מעבר לתפריט תחתון
הפעל הדגשת קישורים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת פיניאטה

מבחוץ היא נראית תמימה, אבל כשפורסים את הפרוסה הראשונה מגלים הפתעה של סוכריות צבעוניות, שוקולדים ומטבעות - עוגת פיניאטה חגיגית ליום הולדת
  • מתכון: נטלי לוין
  • הכנה וצילום: Foo-Food.com
הוסף למועדפים שלי
זמן הכנה: 2-3 שעות
רמת קושי: מורכב
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ובגובה 10 ס"מ
25 תגובות
מצרכים

לעוגה:8 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
קורט מלח
300 גרם (כוס וחצי) סוכר
1 כפית תמצית וניל
280 גרם (2 כוסות) קמח
50 גרם (5 כפות) אבקת קקאו
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

לקצפת:500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל

להפתעה:עדשים צבעוניות
מטבעות שוקולד
קוביות טבלת שוקולד

לקישוט:כדורי שוקולד
סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
  • עוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • מקציפים חלבונים ומלח במיקסר במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
  • בקערית קטנה טורפים יחד חלמונים ווניל לתערובת אחידה.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת החלמונים בזרם דק, תוך כדי ערבול אטי. ממשיכים עד שאחיד.
  • מנפים פנימה קמח, קקאו ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מיישרים את החלק העליון ואופים במשך 25-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים לחלוטין.
  • מקציפים שמנת, אבקת סוכר, פודינג ווניל עד שמתקבלת קצפת יציבה.
  • חוצים את העוגה הקרה ל-3 חלקים שווים. מוציאים עיגול בקוטר 18-20 ס”מ מהשכבה המרכזית (שם יהיו הממתקים).
  • הרכבה: שמים שכבת עוגה (שלמה) בתחתית ומורחים בקצפת.
  • מניחים את שכבת העוגה עם החור ומורחים בקצפת. מפזרים ממתקים בנדיבות וסוגרים עם שכבה שלישית.
  • מצפים את העוגה ביתרת הקצפת ומקשטים בכדורי שוקולד ובסוכריות צבעוניות.
  • עוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • מקציפים חלבונים ומלח במיקסר במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
  • בקערית קטנה טורפים יחד חלמונים ווניל לתערובת אחידה.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת החלמונים בזרם דק, תוך כדי ערבול אטי. ממשיכים עד שאחיד.
  • מנפים פנימה קמח, קקאו ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מיישרים את החלק העליון ואופים במשך 25-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים לחלוטין.
  • מקציפים שמנת, אבקת סוכר, פודינג ווניל עד שמתקבלת קצפת יציבה.
  • חוצים את העוגה הקרה ל-3 חלקים שווים. מוציאים עיגול בקוטר 18-20 ס”מ מהשכבה המרכזית (שם יהיו הממתקים).
  • הרכבה: שמים שכבת עוגה (שלמה) בתחתית ומורחים בקצפת.
  • מניחים את שכבת העוגה עם החור ומורחים בקצפת. מפזרים ממתקים בנדיבות וסוגרים עם שכבה שלישית.
  • מצפים את העוגה ביתרת הקצפת ומקשטים בכדורי שוקולד ובסוכריות צבעוניות.
  • מקציפים חלבונים ומלח במיקסר במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
  • 1
  • עוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2
  • מקציפים חלבונים ומלח במיקסר במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
  • 3
  • בקערית קטנה טורפים יחד חלמונים ווניל לתערובת אחידה.
  • 4
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת החלמונים בזרם דק, תוך כדי ערבול אטי. ממשיכים עד שאחיד.
  • 5
  • מנפים פנימה קמח, קקאו ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 6
  • יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מיישרים את החלק העליון ואופים במשך 25-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים לחלוטין.
  • 7
  • מקציפים שמנת, אבקת סוכר, פודינג ווניל עד שמתקבלת קצפת יציבה.
  • 8
  • חוצים את העוגה הקרה ל-3 חלקים שווים. מוציאים עיגול בקוטר 18-20 ס”מ מהשכבה המרכזית (שם יהיו הממתקים).
  • 9
  • הרכבה: שמים שכבת עוגה (שלמה) בתחתית ומורחים בקצפת.
  • 10
  • מניחים את שכבת העוגה עם החור ומורחים בקצפת. מפזרים ממתקים בנדיבות וסוגרים עם שכבה שלישית.
  • 11
  • מצפים את העוגה ביתרת הקצפת ומקשטים בכדורי שוקולד ובסוכריות צבעוניות.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגה במקרר, ללא הקישוטים, עד 3-4 ימים.
    • מומלץ להכין את העוגה יום מראש לפני ההגשה (ללא הקישוטים) כדי שהשכבות יתרככו מעט מהקרם. אם רוצים גרסה רכה מאוד (אם כי קצת פחות עמידה לחיתוך) אפשר להרטיב את השכבות במעט סירופ סוכר ביחס של 1:1.
    • את כדורי השוקולד והסוכריות מומלץ להוסיף בהגשה.
    • מתכון לכדורי שוקולד מעולים אפשר למצוא כאן.
    25 תגובות
    הוסף תגובה
    1. ספיר הגיב:

      המתכון הכי גרוע ומטעה שניסתי
      שלא תעזו להכין אותו כי הוא כישלון

    2. מורן הגיב:

      מספר שאלות:
      האם ניתן לעשות עוגת שוקולית במקום?
      האם ניתן להמיר לתבנית 26? בכמה להגדיל את הכמויות?
      המלצתם : “לשמור את העוגה במקרר, ללא הקישוטים, עד 3-4 ימים”. למה הכוונה? לשים קרם ולמלא את העוגה בממתקים ורק את הקישוט החיצוני לעשות בסוף?
      תודה

    3. דנה הגיב:

      עוגה יצאה יבשה ולא עלתה.
      לא ממליצה

      • דידי הגיב:

        אני רואה שרוב התגובות כאן גרועות …מה קוורי עם המתכון ?יש מישהי שניסתה וכן הצליח לה ?

      • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

        אין בעוגה שמן…ברור שיצא יבש

    4. אורטל הגיב:

      איך ניתן לעשות את העוגה פרווה?

    5. מאי ישראל הגיב:

      אפשר לעשות את העוגה עם שוקולית במקום קקאו??

    6. ורד הגיב:

      היי
      אז ככה ..לא כול כך הבנתי הבלילה שבמתכון מספיקה לשתי עוגות או רק לאחת , או שכאילו היא מספיקה לעוגה אחת גבוה שאפשר לחתוך אותה לשלוש ?
      בתודה מראש

    7. שרון הגיב:

      אפשר במקום הקצפת למרוח גאנש? שיתאים יותר לילדים?

    8. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      אפשר לעשות את העוגה עם קמח מצה

    9. רחלי הגיב:

      הי, האם כדאי להכין את העוגה יום לפני? או באותו היום בו רוצים להגיש אותה?

    10. . הגיב:

      איך אפשר לחתוך את העוגה לשכבות באופן מדויק (כולל גם העיגול הקטן בו מכניסים את הממתקים) כמו בסרטון מבלי שהשכבה שאני מנסה לחתוך תחצה בסוף לשתיים או תתפורר לחלוטין? אשמח לעצות.
      תודה רבה

      • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

        הדרך הכי מדויקת לעשות זאת היא באמצעות סכין לחם ארוכה ומשוננת ותוך כדי סיבוב העוגה בזמן החיתוך. חשוב להקפיד שהסכין תמיד תהיה מקבילה למשטח העבודה, ואז זה מבטיח שהשכבות יצאו ישרות ולא עקומות או “פצועות”. את העיגול הפנימי הכי טוב להוציא באמצעות רינג או תבנית בקוטר קטן יותר ואפשר גם להניח צלחת קטנה ולחתוך מסביבה. בהצלחה!

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0