אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת שוקולד ופתי בר ללא אפייה

בלי להפעיל תנור – עוגת שוקולד ופתי בר שמכינים ב-10 דקות עבודה, והיא מתקבלת חגיגית, מרשימה וטעימה. מתכון נהדר להכין עם הילדים בחופש הגדול.
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: שעתיים
רמת קושי: קל
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
13 תגובות
מצרכים

לעוגה:800 גרם (3 "שרוולים") פתי בר עלית שוקו או וניל
200 גרם (1 כוס) סוכר
60 גרם (6 כפות) אבקת קקאו
240 מ"ל (1 כוס) מים
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
150 גרם חמאה רכה

לציפוי:100 גרם שוקולד מריר
75 מ"ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה

לקישוט:קוקוס טחון

אופן ההכנה:
  • משמנים מעט את התבנית.
  • שוברים את הפתי בר לחתיכות לא קטנות מדי ושמים בקערה.
  • בסיר שמים סוכר, קקאו, מים, וניל ומלח ומחממים על להבה גבוהה עד שהכל נמס ומתקבל סירופ שוקולדי.
  • מוסיפים פנימה חמאה ומערבבים היטב עד שהיא נמסה בתערובת.
  • יוצקים את הסירופ על גבי הפתי בר ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  • יוצקים את העיסה לתוך התבנית ומהדקים באמצעות כף או לקקן לתחתית. מיישרים את החלק העליון.
  • מצננים במקרר במשך כשעה להתייצבות.
  • ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומצננים הכל יחד במקפיא במשך כשעה להתייצבות מוחלטת.
  • מעבירים סכין בשוליים ומחלצים את העוגה מהתבנית. מניחים על גבי צלחת הגשה, מפזרים קוקוס טחון ומגישים.
  • משמנים מעט את התבנית.
  • שוברים את הפתי בר לחתיכות לא קטנות מדי ושמים בקערה.
  • בסיר שמים סוכר, קקאו, מים, וניל ומלח ומחממים על להבה גבוהה עד שהכל נמס ומתקבל סירופ שוקולדי.
  • מוסיפים פנימה חמאה ומערבבים היטב עד שהיא נמסה בתערובת.
  • יוצקים את הסירופ על גבי הפתי בר ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  • יוצקים את העיסה לתוך התבנית ומהדקים באמצעות כף או לקקן לתחתית. מיישרים את החלק העליון.
  • מצננים במקרר במשך כשעה להתייצבות.
  • ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומצננים הכל יחד במקפיא במשך כשעה להתייצבות מוחלטת.
  • מעבירים סכין בשוליים ומחלצים את העוגה מהתבנית. מניחים על גבי צלחת הגשה, מפזרים קוקוס טחון ומגישים.
  • שוברים את הפתי בר לחתיכות לא קטנות מדי ושמים בקערה.
  • 1
  • משמנים מעט את התבנית.
  • 2
  • שוברים את הפתי בר לחתיכות לא קטנות מדי ושמים בקערה.
  • 3
  • בסיר שמים סוכר, קקאו, מים, וניל ומלח ומחממים על להבה גבוהה עד שהכל נמס ומתקבל סירופ שוקולדי.
  • 4
  • מוסיפים פנימה חמאה ומערבבים היטב עד שהיא נמסה בתערובת.
  • 5
  • יוצקים את הסירופ על גבי הפתי בר ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  • 6
  • יוצקים את העיסה לתוך התבנית ומהדקים באמצעות כף או לקקן לתחתית. מיישרים את החלק העליון.
  • 7
  • מצננים במקרר במשך כשעה להתייצבות.
  • 8
  • ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 9
  • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 10
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומצננים הכל יחד במקפיא במשך כשעה להתייצבות מוחלטת.
  • 11
  • מעבירים סכין בשוליים ומחלצים את העוגה מהתבנית. מניחים על גבי צלחת הגשה, מפזרים קוקוס טחון ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 4-5 ימים.
    • אפשר להשתמש בפתי בר בטעמים שונים, עוגיות ואפילו ופלים באותה כמות.
    • אפשר לקשט את העוגה גם בסוכריות צבעוניות.
    13 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar נוי הגיב:

      אחרי ציפוי העוגה והתייצבות במקפיא, להוציא ולהשאיר בחוץ??

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי נוי,
        שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 4-5 ימים.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    2. Avatar טל הגיב:

      מה גודל התבנית שצריך?

    3. Avatar גילה הגיב:

      בוקר טוב, אפשר להחליף את המרגרינה בשמן? עם כן, כמה שמון?

    4. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      עוגה מעולה אבל כששוברים העוגיות במג'ימיקס יוצא דק מידי וביד זה כבר מושך את הכנת העוגה ליותר מעשא דקות בנוסףהוספתי רק חצי כוס ח'פ שתיה קרה של סוכר יותר מכך העוגה יוצאת מאאאאאוד מתוקה, לסיכום עוגה מעולה!

    5. Avatar רני הגיב:

      אם לא מצפים את העוגה ?

    6. Avatar רונית הגיב:

      האם אפשר להשתמש בנטורינה במקום חמאה

    7. Avatar טובה הגיב:

      קניתי חבילה גדולה של עוגיות (מעדני מלך – בסקוויט מרי) חלק נאכלו, ועם השאר אני מחפשת מה לעשות…. כמה בסקוויטים זה יוצא בערך?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        שאלתך לא כל כך ברורה – צריך סך הכל 800 גרם ביסקוויטים/ עוגיות.

        • Avatar טובה הגיב:

          אם אפשר לשאול כמה בסקוויטים הם 800 גרם

          • Avatar רגע מתוק הגיב:

            יש סוגים שונים של ביסקוויטים של חברות שונות ולכן אין אפשרות להגיד בדיוק מה מספר היחידות. הכי טוב לשקול. בהצלחה!

    8. Avatar יוליה הגיב:

      מתכון נהדר, העוגה יצאה מעולה! ומאוד מאוד טעימה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0