אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
ы
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת פיניאטה

מבחוץ היא נראית תמימה, אבל כשפורסים את הפרוסה הראשונה מגלים הפתעה של סוכריות צבעוניות, שוקולדים ומטבעות - עוגת פיניאטה חגיגית ליום הולדת
  • מתכון: נטלי לוין
  • הכנה וצילום: Foo-Food.com
זמן הכנה: 2-3 שעות
רמת קושי: מורכב
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ובגובה 10 ס"מ
סרטון
32 תגובות

מצרכים

לעוגה:8 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
קורט מלח
300 גרם (כוס וחצי) סוכר
1 כפית תמצית וניל
280 גרם (2 כוסות) קמח
50 גרם (5 כפות) אבקת קקאו
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

לקצפת:500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל

להפתעה:עדשים צבעוניות
מטבעות שוקולד
קוביות טבלת שוקולד

לקישוט:כדורי שוקולד
סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
  • עוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • מקציפים חלבונים ומלח במיקסר במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
  • בקערית קטנה טורפים יחד חלמונים ווניל לתערובת אחידה.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת החלמונים בזרם דק, תוך כדי ערבול אטי. ממשיכים עד שאחיד.
  • מנפים פנימה קמח, קקאו ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מיישרים את החלק העליון ואופים במשך 25-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים לחלוטין.
  • מקציפים שמנת, אבקת סוכר, פודינג ווניל עד שמתקבלת קצפת יציבה.
  • חוצים את העוגה הקרה ל-3 חלקים שווים. מוציאים עיגול בקוטר 18-20 ס"מ מהשכבה המרכזית (שם יהיו הממתקים).
  • הרכבה: שמים שכבת עוגה (שלמה) בתחתית ומורחים בקצפת.
  • מניחים את שכבת העוגה עם החור ומורחים בקצפת. מפזרים ממתקים בנדיבות וסוגרים עם שכבה שלישית.
  • מצפים את העוגה ביתרת הקצפת ומקשטים בכדורי שוקולד ובסוכריות צבעוניות.
  • עוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • מקציפים חלבונים ומלח במיקסר במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
  • בקערית קטנה טורפים יחד חלמונים ווניל לתערובת אחידה.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת החלמונים בזרם דק, תוך כדי ערבול אטי. ממשיכים עד שאחיד.
  • מנפים פנימה קמח, קקאו ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מיישרים את החלק העליון ואופים במשך 25-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים לחלוטין.
  • מקציפים שמנת, אבקת סוכר, פודינג ווניל עד שמתקבלת קצפת יציבה.
  • חוצים את העוגה הקרה ל-3 חלקים שווים. מוציאים עיגול בקוטר 18-20 ס"מ מהשכבה המרכזית (שם יהיו הממתקים).
  • הרכבה: שמים שכבת עוגה (שלמה) בתחתית ומורחים בקצפת.
  • מניחים את שכבת העוגה עם החור ומורחים בקצפת. מפזרים ממתקים בנדיבות וסוגרים עם שכבה שלישית.
  • מצפים את העוגה ביתרת הקצפת ומקשטים בכדורי שוקולד ובסוכריות צבעוניות.
  • מקציפים חלבונים ומלח במיקסר במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
  • 1
  • עוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2
  • מקציפים חלבונים ומלח במיקסר במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
  • 3
  • בקערית קטנה טורפים יחד חלמונים ווניל לתערובת אחידה.
  • 4
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת החלמונים בזרם דק, תוך כדי ערבול אטי. ממשיכים עד שאחיד.
  • 5
  • מנפים פנימה קמח, קקאו ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 6
  • יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מיישרים את החלק העליון ואופים במשך 25-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים לחלוטין.
  • 7
  • מקציפים שמנת, אבקת סוכר, פודינג ווניל עד שמתקבלת קצפת יציבה.
  • 8
  • חוצים את העוגה הקרה ל-3 חלקים שווים. מוציאים עיגול בקוטר 18-20 ס"מ מהשכבה המרכזית (שם יהיו הממתקים).
  • 9
  • הרכבה: שמים שכבת עוגה (שלמה) בתחתית ומורחים בקצפת.
  • 10
  • מניחים את שכבת העוגה עם החור ומורחים בקצפת. מפזרים ממתקים בנדיבות וסוגרים עם שכבה שלישית.
  • 11
  • מצפים את העוגה ביתרת הקצפת ומקשטים בכדורי שוקולד ובסוכריות צבעוניות.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגה במקרר, ללא הקישוטים, עד 3-4 ימים.
    • מומלץ להכין את העוגה יום מראש לפני ההגשה (ללא הקישוטים) כדי שהשכבות יתרככו מעט מהקרם. אם רוצים גרסה רכה מאוד (אם כי קצת פחות עמידה לחיתוך) אפשר להרטיב את השכבות במעט סירופ סוכר ביחס של 1:1.
    • את כדורי השוקולד והסוכריות מומלץ להוסיף בהגשה.
    • מתכון לכדורי שוקולד מעולים אפשר למצוא כאן.
    32 תגובות
    1. Avatar עדי הגיב:

      הגיוני שאין בעוגה שמן, זה לא יצא יבש?

    2. Avatar קארין הגיב:

      באיזה גודל ביצים מדובר

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי קארין,
        יעבוד עם מה שיש לך בבית (:
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    3. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      איך ממירים לעוגה ללא גלוטן?

    4. Avatar טליה יעקובוב הגיב:

      אני יכולה להתחיל לעשות את החור בעוגה אחרי שתי עוגות כי אני עושה עוגה קצת יותר גבוהה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי טליה,
        כן את יכולה, הכל תלוי בכמות הממתקים שאת רוצה שיפלו מתוך העוגה (:
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    5. Avatar מרים הגיב:

      איך אפשר להמיר לללא גלוטן

    6. Avatar נעמה הגיב:

      יצא מעולה, העוגה עלתה ונראית אחלה, עכשיו נשאר לי למלא. שאלה: אם אני ממלאת בממתקים היום, והמסיבה מחר, הקישוטים לא ידבקו אחד לשני מהלחות של הקרם והמקרר? הפיניאטה עדיין 'תגלוש'? אגב כדי שהעוגה תעלה טוב צריך לדעת להכין קצף כמו שצריך- טמפ' החדר, סוכר ממש לאט ובהדרגה ולהקציף עד יציבות ולא נוקשה מדי.

    7. Avatar מאי הגיב:

      מהמם! הכנתי אותה ויצא ממש טוב, הכי חשוב זאת סבלנות להכין את העוגה אחרת לא יוצאת טוב!

    8. Avatar מורן הגיב:

      מספר שאלות:
      האם ניתן לעשות עוגת שוקולית במקום?
      האם ניתן להמיר לתבנית 26? בכמה להגדיל את הכמויות?
      המלצתם : "לשמור את העוגה במקרר, ללא הקישוטים, עד 3-4 ימים". למה הכוונה? לשים קרם ולמלא את העוגה בממתקים ורק את הקישוט החיצוני לעשות בסוף?
      תודה

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        תשובות:
        1. אין בעיה.
        2. כדאי להכפיל כמויות פי 2.
        3. בדיוק.
        בהצלחה!

    9. Avatar אורטל הגיב:

      איך ניתן לעשות את העוגה פרווה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        משתמשים בשמנת צמחית באותה כמות במקום השמנת המתוקה. בהצלחה!

    10. Avatar מאי ישראל הגיב:

      אפשר לעשות את העוגה עם שוקולית במקום קקאו??

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0