בעדינות לקירור קצר להתייצבות.
  • 8
  • לציפוי: בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים את שני סוגי השוקולד עם שמנת מתוקה, ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים מעט, מסירים את העוגה מהתבנית, יוצקים את הציפוי מעל ומצפים את העוגה כולה. שומרים בקירור.
  • 9
  • קרוב למועד ההגשה מצמידים לכל דופן קיר של שוקולד חלב, ומצמידים את מגדלי העוגיות אל הפינות. מפזרים במרכז סוכריות צבעוניות.
  • 9
    עיטור עוגת יום הולדת טירה עם קירות השוקולד
    הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגה במקרר עד 4-5 ימים, אך מומלץ להוציא לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
    • ניתן גם להמיר את הקוקוס הטחון בכמות שווה של קמח.
    • למי שאין תבנית מרובעת בגודל הנדרש, יכול גם לאפות עוגת שוקולד גדולה בכל תבנית מלבנית שיש בבית, ולחתוך לריבוע לאחר האפייה.
    • מומלץ להצמיד את קירות השוקולד והמגדלים לעוגה קרוב למועד ההגשה.
    17 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar akuo הגיב:

      איזה חנות לדוגמה אפשר לקנות את התבנית המתאימה?

    2. Avatar חחחח הגיב:

      באיזה חנות לדוגמה אפשר למצוא את התבנית המתאימה?

    3. Avatar עומר הגיב:

      האם יש לזה סרטון הסבר איך עושים את זה? ואם כן איפה אני יכול למצוא?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי עומר,
        למתכון הזה אין לנו סרטון כרגע, אך אם יש לך שאלות לגביו אנחנו זמינים פה וגם בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה.

    4. Avatar איפה אפשר למצוא הגיב:

      איפה אפשר למצוא תבנית בגודל המתאים?

    5. Avatar אביגיל הגיב:

      היי האם את חושבת שכל המבנה יעמוד על עוגת שכבות פתי בר?
      זה מה שהבן שלי אוהב..
      אשמח לתשובה בדחיפותתתת
      תודה 🙂

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        פחות מתאים, כי עוגות ביסקוויטים הן רכות ולא מספיק עמידות למשהו כזה.

    6. Avatar נועה הגיב:

      עוגה מגניבה

    7. Avatar אלה הגיב:

      כמה זמן לפני ההגשה מומלץ להצמיד את הקירות ועוגיות? האם אפשר להצמיד בלילה ולהגיש למחרת ב18 ז.א. בערך 17 שעות לפני. 🙂

    8. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      שלום האם ניתן להחליף את החלב במים או בשמנת צמחית לעודה פרווה?

      • Avatar אלה הגיב:

        כמה זמן לפני ההגשה מומלץ להצמיד את הקירות ועוגיות? האם אפשר להצמיד בלילה ולהגיש למחרת ב18 ז.א. בערך 17 שעות לפני. 🙂

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        אפשר שמנת צמחית באותה כמות. בהצלחה!

    9. Avatar ''קל'' הגיב:

      רמת קושי "קל", באמת?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0