אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת שוקולד פאדג' מושלמת לפסח

זהו מתכון לעוגת שוקולד מנצחת שתרצו לאמץ לאורך כל ימי השנה. עוגה עם המון שוקולד, ללא קמח בכלל, שמתקבלת במרקם פאדג'י, רך וממכר להפליא בזכות הקצפת הביצים והאפייה בטמפרטורה נמוכה יחסית. בגלל שהיא ללא קמח, היא גם העוגה המנצחת לפסח והיא אחת הכוכבות על שולחן הקינוחים בליל הסדר. אם יש לכם במשפחה נמנעים מגלוטן - זוהי עוגה פשוט מושלמת עבורם, ואין סיכוי שהם ירגישו מקופחים. אז קבלו מתכון לעוגת שוקולד קלה להכנה. רק זכרו שבגלל שאין בה הרבה מרכיבים והשוקולד הוא השחקן הראשי, חשוב להקפיד להשתמש בשוקולד מריר עם 60% מוצקי קקאו - ככה היא הכי טעימה. אז חממו תנורים, המיסו שוקולד ותתכוננו להתמכר לאחד המתכונים השווים ביותר לפסח ובכלל.
זמן הכנה: שעתיים
רמת קושי: קל
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
ללא גלוטן
פרווה
58 תגובות
מצרכים

לעוגה:300 גרם שוקולד מריר עלית
150 גרם חמאה (לגרסה פרווה - ראו טיפ)
6 ביצים L, בטמפרטורת החדר
1/4 כפית מלח
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
3 כפות חלב
1 כף אבקת קקאו
50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
2 כפות קורנפלור

לקישוט:אבקת סוכר

שלב 1:
  • מחממים תנור ל-160 מעלות ומניחים בתחתית תבנית עם מים רותחים.
  • שוברים את השוקולד ושמים בקערה.
  • מוסיפים פנימה את החמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מחממים תנור ל-160 מעלות ומניחים בתחתית תבנית עם מים רותחים.
  • שוברים את השוקולד ושמים בקערה.
  • מוסיפים פנימה את החמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • שוברים את השוקולד ושמים בקערה.
  • 1
  • מחממים תנור ל-160 מעלות ומניחים בתחתית תבנית עם מים רותחים.
  • 2
  • שוברים את השוקולד ושמים בקערה.
  • 3
  • מוסיפים פנימה את החמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 3
    שוברים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים פנימה את החמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
    שלב 2:
    • בקערת מיקסר מקציפים יחד ביצים, מלח וסוכר במהירות גבוהה במשך 4-5 דקות או עד שמתקבלת קציפה יציבה מאוד, אוורירית ובהירה.
    • בקערת מיקסר מקציפים יחד ביצים, מלח וסוכר במהירות גבוהה במשך 4-5 דקות או עד שמתקבלת קציפה יציבה מאוד, אוורירית ובהירה.
    1
  • בקערת מיקסר מקציפים יחד ביצים, מלח וסוכר במהירות גבוהה במשך 4-5 דקות או עד שמתקבלת קציפה יציבה מאוד, אוורירית ובהירה.
  • 1
    בקערת מיקסר מקציפים יחד ביצים, מלח וסוכר במהירות גבוהה במשך 4-5 דקות
    שלב 3:
    • לקראת סוף ההקצפה מוסיפים פנימה את החלב בזרם דק.
    • מוסיפים לתוך תערובת הביצים המוקצפות את תערובת השוקולד המומס ומקפלים בעדינות. כשהתערובת כמעט אחידה, מוסיפים קקאו, שקדים טחונים וקורנפלור ומקפלים רק עד שאחיד.
    • לקראת סוף ההקצפה מוסיפים פנימה את החלב בזרם דק.
    • מוסיפים לתוך תערובת הביצים המוקצפות את תערובת השוקולד המומס ומקפלים בעדינות. כשהתערובת כמעט אחידה, מוסיפים קקאו, שקדים טחונים וקורנפלור ומקפלים רק עד שאחיד.
  • מוסיפים לתוך תערובת הביצים המוקצפות את תערובת השוקולד המומס ומקפלים בעדינות. כשהתערובת כמעט אחידה, מוסיפים קקאו, שקדים טחונים וקורנפלור ומקפלים רק עד שאחיד.
  • 1
  • לקראת סוף ההקצפה מוסיפים פנימה את החלב בזרם דק.
  • 2
  • מוסיפים לתוך תערובת הביצים המוקצפות את תערובת השוקולד המומס ומקפלים בעדינות. כשהתערובת כמעט אחידה, מוסיפים קקאו, שקדים טחונים וקורנפלור ומקפלים רק עד שאחיד.
  • 2
    מוסיפים לתוך תערובת הביצים המוקצפות את תערובת השוקולד המומס ומקפלים בעדינות.
    שלב 3:
    • מעבירים את התערובת לתבנית.
    • מעבירים את התערובת לתבנית.
    1
  • מעבירים את התערובת לתבנית.
  • 1
    כשהתערובת כמעט אחידה, מוסיפים קקאו, שקדים טחונים וקורנפלור ומקפלים רק עד שאחיד.
    שלב 4:
    • אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה תופחת, יציבה בשוליים, אך עדיין מעט רוטטת במרכז.
    • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים עם אבקת סוכר.
    • אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה תופחת, יציבה בשוליים, אך עדיין מעט רוטטת במרכז.
    • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים עם אבקת סוכר.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים עם אבקת סוכר.
  • 1
  • אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה תופחת, יציבה בשוליים, אך עדיין מעט רוטטת במרכז.
  • 2
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים עם אבקת סוכר.
  • הטיפ שלנו
    • גרסה פרווה: במקום חמאה משתמשים בכמות זהה של מרגרינה או ב-100 גרם שמן קוקוס מומס. במקום חלב משתמשים בחלב סויה או חלב קוקוס באותה כמות.
    • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 4-5 ימים. מומלץ להוציאה כשעה לפני ההגשה לטמפרטורת החדר.
    • במקום קורנפלור אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה באותה כמות.
    • במקום שקדים טחונים אפשר להשתמש בכל סוג אחר של אגוזים טחונים באותה כמות.
    58 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar קורין הגיב:

      עוגה מעולה!
      אפשר להחליף קמח שקדים בקמח קוקוס?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי קורין,
        שמחים שאהבת, כן את יכולה להחליף את הקמח שקדים בקמח קוקוס, בהצלחה(:
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    2. Avatar דורין הגיב:

      מה התחליף לקונפלור?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי דורין,
        את יכולה להחליף את הקורנפלור בקמח טפיוקה או בקמח רגיל אם זה לא לפסח (:
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    3. Avatar בת-אור הגיב:

      אפשר להחליף את החלב במים או מיץ תפוזים?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי בת-אור,
        כן אפשר להחליף, בהצלחה(:
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    4. Avatar אביה הגיב:

      כמה ימים מחזיקה העוגה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי אביה,
        אפשר לשמור את העוגה בכלי סגור במקרר עד 4-5 ימים. מומלץ להוציאה כשעה לפני ההגשה לטמפרטורת החדר
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    5. Avatar אור הגיב:

      וואוו עודה מדהימה! הכנתי אתמול והיא נטרפה!

    6. Avatar ליטל הגיב:

      האם ניתן להוסיף שוקולד ציפס לעוגה?

    7. Avatar יעלה הגיב:

      אימלה שלמות של עוגה וואי וואי טעים כל כך תודה תודה

    8. Avatar זמירה הגיב:

      לא ציינת בערך באיזה חום לאפות את העוגה?

    9. Avatar Aya הגיב:

      האם יש צורך להפריד את הביצים תודה רבה

    10. Avatar קורל הגיב:

      היי! העוגה מדהימה …. אין דברים כאלו!! הכנתי אתמול והיא הייתה הצלחה מטורפת

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0