אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת כדורי שוקולד עם מוס שוקולד וגבינה

עוגת כדורי שוקולד מיוחדת וחגיגית שלא תאמינו כמה קל להכין. אפילו לא צריך להדליק את התנור. מושלם לחגיגות יום הולדת
  • צילום: אפיק גבאי
זמן הכנה: שעתיים וחצי
רמת קושי: קל
כמות: תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ
2 תגובות

העוגה הזאת היא אחת העוגות הכי מרשימות, ועם זאת הכי קלות להכנה שיש. יש בה תחתית של כדורי שוקולד, מילוי עשיר של מוס שוקולד וגבינה ומעל הכל כדורי שוקולד צבעוניים שאפשר לצפות בסוכריות צבעוניות, קוקוס או אגוזים טחונים.

והכי כיף? אפשר להכין אותה גם שבוע קודם ולהקפיא כך שלא תצטרכו להתעסק במטבח ביום האירוע.

הכנתם? שתפו אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם.

והנה עוד מתכון לעוגת מוס שוקולד חלב מעולה עם בראוניז ואגוזי לוז.

מצרכים

לבלילת כדורי שוקולד (קלתית + כדורי שוקולד לקישוט):300 גרם שוקולד מריר לאפייה 64% מוצקי קקאו עלית
100 גרם חמאה
1 כוס חלב
500 גרם פתי בר עלית
4 כפות קקאו
2/3 כוס סוכר לבן
קורט מלח

למלית:350 גרם שוקולד מריר לאפייה 64% מוצקי קקאו עלית
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
2 מיכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה
3 כפות אבקת סוכר

לציפוי:120 גרם שוקולד מריר עלית
1/2 שמנת מתוקה להקצפה

לקישוט:סוכריות צבעונית

קלתית וכדורי השוקולד:
  • טוחנים את הפתי בר לפירורים קטנים.
  • מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה בשוליים ובדפנות.
  • ממיסים בקערה בינונית את השוקולד המריר, החמאה והחלב. מצננים את התערובת עד שהיא מגיעה לטמפ' החדר.
  • בקערה גדולה מערבבים את פירורי הביסקוויטים, הקקאו, הסוכר והמלח. מוסיפים את בלילת השוקולד ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  • מרפדים את תחתית ודפנות התבנית עם כמות של 2/3 מהבלילה ומעבירים לקירור למשך ארבעים דקות לפחות.
  • משאר הבלילה מכינים כדורי שוקולד ומצפים בסוכריות צבעוניות. מעבירים לקירור.
  • טוחנים את הפתי בר לפירורים קטנים.
  • מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה בשוליים ובדפנות.
  • ממיסים בקערה בינונית את השוקולד המריר, החמאה והחלב. מצננים את התערובת עד שהיא מגיעה לטמפ' החדר.
  • בקערה גדולה מערבבים את פירורי הביסקוויטים, הקקאו, הסוכר והמלח. מוסיפים את בלילת השוקולד ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  • מרפדים את תחתית ודפנות התבנית עם כמות של 2/3 מהבלילה ומעבירים לקירור למשך ארבעים דקות לפחות.
  • משאר הבלילה מכינים כדורי שוקולד ומצפים בסוכריות צבעוניות. מעבירים לקירור.
  • מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה בשוליים ובדפנות.
  • 1
  • טוחנים את הפתי בר לפירורים קטנים.
  • 2
  • מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה בשוליים ובדפנות.
  • 3
  • ממיסים בקערה בינונית את השוקולד המריר, החמאה והחלב. מצננים את התערובת עד שהיא מגיעה לטמפ' החדר.
  • 4
  • בקערה גדולה מערבבים את פירורי הביסקוויטים, הקקאו, הסוכר והמלח. מוסיפים את בלילת השוקולד ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  • 5
  • מרפדים את תחתית ודפנות התבנית עם כמות של 2/3 מהבלילה ומעבירים לקירור למשך ארבעים דקות לפחות.
  • 6
  • משאר הבלילה מכינים כדורי שוקולד ומצפים בסוכריות צבעוניות. מעבירים לקירור.
  • מוס שוקולד ומסקרפונה:
    • בקערה בינונית ממיסים את השוקולד המריר ו-1/2 כוס מהשמנת המתוקה. מצננים לטמפרטורת החדר.
    • בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות נמוכה את שארית השמנת המתוקה, גבינת
      המסקרפונה ואבקת הסוכר עד שהגבינה נטמעת לחלוטין בשמנת. עוברים למהירות בינונית ומקציפים עד לקבל קרם רך ומעט יציב.
    • מקפלים כשליש מהקרם אל תערובת השוקולד, וכשהוא נטמע לחלוטין מוסיפים את שארית הקרם ומקפלים לאיחוד.
    • יוצקים את הקרם אל תוך קלתית כדורי השוקולד ומיישרים. מעבירים לקירור.
    • בקערה בינונית ממיסים את השוקולד המריר ו-1/2 כוס מהשמנת המתוקה. מצננים לטמפרטורת החדר.
    • בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות נמוכה את שארית השמנת המתוקה, גבינת
      המסקרפונה ואבקת הסוכר עד שהגבינה נטמעת לחלוטין בשמנת. עוברים למהירות בינונית ומקציפים עד לקבל קרם רך ומעט יציב.
    • מקפלים כשליש מהקרם אל תערובת השוקולד, וכשהוא נטמע לחלוטין מוסיפים את שארית הקרם ומקפלים לאיחוד.
    • יוצקים את הקרם אל תוך קלתית כדורי השוקולד ומיישרים. מעבירים לקירור.
  • בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות נמוכה את שארית השמנת המתוקה, גבינת
    המסקרפונה ואבקת הסוכר עד שהגבינה נטמעת לחלוטין בשמנת. עוברים למהירות בינונית ומקציפים עד לקבל קרם רך ומעט יציב.
  • 1
  • בקערה בינונית ממיסים את השוקולד המריר ו-1/2 כוס מהשמנת המתוקה. מצננים לטמפרטורת החדר.
  • 2
  • בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות נמוכה את שארית השמנת המתוקה, גבינת
    המסקרפונה ואבקת הסוכר עד שהגבינה נטמעת לחלוטין בשמנת. עוברים למהירות בינונית ומקציפים עד לקבל קרם רך ומעט יציב.
  • 3
  • מקפלים כשליש מהקרם אל תערובת השוקולד, וכשהוא נטמע לחלוטין מוסיפים את שארית הקרם ומקפלים לאיחוד.
  • 4
  • יוצקים את הקרם אל תוך קלתית כדורי השוקולד ומיישרים. מעבירים לקירור.
  • ציפוי שוקולד:
    • ממיסים את השוקולד המריר והשמנת המתוקה ומצננים לטמפרטורת החדר.
    • מוזגים את הגנאש על העוגה ומקררים.
    • לאחר שהגנאש מתייצב, מקשטים את העוגה עם כדורי השוקולד שהכנו.
    • ממיסים את השוקולד המריר והשמנת המתוקה ומצננים לטמפרטורת החדר.
    • מוזגים את הגנאש על העוגה ומקררים.
    • לאחר שהגנאש מתייצב, מקשטים את העוגה עם כדורי השוקולד שהכנו.
  • מוזגים את הגנאש על העוגה ומקררים.
  • 1
  • ממיסים את השוקולד המריר והשמנת המתוקה ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • 2
  • מוזגים את הגנאש על העוגה ומקררים.
  • 3
  • לאחר שהגנאש מתייצב, מקשטים את העוגה עם כדורי השוקולד שהכנו.
  • 3
    עוגת כדורי שוקולד עם מוס שוקולד ומסקרפונה-ציפוי שוקולד
    2 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar הדר ישראלוב הגיב:

      המוס שוקולד מסקרפונה יצא לי נוזלי.. האם יש זה יכול להיות בגלל שהקצפתי שמנת מתוקה לא קרה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי הדר,
        כן יכול מאוד להיות שזה בגלל שהשמנת לא הייתה קרה, האם הצלחת להקציף אותה למרקם יציב?
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0